غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش عملکرد استانداری البرز در دوران حضور عزیزالله شهبازی؛

از جذب سرمایه‌های خارجی تا ثبت رکورد صادراتی

دهه پایانی آذرماه سال 1397، هیئت وزیران به استاندار منتخب استان البرز رأی اعتماد داد و عزیزالله شهبازی به صورت رسمی فعالیت خود را در کسوت نماینده عالی دولت در این استان آغاز کرد. حدود یک دهه از تشکیل استان البرز می‌گذرد و سی‌ویکمین استان ایران تاکنون 6 استاندار را به خود دیده است. شهبازی بیش از دو سال و سه ماه است به عنوان استاندار البرز فعالیت می‌کند و در این مدت توانسته اقدامات مؤثری انجام دهد. نگاهی اجمالی به عملکرد استاندار البرز، از سنگینی کفه ترازو به نفع اقدامات مثبت و تأثیرگذار او حکایت می‌کند.
شهبازی با تشکیل هفتگی جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و طلایه‌داری کشور و جذب بیش از 2 هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات، تلاش کرد در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب گام بردارد. دو سال 1398 و 1399 از سوی مقام معظم رهبری «رونق تولید» و «جهش تولید» نام گرفتند و استاندار البرز کوشید با جذب حداکثری تسهیلات، موانع پیش روی تولید در استان تحت مدیریت خود را کمتر و کمتر کند.
جذب سرمایه‌های خارجی، یکی از برنامه‌های مهم شهبازی از زمان حضور در استانداری البرز بوده و او از روز نخست انتصاب کوشیده سرمایه‌گذاران خارجی را به سرمایه‌گذاری در کوچک‌ترین استان ایران ترغیب کند. جذب 202 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی و رشد 130 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در 6 ماهه دوم سال 97 از جمله آمارهای قابل اعتنا در کارنامه استاندار البرز به شمار می‌رود. البته شهبازی از جذب سرمایه‌های داخلی نیز غافل نبوده و فقط در سال 97، حدود 670 میلیارد تومان در استان البرز سرمایه‌گذاری داخلی شده است.
صادرات استان البرز در سه ماهه نخست سال 1398 هم رشد چشمگیری داشته و با 70 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل، رکورد 29 میلیون دلاری را در بخش صادرات به ثبت رسانده است. یکی از دغدغه‌های استاندارها در طول مدت تصدی امور، جذب حداکثری اعتباراتی است که رئیس جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور در سفرهای استانی اختصاص می‌دهد. شهبازی توانسته صددرصد اعتبارات اختصاص یافته در سفر حسن روحانی، رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم را جذب و در استان البرز هزینه و سرمایه‌گذاری کند.
شهبازی اقداماتی ساختاری نیز در استانداری البرز انجام داده که از جمله آنها می‌توان به تفکیک معاونت هماهنگی امور اقتصادی از معاونت توسعه منابع استانداری اشاره کرد. جانمایی نمایشگاه بین‌المللی استان البرز از سوی او نیز به تعیین تکلیف و تأسیس این نمایشگاه انجامید.
2 لکه صنعتی ماهدشت و زیبادشت در دوره شهبازی به ناحیه صنعتی تبدیل شدند. او در بازدیدی که میانه‌های تیرماه سال 98 از منطقه صنعتی زیبادشت داشت، تأکید کرد در راستای ساماندهی لکه‌ها و مناطق صنعتی استان البرز، برای رفع مشکل صنعتگران منطقه صنعتی زیبادشت و داشلیجه، اقدامات و پیگیری‌های لازم به جد در دستور کار قرار گرفته است. بیش از 40 سال از آغاز فعالیت این لکه صنعتی می‌گذرد و صنعت‌گران و تولیدکنندگان مستقر در این مجموعه از امکانات و تسهیلات لازم برای فعالیت بهره‌مند نبوده‌اند، اما شهبازی با تبدیل این دو لکه صنعتی به ناحیه صنعتی، اتفاقی مهم برای اقتصاد استان البرز رقم زد.

