غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نادر مشایخی در گفت‌وگو با همدلی:

درخت جشنواره موسیقی فجر امسال میوه می‌دهد

سارا حیدرنژاد| می‌گوید برگزاری جشنواره موسیقی فجر در این روزها غیرممکن به نظر می‌رسید، اما این غیرممکن به بهترین شکل ممکن شد و با تمهیداتی که انجام شده درخت این جشنواره امسال میوه خواهد داد. با توجه به شرایطی که از اسفندماه سال گذشته پیش آمده برگزاری جشنواره موسیقی فجر به‌صورت مجازی در راستای حفظ سلامتی مخاطبان در دستور کار قرار گرفته است. در همین راستا و به بهانه برگزاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر گفت‌وگویی با نادر مشایخی یکی از اعضای شورای سیاست‌گذاری این جشنواره انجام دادیم که در ادامه شرح آن را می‌خوانید:

 جشنواره سی‌وششم موسیقی فجر از نگاه شما چه تفاوتی با دوره‌های قبلی این رویداد موسیقایی دارد؟

تفاوت جشنواره امسال عیان است، چون به خاطر شیوع ویروس کرونا باید به روش جدیدی برای برگزاری جشنواره فکر می‌کردیم. ویروس کرونا اتفاق جدیدی بود که ما را به آفرینش راه‌های جدید برای برپایی جشنواره مجبور کرد.

 چرا مانند بقیه جشنواره‌های هنری فجر، تصمیم به برگزاری فیزیکی جشنواره موسیقی فجر در این دوره گرفته نشد؟

پذیرفتن ریسک و مسئولیت برگزاری جشنواره به‌صورت فیزیکی سخت بود، اگر اتفاق بدی در جریان این جشنواره می‌افتاد، چطور می‌خواستیم خودمان را ببخشیم. تمام پزشکان سراسر جهان به ما گوشزد می‌کنند که از ایجاد تجمع بر حذر باشیم و ما نتوانستیم این توصیه‌ها را نادیده بگیریم.

 هنگام برپایی این دوره از جشنواره موسیقی فجر با چه مشکلاتی روبه‌رو شدید؟

آمدن هنرمندان خارجی مشکل بزرگی بود، تمام هم‌وغم بنیاد رودکی این بود که بتواند نوازنده‌های ایرانی را راضی نگاه دارد. باید طوری نوازنده‌ها را ترغیب می‌کرد تا در جشنواره موسیقی فجر حضور داشته باشند. به بنیاد رودکی تبریک می‌گویم که توانست این کار سخت را به عهده بگیرد و از پس آن خوب دربیاید.
 

در حال حاضر وضعیت موسیقی را در ایران چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

در ایران وضعیت موسیقی خوب نیست و سطح موسیقی پایین آمده، زیرا به جوانان اعتماد نمی‌شود. جوانان استعدادهای عالی دارند، اما امکاناتی که به‌وسیله آن‌ها خودشان را نشان بدهند ندارند. این روند باید تغییر کند. باید به جوانان اعتماد کرد و به آن‌ها کار داد، نمی‌شود مخاطب 40 سال موسیقی هنرمندان قدیمی را بشنود. درنهایت هر آدمی به تنوع نیاز دارد. نباید درباره موسیقی سلیقه‌ای برخورد کرد، بسیاری از سبک‌های موسیقی که شاید ازنظر مسئولان فرهنگی خوب نباشند و طرفدار نداشته باشند ازنظر مردم جذاب باشد.

 از نگاه شما چاره برون‌رفت از این وضعیت چیست؟

جوانان هنرمند ایرانی آن‌قدر باهوش و بااستعدادند که حتی بعضی از آن‌ها بدون این که درباره موسیقی تحصیل کرده باشند، از اعماق وجودشان ساز می‌نوازند و با موسیقی بیشتر از بعضی مسئولان فرهنگی آشنا هستند. بیشتر کسانی که در کار جشنواره امسال سهیم‌ بودند جوان هستند. اکنون در دوران گذر به سر می‌بریم، یعنی جریاناتی که قبلاً در جشنواره بود در حال از بین رفتن است و به‌جای آن‌ها جریانات مثبت و درستی در حال جایگزین شدن هستند. به‌عنوان‌مثال، دیگر موسیقی‌هایی که چندین بار در همین جشنواره اجرا شده‌اند، اجازه حضور ندارند. تکلیف اصلی جشنواره این است که موسیقی جدید و ناشناخته در اختیار مردم بگذارد. مطمئنم درخت جشنواره این بار میوه می‌دهد.