غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


172فوتی جدید در روز گذشته و تغییر رنگ‌بندی کرونایی کشور

تهران قرمز شد

همدلی| خیز چهارم کرونا رنگ نارنجی پایتخت را تغییر داد. در جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی تهران به لیست شهرهای قرمز اضافه شد تا عواقب عدم ممنوعیت تردد بین شهری در ایام نوروز تنها چند روز بعد از پایان تعطیلات نوروزی خود را نشان دهد.
قرمز شدن پایتخت درحالی است که در روزهای ابتدایی سال جدید، کلانشهر تهران در وضعیت زرد قرار داشت و طی چند روز به رنگ نارنجی درآمد و از دیروز نیز قرمز اعلام شد. درحال حاضر  علاوه بر  تهران و کرج،  هفت مرکز استان دیگر در وضعیت قرمز قرار دارند. از گسترش موج چهارم کرونا به‌مناطق شرقی ایران نیز سخن می‌رود. تا دیروز  ۸۸ شهرستان هم در وضعیت قرمز قرار داشتند و از مجموع ۴۴۸شهرستان، تنها ۲۳شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. بسیاری سفرهای نوروزی و رفع محدودیت‌های تردد بین شهری و همچنین عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم  را دلیل موج چهارم کرونا می‌دانند.
مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست در گفت و گو با ایسنا آزاد گذاشتن سفرهای نوروزی را اشتباهی استراتژیک خواند و گفت:«در مورد سفرها پیامی که مردم دریافت کرده بودند این بود که مسافرتشان به‌مناطق زرد و آبی بدون هیچ محدودیتی آزاد است که این تصمیم درستی نبود و به‌نظر بنده حتی اشتباهی استراتژیک بود؛ زیرا شرط منفی بودن نتیجه تست کرونا را برای رفتن به این شهرهای زرد و آبی را قائل نشده بودند درحالی‌که مهم‌تر از این که بگوییم به مناطق آلوده سفر نکنید این نکته مهم است که بگوییم افراد آلوده به مناطق پاک‌تر (زرد و آبی) سفر نکنند؛ چون یک بیمار می‌تواند در آن منطقه جمع کثیری را به کووید۱۹ مبتلا کند.» 
قصه تلخ ماجرا آنجاست که برخی از افرادی که در ایام نوروز  اقدام به‌مسافرت و تردد بین شهری کردند، با علم به ابتلای خود به کرونا، به مسافرت رفته بودند. همین چند روز پیش  علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از مسافرت بیش از ۱۵هزار نفربا وجود تست کرونای مثبت خبر داد و گفت از هفته آینده شاهد افزایش شدیدتر میزان شیوع کرونا خواهند بود و علت را مسافرت‌های نوروزی دانست.

 آمار قربانیان کرونا سه رقمی شد

به دنبال کاهش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۶۰ درصد در کشور، سفرهای نوروزی و افزایش دورهمی، تعداد جان‌باختگان روزانه کرونا بعد از تعطیلات نوروز دوباره سه رقمی شد. روز گذشته سیما سادات‌لاری، سخنگوی وزارت بهداشت شمار جان‌باختگان بیماری کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در کشور را ۱۷۲نفر اعلام کرد و گفت: با احتساب این آمار از ابتدا تا کنون ۶۳ هزار و ۳۳۲ نفر در کشور بر اثر بیماری کرونا جان باخته‌اند.
وی در مورد آمار مبتلایان به ویروس کرونا نیز گفت:«بر پایه جدیدترین نتایج آزمایش‌های کرونا در کشور ۱۳هزار و ۸۹۰ نفر مبتلای جدید شناسایی شده است که با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در کشور تا امروز به یک میلیون و ۹۴۵ هزار و ۹۶۴ نفر رسیده است.»
لاری تصریح کرد:«از شمار مبتلایان شناسایی شده، ۲هزار و ۴۸ نفر بستری‌های بیمارستان به شمار می‌روند و ۴ هزار و ۹۵ نفر از مبتلایان کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.»
 دیروز رئیس بیمارستان شریعتی تهران نیز  در گفت و گو با رسانه‌ها از  افزایش مراجعه  به‌بیمارستان‌ها خبر داد. وی با اعلام این که شیب پذیرش بیماران کرونایی بسیار شدید شده است، گفت:«در 48ساعت گذشته درخصوص بستری بیماران کرونایی شوکه شدیم؛ روزهای سختی پیش رو داریم که به‌مراتب از موج سوم خطرناک‎تر است.»
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، روز ۱۴فروردین با اعلام خیز قطعی کرونا در کشور گفت که با توجه به افزایش بیماران سرپایی و بستری فعلا پیش‌بینی می‌کنیم تا حدود چهار هفته آینده روند رو به صعودی به‌ویژه در مرگ‌و‌میر کرونا داشته باشیم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، نیز روز دوشنبه ۱۶فروردین ضمن ابراز نگرانی از مواجه شدن با «یکی از سهمگین‌ترین امواج کرونا» اذعان کرد که «می‌توانستیم به این مرحله نرسیم».

تزریق واکسن کرونا در کشور کمتر از یک درصد

خیز چهارم همه‌گیری کرونا درحالی  همچنان در کشور درحال پیشرفت است که شمار کسانی که در ایران واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، کمتر از یک درصد اعلام شده است. به‌گفته محسن‌هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران، واکسیناسیون در ایران تاکنون به یک درصد هم نرسیده و به گزارش بلومبرگ، ایران با نرخ کنونی سه هزار و ۸۰۶ دوز واکسن در روز باید بیشتر از ۱۰سال منتظر بماند تا ۷۵درصد از جمعیتش واکسینه شود. در حال حاضر و با احتساب محموله ۷۰۰هزار دوزی آسترازنکا که چند روز پیش از مسیر آمستردام هلند به مقصد تهران بارگیری و ارسال شده است، مجموع واکسن‌های واردشده به ایران یک میلیون و ۶۸۵ هزار دوز است که با توجه به آزمایشی بودن ۱۰۰هزار دوز واکسن کوبایی، تعداد واکسن‌های قابل تزریق برای جمعیت هدف یک میلیون و ۵۸۵ هزار دوز می‌شود. به‌گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران، ۷۰۰هزار دوز واکسن آسترازنکا بخشی از مجموع سفارش خرید ایران از سبد کواکس بالغ بر ۱۶میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کروناست.