غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


عزیزالله شهبازی؛ استاندار البرز در گفت‌وگو با همدلی:

تنوع قومی و فرهنگی در استان باعث اتحاد مردم شده است

علی نامجو| دانش‌آموخته رشته علوم سیاسی از دانشگاه تهران است. او مدرک کارشناسی ارشدش را هم در همین رشته دریافت کرده و دوره دکترا را در رشته سیاست‌گذاری عمومی در دانشگاه اصفهان سپری کرده است. عزیزالله شهبازی؛ که زاده تشان بهبهان است، از دهه هفتاد به‌عنوان کارشناس کارش را در وزارت کشور آغاز کرد و اکنون‌که حدود سه دهه از حضورش در عرصه جدی سیاست می‌گذرد، استاندار البرز؛ یکی از متفاوت‌ترین استان‌های ایران را بر عهده دارد. در روزنامه همدلی با او گفت‌وگو کرده‌ایم تا برایمان درباره فعالیت مدیران البرز در طول سال‌های ریاست او بر مسند استانداری بگوید و درباره چگونگی برقراری ارتباط سازنده میان مردم و مسئولان و راه و روش افزایش سرمایه‌گذاری توضیح بدهد. شرح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

در آخرین ماه‌های عمر دولت دوازدهم قرار داریم. عملکرد دولت را در سال‌هایی که گذشت، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در آخرین روزهای مردادماه سال 98 و در آستانه هفته دولت، رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت خدمت مقام معظم رهبری رسیدند. رهبر معظم انقلاب، چند نکته محوری و مهم را مدنظر قرار دادند. ایشان تأکید کردند 40 سال دوم انقلاب اسلامی بهتر از چهار دهه سپری‌شده خواهد بود. همچنین مقام معظم رهبری از تولیدکنندگان به‌عنوان رزمندگان در جنگ اقتصادی یاد کردند. این سخنان مربوط به هفته دولت در سال 98 است؛ زمانی که هنوز سایه کرونا بر سر دنیا نیفتاده بود. همان‌طور که می‌دانید کرونا نه‌تنها اقتصاد ایران، بلکه اقتصاد تمام کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار داد. بنده معتقدم در چنین شرایطی، دشواری و اهمیت کار تولیدکنندگان بیش‌ازپیش نمود پیدا می‌کند. البته باید به زحمات فراوان و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر کادر درمان نیز اشاره کرد که بیش از یک سال است در خط مقدم جبهه مبارزه با کرونا می‌جنگند و همچنان نیز به تلاش خود ادامه می‌دهند.

مسئولان در دولت دوازدهم به‌ویژه رئیس‌جمهور، تحریم‌های اقتصادی را یکی از مهم‌ترین عوامل فشارهای اقتصادی در سال‌های اخیر معرفی کرده‌اند. به نظر شما، با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید آمریکا و احتمال احیای برجام، تغییرات محسوسی رخ خواهد داد؟

دشمنی آمریکا با ایران، اتفاق تازه‌ای نیست و در تمام روزهای 42 سال گذشته، بروز و ظهور داشته است، اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دشمنی‌ها و فشارها را به اوج رساند تا ملت ایران را به‌زانو درآورد، ولی همان‌طور که رئیس‌جمهور کشورمان همیشه بر آن تأکید داشته، همدلی و وفاق، رمز مقابله با استکبار جهانی است.
افرادی مانند ترامپ می‌آیند و می‌روند، اما هیچ‌کدام نمی‌توانند قامت مردم ایران را خم کنند و درنهایت مقابل خواسته ملت ما تسلیم خواهند شد. تحریم‌ها ابزاری مؤثر برای رسیدن آمریکا به خواسته‌هایش نبوده و نیست. البته می‌دانیم که مردم ایران فشارهای زیادی را در این مدت تحمل کرده‌اند، ولی به یاری خدا به‌زودی از سد تحریم‌ها عبور می‌کنیم و مردم، آرامش در معنای گسترده‌تری را تجربه خواهند کرد.