جذب اعتبار برای تکمیل پروژه‌های مهم و ملی آزادراه تهران-شمال

آزادراه تهران-شمال یکی از پروژه‌های عظیم راه‌سازی در ایران بوده که تهران را به چالوس و نوشهر در استان مازندران وصل می‌کند. استان البرز نیز جزئی از این پروژه عظیم است؛ پروژه‌ای که بیش از 40 سال از آغاز ساخت آن می‌گذرد. عزیزالله شهبازی، استاندار البرز با جذب اعتبار 800 میلیارد تومانی به تسریع در تکمیل پروژه‌های مهم و ملی آزادراه تهران-شمال کمک کرد. 20 کیلومتر از قطعه اول در محدوده استان البرز قرار دارد و ادامه آزادراه همت نیز در این استان واقع شده است. فعالیت‌های عمرانی در دوران حضور شهبازی در استانداری البرز از اهمیت بالایی برخوردار بوده‌اند، به طور مثال اعتبارات عمرانی برای نخستین بار در تاریخ البرز با افزایش 15 درصدی روبرو شدند، در حالی که میانگین رشد آن در سطح کشور 13.55 درصد است.
 تلاش‌های شهبازی سبب شد استان البرز از نظر رشد اعتبارات عمرانی در رتبه سوم کشور قرار بگیرد. همچنین او برای اردوگاه ماده 16 البرز که سال‌ها درگیر مسائل و مشکلات مختلفی بود، 500 میلیون تومان اعتبار جذب کرد و پیگیری‌های ناقص و رها شده را به سرانجام رساند. همچنین دفتر اموال تملیکی البرز بعد از نزدیک به یک دهه انتظار در دوران حضور شهبازی به استقرار رسید.
همچنین می‌توان به جذب اعتبار 20 میلیارد تومانی برای تسریع در تکمیل پروژه 20 ساله راه هشتگرد-طالقان اشاره کرد. تلاش‌های شهبازی و همکارانش سبب شد مسئولان رده‌بالای کشور به این باور برسند که استان استراتژیک و مهم البرز، بار مسئولیت ملی را به‌واسطه تراکم تردد و ترافیک از محورهای مواصلاتی استان و رشد سریع مهاجرت بر عهده دارد. کرج را می‌توان یکی از مهم‌ترین شهرهای کشور قلمداد کرد که با توجه به نزدیکی به پایتخت، نیازمند نگاه‌های ویژه ملی است. 
حضور بیش از 85 مسئول ملی در البرز طی کمتر از 9 ماه مؤید این باور است و حساسیت و دشواری کار عزیز‌الله شهبازی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

نگاه به فراسوی مرزها برای جذب سرمایه

یکی دیگر از اقدامات مهم و قابل اعتنای عزیزالله شهبازی در دوران حضورش، رایزنی و اخذ موافقت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای تأسیس نمایندگی در استان البرز بوده است. شهبازی در روزهای ابتدایی اسفندماه سال جاری با معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه دیدار و پیرو موافقت وزیر امور خارجه، درخواست تسریع در استقرار دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در البرز را مطرح کرد. شهبازی در این دیدار به ظرفیت‌های استان البرز اشاره داشت و گفت: «البرز دارای ویژگی های فراوانی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری خاصی بوده و از این رو بستر تبادلات بین‌المللی فراهم است». شهبازی به دیدار سال گذشته خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، اشاره داشت که در آن دیدار، درخواست گشایش دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در البرز را مطرح کرد و با توجه به اشراف وزیر امور خارجه به شرایط استان البرز، با این موضوع موافقت شد. استاندار البرز در دیدار با معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تأکید کرد بسترهای توسعه همه‌جانبه در البرز فراهم بوده، برنامه‌های بزرگی در حوزه‌های مختلف در این استان اجرایی شده و برنامه‌های بزرگ دیگری نیز در دست اجرا است.

