غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


به مناسبت روز مهندس...

خواجه نصیرالدین طوسی اندیشه‌ای برای همه زمان‌ها

بهزاد هراتی (نویسنده)

 این مادر پیر زمان در درازنای تاریخ وجودی خویش همواره گاهواره‌ای امن در جهت پرورش و رشد استعدادها و اندیشه‌های بزرگانی بوده که از درخشش نور وجودشان جرقه‌های علم و دانش سبب‌ساز اختراعات و اکتشافات و در پی آن افتخارات بسیاری برای مردمان این سرزمین و همچنین خدمات بی‌شماری برای جهانیان بوده است. بی‌گمان یکی از بزرگمردان این سرزمین مقدس که نامش همچون نگینی درخشان، هدایتگر نور آگاهی و یادآور خدمات بی‌شمار در زمینه تولید علم و فراگیری دانش برای نسل‌های پس از خود شد؛ «خواجه نصیرالدین طوسی» است.
وی در زمانی که ایران در گیرودار هجوم مغول زخم خورده و در آستانه یک انحطاط و تاریکی بزرگ قرار داشت، با تدبیری مثال زدنی؛ تهدیدهایی که می‌رفت یک تمدن بزرگ به همراه نسل‌های زمانه خود و پس از آن را به سیاهچاله تاریخ فرو بَرَد؛ ققنوس‌وار سر از خاکستری سرد بلند کرد و بال‌های گسترده تمدن را گشود تا کرانه‌هایی از فرصت‌های به دست آمده را به روی آیندگان بگشاید و بنای تمدنی سِتُرگ و مستحکم را پی‌ریزی کند. 
«خواجه نصیر الدین طوسی» در راستای نهادینه کردن و جامه عمل پوشاندن بر اندیشه‌های تابناک و روشنش و متبلور ساختن سیاست‌های آبادگرانه خویش، یوسف‌وار به دربار جهل و خرافات راه یافت تا برای حکومت آن زمان عزیزی شود که یوسف برای مصر شد. 
در این میان نقطه ضعف حکمرانان برایش نقطه قوت و سکوی پرتاب اندیشه‌هایی شد که دنیای علم و دانش را تا به امروز وامدار اندیشه‌های نیک و برجسته این دانشمند ایرانی کرده است. بی‌گمان تلاش‌های این خواجه برجسته و ربانی در فراگیری علوم گوناگون همچون ریاضیات، حکمت، منطق، نجوم و بسیاری علوم دیگر و ارائه آن به بهترین شکل خود و تاثیرگذاری‌اش بر دنیای فکر و اندیشه سبب شده که «روز مهندس» برازنده نام این متفکر پرآوازه شود.