استان البرز شاید بیشترین تعداد اقوام ایرانی را در خود جای داده باشد. از نگاه شما همزیستی اقوام مختلف در کنار هم تا چه اندازه در ایجاد حس اتحاد بین ملت ایران مؤثر است؟

استان البرز را درزمینه تنوع اقوامی که در آن سکونت دارند می‌شود به رنگین‌کمان تشبیه کرد. هم‌وطنان عزیزمان از هر قوم و نژادی اینجا در استان البرز درنهایت صلح و آرامش دارند کنار هم نفس می‌کشند و اساس زندگی مردمان این استان به گوناگونی قومی گره خورده است. از نگاه من وحدت، همدلی و همراهی نه‌تنها در میان عموم افراد جامعه که در بین مسئولان کشوری هم باید در حد اعلای خود باشد تا بتوانیم به آن حد از رونق، توسعه و پیشرفت که مدنظرمان است، دست پیدا کنیم.  این اتحاد برآمده از گوناگونی قومی را شاید بیش از سایر نقاط کشور عزیزمان بشود در استان البرز سراغ گرفت و این امید وجود دارد که محصول این همراهی و همزیستی پیشرفت استان در همه سطوح باشد. 

با توجه به اوضاع اقتصادی کشور به‌طور کل و رشد فزاینده تورم در چند ماه گذشته، وضعیت در عرصه سرمایه‌گذاری در استان البرز چگونه بوده است؟ آیا در این زمینه با کاهش سرمایه‌گذاری و حمایت از سوی دولت و مردم روبه‌رو شده‌اید؟

در ابتدا برای پاسخ به این سؤال خوب است خیالتان را راحت کنم و خیلی کوتاه جواب بدهم سرمایه‌گذاری در استان البرز در چند ماه گذشته رشد قابل‌توجهی داشته و این اتفاق نشان‌دهنده رونق تولید و افزایش حاشیه امنیت برای سرمایه‌گذاری در این استان است. 
خوشبختانه همان همدلی و اتحادی که درباره‌اش سخن گفتم و توضیح دادم که وجودش در میان عموم و مسئولان می‌تواند باعث رشد، پیشرفت و ... شود، بین متولیان امور در اینجا بسیار زیاد است و فراهم آمدن بسترهای مناسب برای سرمایه گذرای و در کنار آن تأمین امنیت مالی برای سرمایه‌گذاران  سبب رشد استان البرز در این زمینه شده است. علاوه بر این، نقش تسهیل‌گری دولت، روزبه‌روز بیشتر و بیشتر شده و همه این عوامل در کنار هم  فضا را برای رونق تولید و اقتصاد در استان البرز مساعد کرده است. 

عملیات عمرانی و توسعه‌ای در یکی دو سال گذشته با توجه به مشکلاتی که در حوزه اقتصادی پیش روی دولت قرار گرفته، در استان البرز چگونه پیش رفته است؟ لطفاً دراین‌باره مثالی هم بزنید...

اول‌ازهمه باید از تیم اقتصادی استانداری البرز قدردانی کنم که در طول چند سال گذشته بسیار فعال و باانگیزه کارها را جلو برده‌اند. سال گذشته بود که کلنگ تأسیس اولین پست برق 400 کیلوولتی در باغستان به زمین خورد. علاوه بر این، با پیگیری‌های انجام‌شده سازوکار تبدیل شدن  لکه صنعتی داشلیجه به ناحیه صنعتی فراهم شده و ما طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا امکاناتی را برای 48 واحد مستقر در آنجا فراهم کنیم و از مله این امکانات می‌شود به برخورداری آنان از تسهیلات و امکانات توسعه‌ای اشاره کرد. 

لطفاً درباره معافیت مالیاتی واحدهای صنعتی فعال در اشتهارد و ماجرای ممنوعیت شعاع 120 کیلومتری هم برایمان توضیح بدهید...