توجه ویژه و عملی به بانوان

شهبازی از زمان حضور در استانداری البرز، نگاهی ویژه به بانوان داشته و به دور از شعارزدگی، زنان را در پست‌های مدیریتی و سیاسی استان به کار گرفته است. 
او همچنین از مدیران و فرمانداران استان البرز، تحقق سهم 30 درصدی بانوان در مناصب مدیریتی را مطالبه کرده است. شهبازی برای نخستین بار شورای مشورتی بانوان را نیز تشکیل داد.
شهبازی سعی کرده از ظرفیت و پتانسیل همه گروه‌ها، فارغ از اختلاف نظرهای سیاسی و جناحی، برای توسعه و پیشرفت استان البرز بهره ببرد.
 ایجاد ارتباط با گروه‌های مختلف فعال اجتماعی، جناح‌های سیاسی قانونی و همچنین تیم‌های فرهیخته علمی و پژوهشی از جمله اقدامات شهبازی محسوب می‌شود. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد شهبازی تلاش کرده هم سرمایه‌های داخلی و هم سرمایه‌های خارجی را برای استان البرز جذب کند، به همین دلیل به صنعت توریسم به طور ویژه توجه کرده و دستور داده «طرح جامع گردشگری البرز» تدوین شود.

تغییر مدل توزیع بودجه برای محرومیت‌زدایی از مناطق کمتر برخوردار

تغییر مدل توزیع بودجه در استان، یکی دیگر از اقدامات قابل توجه شهبازی در استانداری البرز بوده است. اعتبارات این استان با اولویت محرومیت‌زدایی از مناطق کمتر برخوردار توزیع شد. رشد 56 درصدی اعتبارات طالقان و 40 درصدی اعتبارات اشتهارد، نمونه بارزی برای اثبات این مدعا به شمار می‌رود. با توجه به رشد سریع جمعیت در استان البرز؛ استانی که خود را به جمع استان‌های پویا، مولد و صنعتی کشور پیوند زده؛ شهبازی کوشیده برای بهبود زیرساخت‌های عقب‌مانده البرز، توجه ملی را به سمت این استان جلب کند.
گازرسانی به روستاهای استان البرز نیز در همین راستا صورت گرفته است. از جمله اقدامات شهبازی در این زمینه می‌توان به آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به روستاهای جاده کرج-چالوس، شروع فاز دوم گازرسانی به بخش آسارا، گازرسانی به روستای سفیدارک ساوجبلاغ، گازرسانی به چهار روستای قشلاق گنگ، قوزلو، جعفرآباد و حسن‌آباد در اشتهارد اشاره کرد. همچنین پس از سال‌ها انتظار، کلنگ آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به روستاهای بالادست طالقان نیز به زمین خورد. اخذ مجوز برای ساخت یک بیمارستان 28 تختی در شهرستان طالقان از دیگر اقدامات استانداری البرز برای محرومیت‌زدایی از شهرها و روستاهای این استان بوده است.
همچنین شهبازی توانست تنها دو روز پس از سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به استان البرز، مصوبه هیئت دولت برای مسافربری شدن فرودگاه بین‌المللی «پیام» را دریافت کند. البته باید به تعامل و همراهی وزرای راه و شهرسازی و همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اشاره کرد.

نگاهی اجمالی به سایر اقدامات استاندار البرز

آغاز عملیات اجرای اولین شهرک گلخانه‌ای البرز، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله در استان البرز، تشکیل هیئت مؤسس خانه سمن‌های استان البرز، بازدیدهای سرزده از مراکز درمانی البرز و نظارت بر روند خدمات‌دهی به مردم، بازدید از روند عملیات اجرایی اولین بیمارستان یون درمانی کشور و غرب آسیا در البرز با حضور رئیس سازمان ملی انرژی اتمی، تشکیل کمیته رسیدگی به وضعیت مسکن محرومین البرز و تصویب و تدوین طرح پایوران اجتماعی برای اولین بار در کشور را هم باید به کارنامه بلندبالای شهبازی اضافه کرد. با راه‌اندازی این دفاتر در مناطقی که دارای تراکم بالای بافت فرسوده هستند، تمرکز دفاتر خدمات نوسازی، از نوسازی املاک مسکونی به سمت ارتقای کیفیت زندگی مردم در ابعاد مختلف می‌رود.
استاندار البرز از اهمیت ورزش نیز غافل نبوده و مسابقاتی بین‌المللی نیز در استان تحت مدیریت خود برگزار کرده است که می‌توان به برگزاری مسابقات قهرمانی کشتی پهلوانی کشور به میزبانی استان البرز، برگزاری سه‌شنبه بدون خودرو به میزبانی استانداری البرز و برگزاری بیست‌وهشتمین دوره مسابقات بین‌المللی بدمینتون جام فجر به میزبانی البرز با حضور حدود 30 کشور از سراسر دنیا اشاره کرد. استاندار البرز از سوی وزیر ورزش و جوانان، حکم دبیری این دوره از مسابقات را داشت. همچنین باید از ثبات و پیشرفت مجموعه‌های ورزشی البرز با اختصاص اعتبار 150 میلیون تومانی به باشگاه مقاومت البرز با دستور استاندار البرز و توافق اولیه برای بازگرداندن تیم سایپا به البرز نام برد.

