غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید«برجام» همچنان در دستور کار است

تهران پای بند به مسیر مذاکره

همدلی|  گروه سیاسی:  سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «مذاکرات برجام همچنان در دستور کار جمهوری اسلامی ایران است. گفت وگوها برای بی اثر کردن و رفع تحریم‌‌های  ظالمانه در چارچوب برجام و همچنین بازگرداندن دیگر طرف‌‌های  برجامی به تعهدات خود همچنان مطمح نظر دستگاه دیپلماسی است. مذاکرات متوقف نشده و گفت‌وگوهایی تاکنون انجام شده است و کانال‌‌های  انتقال پیام‌ها نیز همچنان فعال هستند و ما همچنان به مسیر مذاکره پایبند هستیم.»
مواضع صلح آمیز هسته‌ای
سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه در محل برپایی نمایشگاه مطبوعات همچنین در پاسخ به پرسشی نسبت به اظهارات «رافائل گروسی» دبیرکل آژانس انرژی اتمی که نسبت به برنامه هسته‌‌‌‌ای کشورمان شبهاتی را بیان کرده و مواضعی را علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده گفت: «جمهوری اسلامی ایران همان‌گونه بارها اعلام کرده و همچنین در ۱۵ گزارش بازرسان سازمان انرژی اتمی تصریح شده فعالیت‌‌های  هسته‌‌‌‌ای خود را صلح آمیز و در چارچوب توافق جامع پادمان در حال انجام است. جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌‌های  هسته‌‌‌‌ای خود را در همین چارچوب ادامه خواهد داد. ما در این زمینه موضع صریح و شفافی داریم. اساسا دستیابی به سلاح هسته‌‌‌‌ای در دکترین جمهوری اسلامی هیچ گونه جایگاهی ندارد و فتوای مقام معظم رهبری در این زمینه واضح و روشن است. ما براساس با حقوق مصرح در قوانین سازمان انرژی اتمی به فعالیت‌‌های  هسته‌‌‌‌ای خود ادامه می‌دهیم. به دبیرکل سازمان انرژی اتمی نیز توصیه می‌کنیم به اظهارات سیاسی خارج از مسئولیت هسته‌‌‌‌ای‌اش خودداری کند و تحت تاثیر فشارهای سیاسی کشورهای دیگر قرار نگیرد.”
خواست اجرای تعهدات طالبان
کنعانی درباره اینکه گفته می‌شود عوامل حادثه خرابکارانه انفجار خطوط لوله گاز جریان‌‌های  سلفی بوده‌اند که از افغانستان به ایران ورود کرده‌اند و همچنین بی‌نتیجه بودن مذاکرات ایران با طرف طالبان بر سر حقابه ایران در هیرمند ونیز این که آیا ایران قصد اتخاذ موضعی قاطعانه‌تر برای وادار کردن دولت طالبان به انجام تعهداتش نسبت به ایران نیست، گفت: «در پاسخ به پرسش اول این موضوع مربوط به نهاد امنیتی است و من اطلاعاتی در این زمینه ندارم. در پاسخ به پرسش دوم نیز حقابه خود در هیرمند را حق خود می‌دانیم و این موضوع را دنبال کرده و دنبال خواهیم کرد و ما معتقد هستیم مقام‌های افغانستان علاوه بر اظهاراتی که بیان می‌کنند و حق ایران را در این رابطه به رسمیت می‌شناسند در عمل نیز باید به مطالبه ایران پاسخ دهند و به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند.” وی دراین حال تأکید کرد: هیچ اقدام ضد ایرانی بی‌پاسخ نمانده و نخواهد ماند. هر اقدامی که رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ارتکاب کرده و یا مرتکب شود بی پاسخ نخواهد ماند. این را مقامات اسرائیل درک کرده‌اند و سیلی‌‌های  مکرر جمهوری اسلامی ایران را احساس کرده اند.
ایستادگی در برابر ادعای کویت
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای کویت بر سر میدان نفتی آرش که اخیرا بیان کرده است نیز گفت: «جمهوری اسلامی ایران در حفاظت و حمایت از حقوق ملت جمهوری اسلامی ایران جدیت لازم را دارد. طرح مباحث حقوقی و فنی از سوی کشور کویت در رابطه با میدان نفتی آرش هیچ‌گونه حقی را برای طرف بیان کننده این مواضع بیان نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران بهترین راه را در رابطه با این موضوع حقوقی و فنی استمرار مذاکرات می‌داند و طرح این مسائل را در رسانه‌ها مناسب نمی‌داند. موضوع ما روشن است و جمهوری اسلامی ایران در احقاق حقوق ملت ایران لحظه‌‌‌‌ای فروگذار نخواهد کرد.”