رفع ممنوعیت شعاع 120 کیلومتری برای البرز از مدت‌ها قبل از سوی استانداری البرز پیگیری شده و اکنون می‌شود امیدوار بود که به‌زودی این هدف محقق شود. 
اگر این ماجرا انجام شود، تحول بزرگی در عرصه تولید و اشتغال در استان اتفاق خواهد افتاد. رفع محدودیت شعاع ۱۲۰ کیلومتری برای شهرک‌های صنعتی اشتهارد، مطالبه‌ای جدی در راستای رونق تولید و اشتغال و به‌ویژه جهش تولید بود که طی سالیان متمادی توسط استانداران سابق نیز مورد پیگیری قرار گرفت ولی متأسفانه در این مدت محقق نشده بود.  
سال گذشته بود که با مصوبه هیئت دولت و دستور اکید دکتر حسن روحانی؛ رئیس‌جمهور محترم این اتفاق بسیار پراهمیت بعد از سال‌های سال معطلی اجرایی شود و همین ماجرا سبب شد  تولیدکنندگان حاضر در اشتهارد در دل‌هایشان بارقه‌های امید و انگیزه به فعالیت را بیش‌ازپیش حس کنند. بر اساس این طرح بنا شده تولیدکنندگان و سرمایه‌گذارانی که در اشتهارد حضور دارند معافیت‌های مالیاتی داشته باشند. در این میان البته سازمان امور مالیاتی کشور این معافیت را شامل حال واحدهایی قلمداد کرد که از یکم فرودین ۹۹ راه‌اندازی شده‌اند. ما اکنون با رایزنی‌های گسترده و ملاقات و نامه‌نگاری با هیئت دولت و مدیر دفتر رئیس‌جمهوری محترم به دنبال اعمال این طرح برای فعالان اقتصادی اشتهارد از آغاز اعمال محدودیت تا بعد از رفع آن هستیم.

دلیل کوشندگی شما برای متوقف شدن ممنوعیت فعالیت واحدهای صنعتی تا شعاع 120 کیلومتری از اشتهارد به چه خاطر است؟

علت آن است که بسیاری از امکان‌های اقتصادی که می‌تواند برای استان فراهم شود، از این طریق از میان می‌رود و درنتیجه دست آورد قابل دفاعی را به همراه نخواهد داشت. شاید برایتان جالب باشد که بگویم در میان واحدهایی که فعالیتشان در طول سال‌های پیش با محدودیت شعاع ۱۲۰ کیلومتر متوقف شده بود، ۶۰۰ سرمایه‌گذار خارجی هم حضور داشتند و این ممنوعیت سبب رفتن آنان از ایران شد.

از نگاه شما مدیران در سطوح مختلف در استان البرز از چه راهی می‌توانند رضایت اقشار مختلف را تأمین کنند؟

به گمان من، همه مدیران و مسئولان استان باید امکان دیدارهای رودررو با مردم را فراهم کنند و دست‌کم هفته‌ای یک‌مرتبه از این ملاقات‌ها داشته باشند. این دیدارها علاوه بر اینکه به عموم مردم روحیه و قوت قلب می‌دهد می‌تواند باعث شود تا مسئولان بدون واسطه و فیلتر از نزدیک با چالش‌هایی که پیش پای افراد مختلف در جامعه وجود دارد، آشنایی خوبی پیدا کنند و در ادامه بتوانند برای از میان بردن آن موانع و مشکلات گام بردارند. 
نظارت بر عملکرد مسئولان و مدیران مختلف هم باید از سوی رسانه‌ها، تشکل‌های اجتماعی و انجمن‌های سیاسی اتفاق بیفتد. 
در پایان پاسخم به پرسش شما باید این نکته را هم توضیح بدهم که من با هیچ‌گونه کوتاهی در مسیر ارتباط با اقشار مختلف جامعه و کسب رضایت آنان کنار نخواهم آمد. 

پ عملکرد رسانه‌ها در این زمینه و البته در حوزه انعکاس اقدامات مثبت و منفی مدیران و مسئولان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

راستش باید از حضور منصفانه و مؤثر رسانه‌های استان که مایه افزایش امیدواری در میان آحاد جامعه در استان البرز شده، قدردانی و تشکر کنم  و توضیح بدهم از همه مدیران در سطح استان خواسته شده از اصحاب رسانه شکایت نکنند و اگر هم پیش‌تر این اقدام را انجام داده‌اند، از آن صرف‌نظر کنند.
 ما می‌توانیم با همراهی و همدلی با رسانه‌ها شرایط را برای اطلاع‌رسانی درست و دقیق به مردم فراهم کنیم.