تقابل اخلاق حرفه‌‌‌‌‌‌ای ورزشکاران و گروه‌های رسانه‌ای
علی‌بدیع ( روزنامه نگار مستقل)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2488
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


به یاد” فاروق‌قدومی “

دکتر سیف‌الرضا شهابی (تحلیل‌گر سیاسی )

به یاد” فاروق‌قدومی “

دکتر سیف‌الرضا شهابی (تحلیل‌گر سیاسی )

کل من علیها فان و ییقی وجه ربک ذوالجلال والاکرام فاروق رفیق اسعد قدومی به اختصار فاروق قدومی با نام “ ابواللطیف “ در ۹۳ سالگی پنج‌شنبه اول شهریور ۱۴۰۳ ( ۲۲ اوت ۲۰۲۴ ) در شهر امان پایتخت اردن چشم از جهان فروبست.
او در سال ۱۹۳۱ در نابلس در ساحل غربی رود اردن متولد شد. خانواده‌اش پیش از تشکیل رژیم صهیونیستی به “جفا “ نزدیک تل‌آویو فعلی نقل مکان کردند، ولی بعد از تشکیل اسرائیل بر اثر فشار نظامیان صهیونیستی، خانواده‌اش مجبور شدند به نابلس بازگردند.
فاروق قدومی از سال ۱۹۵۰ تا ۵۴ در حالیکه دهه سوم زندگی‌اش را آغاز کرده بود، در شرکت نفتی آرامکو در عربستان مشغول به کار شد. مدرک کارشناسی اقتصاد را در سال ۱۹۵۸ از دانشگاه آمریکایی قاهره دریافت کر . در سال ۱۹۵۹ به اتفاق ابوعمار  یاسر عرفات و خلیل الوزیر ( ابوجهاد) و صلاح خلف( ابو ایاد)  و تعدادی دیگر سازمان “ فتح “ که مخفف “ حرکت التحریر الفلسطینی “ بود را تاسیس کردند.  علت نام‌گذاری فتح به دو دلیل بود؛ اولا حرکت التحریر الفلسطینی اگر  از عکس خوانده شود فتح می‌شود. ثانیا بر اساس آیه قرآن “ نصر من‌الله و فتح قریب “ قدومی در سال ۱۹۶۵ عضو کمیته مرکزی فتح و نماینده این سازمان در قاهره و مسئول روابط خارجی شد. در سال ۱۹۸۹ مسئول دایره روابط خارجی ساف ( سازمان آزادیبخش فلسطین ) شد. فتح مهم‌ترین گروه در ساف است. در این مسئولیت به توسعه روابط ساف با کشورهای اسلامی و عربی و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و سایر کشورها اهتمام ورزید و سفرهایی به ایران داشت و با آقای “مجتبی فردوسی‌پور”  سفیر ایران در اردن دیدار و ملاقات داشت. بعد از شهادت ابوجهاد و صلاح خلف در زمان حیات یاسر عرفات، مسئولیت قدومی در کادر رهبری فتح و ساف بیشتر شد تا جائیکه بعد از شهادت عرفات در سال ۲۰۰۶ دستگاه رهبری فتح در جمع‌بندی درون سازمانی به این نتیجه رسید قدومی شاخص‌ترین شخصیت برای رهبری فتح است‌.
 قدومی از مخالفان قرار داد اسلو بود و  آن را به نفع فلسطینیان و منطقه نمی‌دانست. همچنین رابطه گرم و حسنه با محمود عباس ( ابومازن ) رئیس دولت خودگردان فلسطین نداشت؛ زیرا معتقد بود “محمد دحلان” وزیر امور امنیت ملی دولت محمود عباس در ترور عرفات دست داشت؛ موضوعی که از سوی ابو مازن رد شد. به این خاطر قدومی تا پایان عمرش در کشورهایی نظیر تونس و اردن بسر برد .