تسریع در تحقق برنامه‌های کلان دولت در البرز

راهبردهایی برای  بهبود معیشت و رفاه فرهنگیان مانند طرح موضوع تسهیلات فرهنگیان در شورای بانک‌های استان ارائه و همچنین نشست‌های متعددی با گروه‌های مختلف سیاسی با هدف تبیین سیاست‌های دولت تدبیر و امید و تسریع در تحقق برنامه‌های کلان دولت در البرز برگزار شده است.
بهره‌برداری از ظرفیت هیئت‌های علمی دانشگاه‌های استان در راستای اتخاذ تدابیر علمی و پژوهش‌محور در جهت رشد و توسعه البرز با تشکیل اتاق فکر از دیگر برنامه‌های شهبازی بوده است. بررسی و چاره‌اندیشی برای اجرای طرح توسعه دانشگاه فرهنگیان در جلسه کمیته استانی هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان استان، با حضور حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور و طرح توسعه دانشگاه فرهنگیان نیز در دستور کار قرار گرفته است.

کمترین تعدیل و تجمع کارگری در استان البرز

همچنین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری سال در البرز با تشکیل 170 غرفه و نمایش جدیدترین یافته‌های پژوهشی مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش و بخش خصوصی در استان البرز در 25 آذرماه 97 برگزار شد. کمترین تعدیل نیروی کار و عدم وجود تجمع‌های کارگری با تدبیر و هماهنگی بین بخشی علیرغم وجود فشارهای حداکثری استکبار جهانی نیز در شرایطی رقم خورد که بیش از 3 هزار و 500 واحد تولیدی و صنعتی در البرز مستقر است.
بزرگترین کارخانه تولید داروهای ضد سرطان خاورمیانه با حضور دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عزیز‌الله شهبازی، استاندار البرز در ساوجبلاغ افتتاح شد. بهره‌برداری از فاز توسعه آریوژن فارمد شرکت تولید محصولات دارویی در گرمدره نیز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت. ثبت و راه‌اندازی شرکت پایانه صادراتی استان و اختصاص 30 درصد عوارض ارزش افزوده برای توسعه زیر‌ساخت‌های اقتصادی البرز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی البرز انجام شد. اولین شورای بانک‌ها به طور اختصاصی برای فرهنگیان شکل گرفت؛ این نشست برای نخستین بار در کشور با هدف بهبود معیشت و ارائه تسهیلات به فرهنگیان در البرز تشکیل شده و 400 فرهنگی در مرحله اول تسهیلات دریافت می‌کنند. تفاهم‌نامه همکاری نیز بین شورای بانک‌ها و آموزش و پرورش البرز در حضور استاندار البرز به امضا رسید.
 نخستین نشست هم‌اندیشی تخصصی با صاحبان تولیدات آرایشی و بهداشتی بزرگ کشور، مستقر در البرز و جلسه تسهیل و رفع موانع تولید برای اولین بار در کشور به صورت تخصصی ویژه اصناف استان نیز در دوران حضور شهبازی برگزار شد. اقدامات بسیاری از سوی استاندار البرز برای توسعه و پیشرفت این استان صورت گرفته که در این گزارش به چند نمونه اشاره شد.