غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فشارها برای استعفای نخست‌وزیر دوچندان شد

ارمنستان روی مدار ناآرامی

همدلی|  پایان جنگ قره‌باغ برای باکو جشن و شادی داشت، ولی برای ارمنستان به عنوان یک زخم سنگین باقی ماند. زخمی که حالا به نظر می‌رسد چرک کرده و مردم از نتیجه آن عصبانی هستند و به همراه نیروهای نظامی این کشور انگشت اتهام را به سمت ‌نخست‌وزیر می‌گیرند. ستاد کل نیروهای مسلح این کشور با صدور بیانیه‌ای از ‌نخست‌وزیر خواسته که استعفا دهد در مقابل ‌نخست‌وزیر هم گفته که این بیانیه به مثابه کودتا بوده است. 
تجمع‌های اعتراضی از صبح روز پنجشنبه در ارمنستان پس از صدور بیانیه‌ای از سوی ستاد کل نیروهای مسلح و تشویق ‌نخست‌وزیر پاشینیان به کناره‌گیری شدت گرفت. ‌نخست‌وزیر بیانیه ستاد کل را تلاش برای کودتای نظامی خواند.  
‌نخست‌وزیر ارمنستان آنچه را که اتفاق افتاد، تلاش برای کودتای نظامی خواند، طرفداران خود را به خیابان‌ها آورد و در میدان جمهوری، جایی که ساختمان دولت واقع شده است، سخنرانی کرد.
وی گفت:«برخی تلاش کرده‌‌‌اند که ارتش را در یک روند ضد دولتی مشارکت دهند. بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان تلاشی برای کودتای نظامی است و مردم این اجازه را نمی دهند. دستور من به نیروهای مسلح  این است که به کار خود ادامه دهند و از مرزهای جمهوری محافظت کنند. هیچ کس نمی تواند از دستور من سرپیچی کند.» پاشینیان همچنین از گاسپاریان ‌رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان خواست تا داوطلبانه استعفا دهد. در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان آمده است: ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان اعتراض قاطعانه خود را نسبت به برکناری معاون اول ‌رئیس ستاد کل به دلایل غیرمنطقی بیان می‌کند و اعلام می‌دارد که این تصمیم بدون در نظر گرفتن منافع ملی و دولتی ارمنستان و صرفا بر اساس احساسات شخصی است. برای این کشور، چنین تصمیمی یک گام ضد دولتی و غیرمسئولانه است. پیشتر ‌رئیس جمهوری ارمنستان به پیشنهاد ‌نخست‌وزیر این کشور، تیران خاچاطوریان معاون اول ‌رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را برکنار کرد. ‌نخست‌وزیر اطمینان داد که قصد فرار از کشور را ندارد و همچنین گفت که دیگر نمی خواهد انتخابات فوق العاده برگزار شود. پاشینیان گفت: «بعد از جنگ (قره باغ)، من خیلی در مورد بازنشستگی فکر کردم. اما بعد گفتم که من با میل خود ‌نخست‌وزیر نشدم، بلکه مردم چنین تصمیمی گرفتند. و مردم باید در مورد عزیمت من تصمیم بگیرند. بگذارید مردم استعفای من را مطالبه کنند، بگذارید مردم مرا تیرباران کنند». اعتراض‌ها در ایروان در جریان است و به گفته مخالفان تا استعفای پاشینیان ادامه خواهد داشت. معترضان خیابان مارشال باغرامیان را که محل اقامت ‌نخست‌وزیر و ساختمان پارلمان است، مسدود کردند. چادرها در میدان مقابل پارلمان مستقر شده‌‌‌اند. تجمع‌های طرفداران و مخالفان ‌نخست‌وزیر ارمنستان در ایروان روز گذشته-جمعه- نیز با خیمه زدن مخالفان مقابل مجلس این کشور همچنان ادامه دارد.
‌نخست‌وزیر از مخالفان خواست تا به اعتراض‌ها پایان دهند و گفت‌وگو را آغاز کنند. با این حال، مخالفان پاشینیان همان لجاجت و برخورد سازش‌ناپذیر را نشان دادند. مخالفان از مذاکره در مورد چیزی غیر از استعفای ‌نخست‌وزیر امتناع می‌ورزند. ۲۵ فوریه(هفتم اسفند)، ‌رئیس جمهوری  ارمنستان به پیشنهاد ‌نخست‌وزیر معاون اول ‌رئیس ستاد کل را برکنار کرد. رهبری نظامی کشور این اقدام را  تحمل نکرد و در بیانیه‌ای اعلام کرد  که تصمیم استعفای خاچاتریان «کوته‌بینانه» ، «بدون توجه به منافع ملی و دولتی» کشور و «فقط بر اساس احساسات شخصی و جاه طلبانه» است.  در این بیانیه آمده است:«از این پس ‌نخست‌وزیر و دولت ارمنستان قادر به تصمیم‌گیری مناسب در این شرایط بحرانی و سرنوشت‌ساز برای مردم ارمنستان نیستند.» در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح این کشور آمده است: برای مدتی طولانی، نیروهای مسلح ارمنستان با صبر و حوصله «حملات» دولت فعلی را با هدف بی اعتبار کردن نیروهای مسلح را تحمل کرده‌‌‌اند، اما همه چیز محدودیت‌های خود را دارد.
به دنبال این بیانیه پاشینیان بلافاصله واکنش نشان داد و هواداران خود را به خیابان‌ها برد، با آنها به سمت میدان جمهوری قدم زد و بیانیه داد. وی همچنین در مورد استعفای ‌رئیس ستاد کل تصمیمی گرفت، اما ‌رئیس جمهور آرمن سرکیسیان این سند را امضا نکرد.