غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


۱۳ فروردین سالروز درگذشت جمشید مشایخی

مشایخی دارای تحصیلات در رشته تئاتر بود و از سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر، کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیردولتی آغاز کرد. او که در آذر سال ۱۳۱۳ به دنیا آمد، اولین فعالیت هنری‌اش بازی در تله‌تئاتر «بعد از سی سال» به کارگردانی علی نصیریان در سال ۱۳۳۹ بود و با ایفای نقش در فیلم کوتاه «جلد مار» هژیر داریوش به‌همراه فخری خوروش، جلوی دوربین رفت و به خاطر بازی سینمایی‌اش برای مدتی از کار تئاتر محروم شد.
 او در واقع کار حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۴۹ به‌طور رسمی شروع کرد. بازی وی در نقش انسان‌های بی‌رحم و همچنین نقش‌های تاریخی همچون «شازده احتجاب» «کمال‌الملک» و رضا تفنگچی/خوشنویس در سریال «هزار دستان» نشانگر توانایی بازیگری اوست. 
وی در سال ۱۳۶۳ برای بازی در دو فیلم گل‌های داوودی و کمال‌الملک، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول جشنواره فیلم فجر شد. از نمایش‌های مهم او بازی در نقش «بزرگ آقا» در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ بود. یکی از تماشاخانه‌های تئاتر خاوران تهران به‌نام اوست. 
جمشید مشایخی در ۸۴ سالگی درگذشت و در قطعه هنرمندان به‌خاک سپرده شد. شورای شهر تهران با تصویب طرحی، نام خیابان «ج» واقع در محل زندگی مشایخی را به‌نام وی تغییر داد و مراسم رونمایی از سردیس و پلاک خیابان او در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ انجام شد.