موضع تهران و حوادث جاری در غزه
کنعانی در پاسخ به پرسشی درباره حوادث غزه ازجمله آماده شدن اسرائیل برای حمله حمله به رفح گفت: «امروز(دیروز) صد و سی و ششمین روز جنگ ظالمانه رژیم غاصب صهیونیستی با ملت فلسطین و ساکنان مظلوم و بی‌دفاع غزه است. کشورهای غربی با تسلط بر فضای رسانه‌‌‌‌ای جنگ رسانه‌‌‌‌ای را آغاز کرده اند و با در دست گرفتن پرچم دروغ تلاش دارند روایت دروغ خود را به سود رژیم صهیونیستی غالب کنند. رفتارهای رژیم صهیونستی و حامیانش در غرب و مشخصا امریکا که رژیم صهیونیستی را به عنوان نمونه دموکراسی در منطقه جا می‌زدند، نشان داد تا چه اندازه مبتلا به جنون، قتل و جنایت است. این رژیم باید پاسخ‌گوی نزدیک به پنج ماه جنایت و نسل کشی باشد. حمایت دولت امریکا از این رژیم غاصب همچنان ادامه دارد و ما بارها گفته‌ایم اگر حمایت دولت امریکا نبود، رژیم صهیونیستی حتی یک روز هم نمی‌توانست به جنگ ادامه دهد. بنابراین دولت امریکا نیز نسبت به جنایت‌‌های  این رژیم مسئول است و باید نسبت به جنایت‌‌های  انجام شده پاسخگو باشد.»
مسئولیت سازمان ملل
کنعانی در ادامه به قطعنامه پیشنهادی الجزایر نیز اشاره کرد و گفت که ایالات متحده از قبل مخالفت خود را با آن اعلام کرده است و اکنون باید دید که شورای امنیت سازمان ملل چگونه می‌خواهد به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند. سازمان ملل متحد مسئولیت دارد ک در سریع ترین زمان ممکن جلوی این نسل کشی را بگیرد و جنگ را به پایان برساند.
کنعانی همچنین گفت: «وزارت امور خارجه از روز اول این بحران حتی یک لحظه هم بیکار ننشسته و فعالیت دیپلماتیک مضاعفی را در این زمینه انجام داده و الآن نیز پیشنهاد برگزاری نشست فوری وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی داده است. ما معتقدیم که کشورهای اسلامی از ظرفیت ویژه‌‌‌‌ای برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی برخوردار است. برای همین وزیر‌امور‌خارجه در گفت‌وگوی تلفنی خود با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی پیشنهاد برگزاری فوری وزیران امور خارجه را مطرح کرده و حتی اعلام آمادگی کرده که میزبان نشست دوم وزیران امور خارجه کشور اسلامی در این زمینه باشد و برای این کار نیز نامه رسمی خود را به مقر این سازمان در جده داده است. پیگیری‌‌های  ما در این زمینه ادامه دارد و فعالیت‌‌های  دیپلماتیک ما یک لحظه هم متوقف نشده است. بار دیگر تاکید می‌کنیم که شورای امنیت و سازمان ملل نسبت به توقف جنایت‌ها در سرزمین‌‌های  اشغالی و غزه مسئول هستند.»
روابط خوب تهران - بغداد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر رئیس قوه قضاییه و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به عراق و تاثیر این سفرها بر روابط ایران و عراق نیز گفت: «روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق خوشبختانه در بهترین شرایط و روابط ما متنوع و گسترده است و در تمامی زمینه‌ها گسترش پیدا کرده است. افق‌‌های  پیش رو نیز بسیار امیدوارکننده و بشارت دهنده است. دو طرف برای گسترش روابط در زمینه‌‌های  مختلف از جمله تجاری و اقتصادی عزم مشترک دارند. همچنین متفقند که در مبارزه با تروریسم و حمایت از مرزها باید با یکدیگر همکاری کنند. درباره توافقنامه امنیتی مشترک نیز باید بگویم که این توافقنامه مورد اهتمام دو کشور است و ما اجرای مفاد این سند را به سود هر دو کشور می‌دانیم و در این باره توافق و تفاهم خوبی وجود دارد. ما حضور نیروهای خارجی در این کشور را کمکی به ثبات و امنیت این کشور نمی‌دانیم. ما اساسا با حضور هر گونه نیروی بیگانه در منطقه را نمی‌پذیریم و آن را مخل امنیت و ثبات منطقه می‌دانیم. در این رابطه ما نظر مردم عراق را مورد توجه قرار می‌دهیم. مجلس عراق در این زمینه مصوبه دارد و بر خروج نیروهای بیگانه از این کشور تاکید دارد و معتقدیم که نیروهای عراقی خود می‌توانند به مسئولیت تامین امنیت و ثبات کشورشان عمل کنند.”