غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


طرح سوالاتی درباره نقش قالیباف در اداره جلسه حاشیه‌ساز مجلس

رئیسی که جا ماند

همدلی| در همان لحظاتی که نمایندگان مجلس انقلابی با شدت و حدت در حال محکوم کردن دولت به خاطر تفاهم با دبیرکل آژانس بین‌المللی هسته‌ای بودند، دولت را به زیرپا گذاشتن قانون متهم می‌کردند وذبرایش خط‌ونشان می‌کشیدند، سخنان رهبر معظم انقلاب منتشر شد که در این باره گفته بودند:«این اختلاف‌نظرها قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلاف‌ها رها و یا تشدید شود که نشان‌دهنده دوصدایی باشد.» موضوعی که نشان می‌داد نظر ارکان نظام به آن تصویری که نمایندگان مجلس و رئیس آن از حرکت دولت نشان می‌دادند، نزدیک نیست. ضمن این‌که در همان احوال مدیران مسئول دو روزنامه نزدیک به ارکان نظام در حال نوشتن یادداشت‌هایی بودند که در آن‌ها حرکت تند و تیز مجلس تخطئه می‌شد. حسین شریعتمداری در یادداشت روز گذشته خود تلاش دارد که نمایندگان مجلس را «توجیه» کند. و در پایان نیز می‌نویسد:«بالاخره گله دوستانه‌ای از نمایندگان معترض در میان است! و آن اینکه توافق مورد اشاره اگرچه امضای رئیس ‌سازمان انرژی اتمی را در پای خود دارد، ولی باید می‌دانستند که مسئله‌ای با این اهمیت نمی‌تواند بدون دخالت و نظر شورای عالی امنیت ملی تهیه شده باشد. بنابراین ضمن تاکید بر حق نمایندگان محترم در اعتراض به آنچه نا‌صواب تلقی کرده‌اند، اعتراض علنی، آن‌هم در آن حجم که شاهد بودیم می‌توانست به اعتراض و درخواست بررسی در جلسه غیر‌علنی منتقل شود. نه اینکه مردم عزیز کشورمان نا‌محرم باشند! بلکه از آن روی که دشمنِ گوش‌خوابانیده با دستاویز قرار ‌دادن آن، اهمیت مثال‌زدنی دستاورد به دست آمده را که حاصل زحمات و هوشمندی خود نمایندگان محترم بوده است، کوچک جلوه ندهد.» عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر از بیانیه مشترک ایران و آژانس حمایت کرد و آن را «هوشیارانه» خواند و از آن ابراز رضایت کرد. گنجی در این خصوص نوشت:«از امشب نظارت‌های فراپادمانی متوقف می‌شود و مصوبه مجلس اجرایی خواهد شد.» او در ادامه تاکید کرد:«ضبط ۳ ماهه دوربین‌ها توسط خود ایران هوشمندانه است.هم فرصت مجدد برای کسانی است که ممکن است فردا بگویند یک ماه (استقرار بایدن) برای لغو تحریمها فرصت کمی بود هم با عقب راندن آژانس نسبت به گذشته، مدیرش راضی برگشت.» اختلاف فاحش موضع‌گیری نمایندگان و البته رئیس مجلس با این موارد روز گذشته گمانه‌زنی‌ها و انتقاداتی را برانگیخت.
محمدجواد ظریف در سخنانی ضمن تایید کار آژانس انرژی اتمی در تفاهم با رافائل گروسی با بیان اینکه توافق با آژانس از نقاط قوت ماست، گفت:«آنچه که آقای صالحی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تفاهم کردند، یک موفقیت بی‌نظیر دیپلماتیک است که آقای دکتر صالحی با شجاعت، توانمندی و با اتکا به این ملت انجام دادند.»
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه در همایش مطالبات حقوقی بین‌المللی دفاع مقدس که صبح دیروز در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره رفتار دو روز پیش مجلس گفت:«اگر دوستان مجلس مصوبه شورای امنیت ملی را دیده بودند، آن رفتار غیر لازم در مجلس انجام نمی‌شد اگر ضمیمه را بخوانند هیچ چیز مشکوکی نیست.»
احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار در یادداشتی تلگرامی با عنوان «خبر نداشتند یا طغیان کردند؟» با استفاده از ادبیات خود نمایندگان مجلس در مواجهه با مخالفان خود نوشت:«موضع‌گیری مدیران مسئول روزنامه‌های جوان و کیهان نشان داد که دولت روحانی سرخود با رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای توافق مربوط به توقف اجرای پروتکل الحاقی را امضا نکرده بلکه این کار به عنوان تصمیم نظام سیاسی و با اطلاع و حمایت نهادها و مقام‌های مافوق صورت گرفته است.»
وی افزود:«با این وضع، غوغای نمایندگان مجلس و تهدید آنها به پاره کردن توافقنامه و شکایت از حسن روحانی، کجای این معادله قرار می‌گیرد؟ آیا نمایندگان مجلس از واقعیت ماجرا بی‌خبر بوده‌اند؟ اگر اینطور باشد که باید شیرازۀ هماهنگی و اطلاع‌رسانی در بین قوای مختلف را کاملاً از هم گسیخته دانست! اما اگر با خبر بوده‌اند و به رغم آن، این همه جنجال و غوغا به پا کردند که کارشان طبق تعاریف خودشان، عملاً طغیان علیه تصمیمات نظام است!»
زیدآبادی ادامه داد:«طغیان علیه نظام هم که باز طبق فرمایش خودشان حداقل مجازاتش اعدام است! مگر آنها با همین شیوه استدلال، کروبی و میرحسین و دیگر سران جنبش اعتراضی سال ۸۸ را طاغی نمی‌نامند و خواهان اعدام آنها نیستند؟ پس طبق استدلال خودشان، باید خواهان محاکمه و اعدام خودشان شوند!»
حجت‌الاسلام سیداحمد خاتمی نیز با اشاره به سخنان رهبر انقلاب گفت که اختلافات نباید در تریبون مطرح شود. سخنانی که با توجه به شواهد انتقاد از مجلس محسوب می‌شود. عضو مجلس خبرگان در گفت‌وگو با برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب در خصوص اختلاف مجلس و دولت، گفت:«واقعیت این است که اختلافات نباید در تریبون مطرح شود و تا جایی که ممکن است بدون طرح آن در جامعه، اختلافات را باید حل کرد. مقام معظم رهبری فرمودند قانون خروج از پروتکل الحاقی که به تصویب مجلس و شورای نگهبان هم رسیده است قانون خوبی است و باید اجرا شود. ایشان سپس تأکید کردند اختلافات میان دولت و مجلس در زمینه این قانون باید حل شود.» سیداحمد خاتمی در خصوص چگونگی حل اختلافات بین مجلس و دولت بیان کرد:«حل این اختلافات با تمسک به ولایت صورت می‌گیرد؛ زیرا از ایران اسلامی باید یک صدا برخیزد و از رهگذر این اختلافات افراد زیان نمی بینند بلکه نظام اسلامی دچار زیان می‌شود. امیدوار هستیم با تدبیر، اختلافی که بین مجلس و دولت اتفاق افتاد برطرف شود.» نکته مهمی که در این میان مطرح شده است، نقش رئیس مجلس در این موضع‌گیری تندوتیز بوده است. روز گذشته برخی از کاربران فضای مجازی پرسیده بودند که اگر محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس عضو شورای امنیت ملی در جلسه این شورا حضور داشته است چگونه است که این تصمیم مهم را به نمایندگان خبر نداده بود؟ فرارو در این باره نوشت:«در همین راستا پیش از جلسه علنی روز گذشته، نمایندگان در جلسه غیرعلنی درباره این توافق بحث کرده بودند قالیباف می‌توانست نمایندگان را در جریان این نکته قرار دهد که توافق با آژانس مصوبه شورای عالی امنیت ملی است.» این پایگاه خبری ادامه داد:«مشخص نیست که آیا قالیباف این نکته را به مجلس منتقل کرده است یا نه، اگر نکرده باشد سوال برانگیز است اما عجیب‌تر آنجاست که این موضوع به اطلاع نمایندگان رسیده باشد و با این وجود آنها به توافق مذکور حمله کردند.»  به هرصورت در حوادث دو روز گذشته این سوال در افکار عمومی و در میان تحلیل‌گران مطرح شده که در مجلس زیر نظر محمدباقر قالیباف، جایگاه رئیس مجلس و هیأت رییسه در اتفاقاتی از این دست کجاست؟