غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نماینده سابق تهران نامزد انتخابات 1400 شد

مطهری در فاز جدید سیاست‌ورزی

همدلی| علی مطهری نماینده سابق تهران که یک بار در سال 98 از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده، دوباره قرار است در انتخابات ثبت نام کند ولی این بار در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرده است. هرچند او به تازگی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده اما‌ می‌گوید که دلیلی نمی‌بیند که این بار شورای نگهبان بخواهد صلاحیتش را تأیید نکند. در این حال تأکید کرده که شورای نگهبان باید مهربان‌تر باشد. او اکنون وارد فاز دیگری از سیاست‌ورزی خود شده است. او که روزگاری‌ می‌خواست عطای نمایندگی بهارستان را به لقایش ببخشد، این بار وارد فاز تازه‌ای شده که انتهای آن ساختمان ریاست جمهوری در خیابان پاستور است.
علی مطهری طی ماه‌های اخیر بعد از این که صلاحیتش از سوی شورای نگهبان برای مجلس یازدهم رد شد در سخنان مختلفی با عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان به مجادله پرداخت. او‌ می‌گوید یکی از حقوقدانان شورای نگهبان در جلسه ای در این نهاد سخنان تندی به او گفته است. با این حال مطهری در روز پنج شنبه به اختلافات خود با شورای نگهبان اشاره نکرده و به ضرورت افزایش مشارکت در انتخابات پرداخته است. او گفته: «با توجه به شرایط کشور و با توجه به تجربه و توانایی که در خودم احساس‌ می‌کنم، لازم دیدم وارد این میدان بشوم.»
مطهری یکی از مشهورترین و جنجالی‌ترین نماینده‌های دوره‌های اخیر مجلس است. سخنان او هر بار با واکنش‌های تندی از سوی اصول‌گرایان همراه شده است حتی در دوره نهم مجلس وقتی او به شهر شیراز برای سخنرانی در جمع دانشجویان سفر کرده بود، مورد حمله جمعی از موتورسواران قرار گرفت و نتوانست سخنرانی کند. همچنین در سال‌های اخیر بارها سخنرانی‌های او در شهرهای مختلف از جمله در مشهد پیش از برگزاری لغو شد.
حالا مطهری در نشست خبری که روز پنج‌شنبه برای اعلام کاندیداتوری خود برگزار کرده گفته: «همان طور که رهبر انقلاب فرمودند مشارکت بالا در انتخابات آینده مسئله تاثیرگذاری است. ایشان فرمودند انتخاب اصلح در درجه دوم قرار‌ می‌گیرد؛ هدف ما باید این باشد که مشارکت را در انتخابات بالا ببریم. درست است که مردم گلایه‌هایی از حوادث سال گذشته دارند، فشارهای اقتصادی و سختی معیشت مردم باعث گله‌مندی‌هایی است، اما باید توجه داشت اگر‌ می‌خواهیم شرایط کشور به لحاظ سیاست داخلی و خارجی بهبود پیدا کند لازم است مردم پای صندوق‌های رای بیایند و نظر خود را اعلام کنند. با کنار کشیدن از صندوق‌های رای نه تنها مشکلات حل نمی‌شود بلکه افزوده‌ می‌شود. هر مقدار مشارکت مردم افزون‌تر باشد انتخاب مردم واقعی تر خواهد بود. هم مردم باید در انتخابات مشارکت کنند و هم گروه‌ها و احزاب سیاسی در این انتخابات مشارکت کنند و مردم را برای شرکت در انتخابات تشویق کنند و سخن از کنار کشیدن به میان نیاورند و همچنین شورای نگهبان باید مقداری مهربان‌تر با کاندیداها برخورد کند و کسانی که قانون اساسی را قبول دارند و مشکلی ندارند را تایید کنند تا شور و نشاط خوبی بر پا شود.»
مطهری در بخش دیگری از سخنان خودش اظهار کرده:«من با توجه به شرایط داخلی و خارجی کشور احساس کردم باید وارد این میدان شوم و تصمیم گرفتم نامزدی خود برای انتخابات را اعلام کنم. برای انسانی که برای انجام وظیفه به میدان آمده باشد شکست معنی ندارد. هر اتفاقی بیافتد برای ما خوشایند است. من صرفا احساس کردم در اینجا کسی مثل من باید وارد شود. به خدا توکل‌ می‌کنیم و هر چیزی که پیش آید خوب است.»
همچنین مطهری در پاسخ به پرسشی درباره رایزنی با شورای نگهبان جهت تایید صلاحیتش پس از عدم احراز صلاحیت در انتخابات ۱۳۹۸ گفت:«رایزنی نداشتم با شورای نگهبان اما دلیلی برای رد صلاحیت خودم نمی‌بینم. هیچ تلاشی برای رایزنی نکردم. نمی‌دانم در آن دوران چه شرایطی بود اما دلیلی برای رد صلاحیتم نمی‌بینم.»

 سخت‌گیر نیستم

مطهری در نشست خبری خودش دیدگاه‌های جنجالی سابق خود را درباره مسائل فرهنگی نیز به نوعی تکرار کرده است. هرچند که مواضع سیاسی او همیشه مورد حمایت اصلاح‌طلبان بوده است اما سخنان و موضع‌گیری‌هایش در مسائل فرهنگی مورد نقد قرار گرفته و با واکنش‌های منفی افکار عمومی مواجه شده است. او در این نشست خبری خود گفته:«در حوزه فرهنگ هیچ وقت من به سخت‌گیری معتقد نبودم، اما معتقد بودم باید نظارتی باشد. ‌این‌که بگویم امور فرهنگی باید رها باشد درست نیست، اما با سختگیری هم موافق نیستم. در مورد مسائلی مثل حجاب هم گفتم در درجه اول خود دولت باید برنامه ای برای کارکنان خودش داشته باشد. وقتی مردم ببینند دولت در موضوعی حساسیت دارد خودشان رعایت‌ می‌کنند. در مجموع مردم ما احکام اسلامی و حساسیت‌های فرهنگی را رعایت‌ می‌کنند. وقتی در کل کشور و نقاط دورافتاده در مجموع حجاب را رعایت‌ می‌کنند، در مجموع رعایت حجاب در کشور قابل قبول است. در مورد مسائل فرهنگی هم همین طور است. به نظر من ما باید در مورد موسیقی سنتی خود سرمایه گذاری بیشتری بکنیم. این هنری است که ایران را به دنیا معرفی‌ می‌کند. در مورد مسائلی مثل حجاب هم گفتم در درجه اول خود دولت باید برنامه ای برای کارکنان خودش داشته باشد. وقتی مردم ببینند دولت در موضوعی حساسیت دارد خودشان رعایت‌ می‌کنند. مردم ما احکام اسلام را پذیرفته اند. همین حجاب را هم پذیرفته‌اند. ما برنامه منسجمی برای حمایت موسیقی سنتی نداشتیم. یا در فیلم‌های سینمایی این نظارت که فیلم از نظر محتوا برای مردم مفید باشد نداشتیم. این نظارت‌ها را مفید‌ می‌دانم اما اعتقادی به سخت گیری و سفارشی کردن امور هنری ندارم. اصل بر این است که مردم با عقاید خود کارها را انجام دهند. مردم ما احکام اسلام را پذیرفته اند. همین حجاب را هم پذیرفته اند؛ آن طوری که دیگران تبلیغ‌ می‌کنند نیست. همین که حکومت ترویج فساد و فحشا نکند نود در صد کار انجام شده است. فرق ما با حکومت قبلی همین است.»