غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


برخی واکنش‌ها به عقب ماندگی در تهیه واکسن؛

راهی به جز واکسینه کردن عمومی جامعه نیست

همدلی|  «خوب بود نقادان منصف پی‌گیرعلل و عوامل اصلی این عقب ماندگی در تهیه واکسن کووید بودند» این بخشی از پیام رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی بود که روز گذشته در حساب توئیتری خودش منتشر کرد. درست درحالی‌که برخی از کشورهای منطقه مانند امارات متحده عربی 5.55میلیون دز واکسن تزریق کرده‌اند، یعنی حدود 56.15درصد از شهروندان خودش را واکسینه کرده است(منبع: ourworldindata.org)، یاکه کشور ترکیه در همسایگی ایران توانسته 6.53میلیون دز واکسن تزریق کند، همچنین بنگلادش 2.08میلیون و اندونزی 1.96میلیون دز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند اما ایران باتوجه به‌این که در مقایسه با برخی کشورها بیشتر گرفتار کرونا شده، طوری‌که روز گذشته 74فوتی و 7931مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شده است، اما همچنان به اعداد و ارقام مناسبی در تزریق واکسن دست نیافته است.
شاید همین مسئله در کنار حواشی مربوط به نامه عضو روابط عمومی سازمان نظام پزشکی درخصوص اولویت تزریق واکسن کرونا به هنرمندان سبب شد که روز گذشته محمدرضا ظفرقندی، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی کشور در حساب توئیتری خودش به‌شرایط موجود واکنش نشان دهد. او در این پیام نوشت: «اولویت تعلق واکسن به کادر شریف درمان و اقشار آسیب‌پذیر؛ غیرقابل تردید است. تا امروز 20هزار واکسن روسی برای جمعیت 80میلیونی ایران تهیه و توزیع شده است. خوب بود نقادان منصف پی‌گیر علل و عوامل اصلی عقب ماندگی در تهیه واکسن کووید بودند.»
این درحالی‌ست که دیگر عضو این مجموعه در گفت‌وگویی که روز گذشته با ایلنا داشت، یک‌ بار دیگر بر اهمیت تامین هرچه سریع‌تر واکسن کرونا تاکید کرد. عباس آقازاده، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به جهش ویروس کرونا، و بروز نشانه‌هایی از آن در ایران تاکید کرد: «این جهش‌ها تاثیر واکسن را کاهش نمی‌دهد، بلکه ضرورت ایجاد واکسیناسیون را بیشتر می‌کند، توجه داشته باشید که به‌طور مثال کرونای جهش یافته‌ بریتانیایی کاملا متفاوت از کرونای اولیه نیست، اما در واقع نوع وحشی ویروس قبلی است که به‌سرعت منتشر می‌شود و راه مقابله با آن همانی است که در انگلستان در حال انجام است و واکسیناسیون را به سرعت انجام می‌دهند.»
وی ادامه داد: «الان باید بیشتر از گذشته حواسمان جمع باشد و باید به همین دلیل برای ارائه واکسن در سطح میلیونی تلاش بیشتری شود، ما مدافع تلاش‌های ملی و داخلی کشور برای تولید واکسن هستیم، ولی تا آنها در بهار ۱۴۰۰ به ثمر برسد، از مسئولان محترم خواهش می‌کنیم که برای واردات واکسن معتبر هر تلاشی که می‌توانند، انجام دهند و این مهم‌ترین جنبه‌ اداره‌ کشور در حال حاضر است. عددی که برای مهار اپیدمی لازم است، ۷۰درصد واکسینه شدن جامعه خواهد بود، اما تا آن موقع ما اگر بتوانیم ۱۵ تا ۲۰میلیون نفر را واکسینه کنیم، در مهار کرونا خیلی موفق خواهیم بود که تا بعد از آن واکسن‌های خودمان برسد و واکسیناسیون را ادامه دهیم. طبق بررسی که وزارت بهداشت انجام داده، حدود ۳ و نیم میلیون نیاز مبرم به تزریق اقشار پرخطر داریم تا وقتی که به ۲۰میلیون نفر برسد و ما یک نفس راحت بکشیم.»
همچنین دکتر مهدی فارسی، مجری طرح واکسیناسیون کرونا در استان اصفهان، در یادداشتی که روز گذشته ایسنا آن را منتشر کرد ضمن تاکید به لزوم انجام واکسیناسیون در بخشی از یادداشت خود نوشته است: «با خوشبینی تاکنون ۲۰درصد جامعه به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و ایمن شده‌اند. با جهش‌های زیادی که در ویروس اتفاق می‌افتد، اگر منتظر باشیم همه ۷۵درصد مبتلا شوند، هم سال‌ها طول خواهد کشید و هم مرگ و میر ناشی از آن وحشتناک خواهد بود. پس یک راه می‌ماند، و آن واکسینه کردن عمومی جامعه هست. واکسن از هر نوعی که باشد، به برون رفت از این مخمصه، کمک شایانی می‌کند.»
در ادامه یادداشت آمده که «اگر واکسن‌های فایزر و مدرنا را به‌دلیل جدید بودن روش تولید (ژنتیکی بودن) و دلایل دیگر که برای رهبر معظم انقلاب شفاف و یقینا در آینده برای ما هم شفاف خواهد شد، کنار بگذاریم، بقیه واکسن‌های تولید شده در جهان که از شرکت‌های معتبر تولید واکسن در کشورهای مختلف از جمله ایران، روسیه، سوئد، کره جنوبی، چین، هند و ... بوده و مرحله سوم ارزیابی بالینی را با موفقیت طی کرده‌اند، می‌توانند به دنیا برای برون رفت از این مخمصه کمک کنند. ایران در حال ساخت واکسن کرونا با تکنولوژی ویروس غیرفعال شده است که با یاری خدا تا تابستان سال آینده آماده می‌شود، این افتخاری است برای کشور ما. هر چند انستیتوپاستور و موسسه واکسن سازی رازی سال‌هاست در ساخت واکسن، ید طولایی دارند. تا زمان رسیدن واکسن ایرانی، وزارت بهداشت با هماهنگی سازمان غذا و دارو، واکسن‌هایی را برای تزریق در کشور بررسی و تایید کرده‌اند که همگی، ضمن داشتن تکنولوژی تولید مشخص و گذر موفق از مرحله سوم کارآزمایی بالینی، در کشورهای متعددی، تزریق آن شروع و عارضه ی خاصی نداشته‌اند.»