غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


صعود 12روزه مناطق رنگی از ۵۱ به ۱۱۷شهر

نوروز قرمز و نارنجی

همدلی|  تعطیلات نوروزی درحالی به‌پایان رسیده که آمارهای رسمی و گزارش وضعیت شهرها از حیث شیوع کرونا حاکی از افزایش شدید شیوع این ویروس در کشور است. آمار شهرهای قرمز و نارنجی از ۵۱شهر در روز اول فروردین به ۱۱۷شهر در روز دوازدهم فروردین رسیده و آمار مبتلایان به‌کرونا نیز روندی افزایشی به‌خود گرفته است، به‌نحوی که برخی  از احتمال شروع پیک چهارم کرونا خبر می‌دهند.
بسیاری سفرهای نوروزی و شل کردن محدودیت‌های تردد بین‌شهری و همچنین عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم را دلیل قدرت گرفتن ویروس کرونا در ابتدای سال جدید می‌دانند. در دومین نوروز متفاوت و دلهره‌آور ایرانیان، مسئولان بهداشتی فقط به‌توصیه و هشدار اکتفا کردند و جاده اغلب شهرها به‌غیر از شهرهای قرمز برای مسافران نوروزی باز بود تا ویروس نامریی کرونا از این سهل‌انگاری و ساده‌انگاری حداکثر استفاده را ببرد و قلمرو خود را افزایش دهد.
آزاد گذاشتن تردد در نوروز امسال باعث افزایش مسافرت‌ها نیز شد. به‌تازگی سخنگوی نیروی انتظامی از افزایش ۸۹درصدی سفرهای نوروزی به‌نسبت سال گذشته خبر داد. به‌گفته مهدی حاجیان از ابتدای طرح نوروزی ۱۸۴میلیون تردد صورت گرفته است.

 مسافرت ۱۵هزار کرونایی در نوروز

قصه تلخ ماجرا آنجاست که برخی از افرادی که در ایام نوروز اقدام به‌مسافرت و تردد بین‌شهری کردند، با علم به‌ابتلای خود به‌کرونا به‌مسافرت رفته‌اند. همین دو روز پیش سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از مسافرت بیش از ۱۵هزار نفر با وجود تست کرونای مثبت خبر داد. علیرضا رئیسی، در  روز پنجشنبه ۱۲فروردین در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که طی تعطیلات نوروز، بیش از ۱۵هزار نفر با وجود تست کرونای مثبت و آگاهی از ابتلا به‌بیماری کووید۱۹ به‌مسافرت رفته‌اند. وی هشدار داد که از هفته آینده شاهد افزایش شدیدتر میزان شیوع کرونا خواهند بود و علت را مسافرت‌های نوروزی دانست.
در نتیجه روند افزایشی کرونا در کشور برخی از  بیمارستان‌ها نیز پر از مریض شده‌اند. دو روز پیش مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا  در مصاحبه با ایسنا از پر بودن بیمارستان‌ها خبر داد و هشدار داد که طی روزهای آتی وضعیت بدتر هم می‌شود. او گفت: «همین الان در بیمارستانی حضور دارم که ۸۰بیمار کرونایی بستری هستند.» پیام طبرسی،‌ عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، به برنا گفته در تهران پیک چهارم شیوع بیماری آغاز شده است. طبرسی همچنین اشاره کرده که «میزان ورودی و بستری بیماران به‌مراکز درمانی افزایش یافته و تخت‌های بیمارستان‌ها پر شده است.» به‌گفته او، بیماران از تمامی رده‌های سنی به‌این ویروس مبتلا شده‌اند.
آن‌چه در مورد شیوع کرونا در کشور صدق می‌کند این است که هر‌گاه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم  و مسئولان مورد توجه و تاکید قرار گرفته است، کرونا فرود داشته و هرگاه به این مسائل بی‌توجهی شده، کرونا  اوج گرفته و فرصت تاخت و تاز پیدا کرده است.

 کندی روند واکسیناسیون در کشور

افزایش سفرهای نوروزی و به تبع آن افزایش میزان مبتلایان به‌کرونا و احتمال آغاز پیک جدید کرونا درحالی‌ست که ایران از حیث تزریق واکسن کرونا نیز وضعیت مناسبی ندارد و روند واکسیناسیون در کشور با کندی پیش می‌رود. سازمان نظام پزشکی نیز هشدار داده واکسیناسیون صورت‌ گرفته بسیار ناچیز بوده و تاکنون میزانی بسیار کمتر از یک درصد جمعیت را پوشش داده است. نزدیک به دو ماه از ورود واکسن کرونای روسی «اسپوتنیک وی» و آغاز واکسیناسیون در ایران می‌گذرد، اما فقط حدود ۱۶۱هزار نفر مورد تزریق قرار گرفته‌اند. این تعداد کمتر از یک‌پنجم درصد (19/0درصد) از جمعیت ۸۳میلیون نفری کشور را تشکیل می‌دهد.
حسین کرمان‌پور، مدیرکل روابط عمومی نظام پزشکی، روز دوشنبه ۹فروردین‌ماه در مورد کندی روند واکسیناسیون به ایرنا گفت:‌ «نقدی که به روند واکسیناسیون در کشور هست این است که کند است. این تعداد چند صدهزار واکسن واردشده در مقابل جمعیت میلیونی ایران میزان قابل توجهی نیست.»
کیانوش جهان‌پور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت نیز، روز شنبه گذشته شمار واکسن‌های توزیع‌شده در کشور را ۶۹۵هزار دوز عنوان کرد. وی هفته گذشته هم رسما شکست اجرای برنامه ملی واکسیناسیون برای سال ۹۹ را اعلام کرده بود. لازم به‌یادآوری است وزارت بهداشت پیش‌تر اعلام کرده بود تا پایان سال ۱۳۹۹، یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر را واکسینه خواهد کرد.
روند کند واکسیناسیون در ایران درحالی است که کشورهای همسایه شرایط بهتری نسبت به ایران دارند. به عنوان مثال از میان کشورهای منطقه ترکیه با جمعیتی مشابه ایران تاکنون به بیش از ۱۴میلیون نفر، حدود ۱۷درصد جمعیت، دست‌کم یک دوز از واکسن و به حدود شش میلیون نفر نیز دو دوز از آن را تزریق کرده‌اند.