غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فرصتی برای بیان برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی جریان‌های سیاسی نماند؟

رقابت با خط‌کش سیاست

 آرزو بخشنده: رئیسی در قامت کاندیدای مجلس خبرگان می‌گوید؛ باید نیمه پر لیوان را دید، نیمه‌ای که به گفته او برکات و نعماتی است که باید دیده شود. اما با گذشت چند روز از آغاز رقابت‌های انتخاباتی به نظر می‌رسد کمتر نامزدی وجود دارد که درباره مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم به رسم معمول انتخابات گذشته سخن قابل تاملی به میان آورده باشد. گرفتاری اصولگرایان در ارائه لیست انتخاباتی که با اختلافات درونی درباره سرلیستی برخی اعضای شورای ائتلاف، جبهه پایداری  همراه بوده در کنار انتشار فهرست صدای ملت و ادعای جدا شدن مسیر کارگزارانی‌ها در فضای سیاسی – انتخاباتی نشان می‌دهد تنها چند روز به برگزاری انتخابات مانده اما تصویر روشنی از مواضع سیاسی – اقتصادی گروه‌ها وجود ندارد.
شرایط ویژه کشور
«علی مطهری» که با فهرست 30 نفره در انتخابات مجلس دوازدهم اعلام حضور کرده می‌گوید شرکت نکردن در انتخابات می‌تواند اوضاعی بدتر از این که هست ایجاد کند.  فهرست صدای ملت ترکیبی از اصلاح طلبان میانه رو و اصولگرایان معتدل است و نبود حتی یک چهره روحانی در آن، در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته و بحث برانگیز شده است. برخی این لیست را اولین فهرست انتخاباتی در انتخابات مجلس ایران دانسته اند که روحانیون در آن حضور ندارند.
علی مطهری درباره لیست انتخاباتی خود گفته: ملاک ما اعتدال، عقل‌گرایی، دوری از شعارزدگی و ایجاد تغییر در حد امکان است. فهرست ما نه اصولگرا و نه اصلاح‌طلب است و در واقع صدای مردم است و برای هیچ‌کدام از این گروه‌ها اصالتی قائل نیست.او در نشست انتخاباتی ستاد «صدای ملت»، اظهار کرد: ما در شرایط ویژه هستیم. آنان که می‌گویند با شرکت نکردن در انتخابات پیام خود را به نظام برسانیم و به این طریق نظام را اصلاح کنیم را قبول ندارم. مطهری تصریح کرد: در شرایط حساس فعلی اگر میزان مشارکت مردم که برای غربی‌ها نسبت به کشوری مثل ایران که چشم همه دنیا به این کشور دوخته شده بسیار اهمیت دارد، مطمئنا منجر به این می‌شود که پای میز مذاکره نیایند یا بخواهند برای امتیازگیری بیایند، اما اگر مشارکت مردم بالا باشد ما در مذاکرات دست بالا را خواهیم داشت.کاندیدای انتخابات مجلس یادآور شد: در عین حال با وقوع جنگ غزه ما هم به طور غیرمستقیم در جنگ هستیم. در چنین شرایطی حضور و مشارکت مردم در انتخابات قطعاً اهمیت خود را به همراه دارد. در عین حال حوادث سال گذشته را هم داشتیم و الان این بحث مطرح است که بعد از این حوادث، مشارکت به چه اندازه است؟ از این جهت هم میزان مشارکت در انتخابات اهمیت دارد.
انشعاب در اصلاحات؟
در همین‌حال صحبت از انشعاب و ائتلاف جریان‌های سیاسی داغ شده است.  «سیدحسین مرعشی» در واکنش به ادعای «محمدعلی وکیلی» درباره جدایی رسمی سه حزب اصلاح‌طلب (کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان) از جبهه اصلاحات، گفت: حزب کارگزاران سازندگی ایران در طول سال و درباره تحولات مختلف با جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی هم‌سو و غیرهم‌سو گفت وگو و تعامل دارد. اینکه تعامل چند حزب سیاسی عضو جبهه اصلاحات، به جدایی از این جبهه و جمع شدن حول محور آقای مطهری تعبیر شود، قطعا کج‌فهمی است. دبیرکل‌حزب کارگزاران سازندگی ایران با بیان اینکه اساسا سنت سیاسی کارگزاران، شخص‌محوری را برنمی‌تابد، اضافه کرد: همان‌طور که قبلا گفتم، ما از هر قدمی در جهت رقابتی شدن انتخابات استقبال می‌کنیم، اما این به معنای منصفانه بودن انتخابات در همه حوزه‌ها یا داشتن تعداد قابل توجهی نامزد که بتوانیم مسئولیت سیاسی حمایت از آن‌ها را بر عهده بگیریم، نیست.مرعشی در واکنش به این بخش مصاحبه وکیلی که «جریان اصلاح‌طلب عملا به تکثر غیرقابل اجماع رسیده و امکان سیاست‌ورزی ذیل عنوان جبهه اصلاحات را از دست داده است»، گفت: این ویژگی اصلاح‌طلبان است که هیچ‌گاه جریان یکدستی نبوده‌اند که اگر بودند نیازی به تشکیل جبهه وجود نداشت.
ائتلاف‌های نیم‌بند اصولگرایی و انتقاد از تمامیت‌خواهان
در جبهه اصولگرایان بالاخره کورسوهایی از ائتلاف‌های نیم‌بند دیده شده است. یک روز بعد از اینکه «صادق محصولی» اعلام کرد؛ سرلیست جبهه پایداری در صورت ارائه فهرست مستقل، آقاتهرانی است، خبری از به نتیجه رسیدن شورای ائتلاف و جبهه پایداری منتشر شد که نشان می‌داد آنها با فهرستی مشترک به سر لیستی آقاتهرانی و قالیباف به رقابت خواهند پرداخت.  اما دیروز چند ساعت قبل از انتشار این خبر «حسن بیادی» با انتقاد از کسانی که پرچمداری اصولگرایان را به دست گرفته‌اند گفت: پرچمداری اصولگرایان در حال حاضر در دست تمامیت‌خواهان است. آنهایی که هم قدرت و هم ثروت دست‌شان است. تمامیت‌خواهان حاضر به مشارکت عادلانه نیستند. حسن بیادی دبیرکل جبهه آبادگران جوان ایران اسلامی و عضو شورای وحدت در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که چه عواملی موجب شد اصولگرایان به تعدد لیست برسند، گفت: اکثر گروه‌های اصولگرا زمانی که لیست می‌دهند، با پارامترهایی که برای هم تعریف می‌‌کنند، همخوانی ندارد. جریان سیاسی – اجتماعی کشور طوری است که به همان سمت هدایت می‌کند. گروه‌های تمامیت‌خواهی وجود دارند که حاضر به مشارکت عادلانه نیستند. بیادی در پاسخ به این سوال آیا با جبهه پایداری وارد مذاکره شدید، گفت: وارد گفت‌وگو شدیم اما آمادگی وحدت را نداشتند. اصلا به آنجا نرسید.  سخنان بیادی و ائتلاف دقیقه 90 قالیباف و جبهه پایداری با دو سرلیست نشان می‌دهد فرصت باقیمانده رقابت به خط‌کشی‌های سیاسی طیف‌ها خلاصه خواهد شد و جای خالی اعلام مواضع صریح و شفاف انتخاباتی در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی همچنان پررنگ است.