غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


برگزاری جشنواره و اجرای کنسرت

دکتر سیف الرضا شهابی (روزنامه نگار)

 سی و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بعد از چند روز اجرای انواع موسیقی از پاپ تا نواحی در تهران و تعدادی از شهرها به پایان رسید و بعضی مواقع در اخبار سیما قسمت‌‌‌‌هایی از جشنواره و نواختن ساز توسط نوازندگان به نمایش داده شد.
جای خوشبختی است که چنین جشنواره در بعد انقلاب بر گزار می‌شود و تاریخی به قدمت ۳۹ دوره را پشت‌سر گذاشته و در جای خود سبب احیای موسیقی در جمهوری اسلامی می‌شود.
در ورای آن سئوالاتی در اطراف این چشنواره در اذهان بسیار از اشخاص خطور می‌کند که یافتن پاسخ مناسب می‌تواند  به رشد موسیقی در کشور کمک بیشتر کند  از جمله:
1- آیا اجرای  موسیقی با مبانی اعتقادی فقه شیعه موافقت دارد‌‌‌‌‌‌‌؟ اگر موافقت دارد چرا در بعضی از شهرها با اجرای کنسرت در چارچوپ قوانین و مقررات کشور و با نظارت  مسئولان مربوطه  مخالفت می‌شود‌‌‌‌‌‌‌؟ عده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به انحای مختلف در اجرای کنسرت کارشکنی می‌کنند و به دلایل واهی جلوگیری می‌کنند ؛ حتی کنسرت‌‌‌‌هایی که مجوز آن صادر شده و بلیط‌‌‌‌‌ها به فروش رفته و خریداران در محل کنسرت ناگاه و در کمال تعجب و ناباوری متوجه می‌شوند کنسرت لغو شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌!!
 ۲- اگر موسیقی با نظر فقیهان شیعه  مغایرت دارد بر‌گزاری چنین جشنواره به چه مفهومی است‌‌‌‌‌‌‌؟ همین حد که موسیقی در صدا و سیما پخش می‌شود نشان می‌دهد مجوز فقهی آن وجود دارد و می‌توان در چارچوپ نظر فقه شیعه پخش کرد . متاسفانه یک دوگانگی بر کل مملکت در بسیاری از حوزه‌‌‌‌‌ها حاکم است این دوگانگی یکی از عوامل سردرگمی برخی از  مسئولان  در تصمیم گیری‌‌‌‌‌ها و  اکثریت مردم و افزایش نا رضایتی است.
 موسیقی یکی از آن حوزه‌‌‌‌‌ها است که در بلا تکلیفی قرار دارد در حالیکه جشنواره بر گزار می‌شود و در صدا و سیما صدای خوانندگان و سازها پخش می‌شود اجرای کنسرت با اما و اگرها روبروست‌‌‌‌‌‌‌‌‌!! در همین ارتباط یکی دیگر از معضلات و دو گانگی نشان ندادن سازها در سیمای جمهوری اسلامی است . از ابتدای انقلاب و استقرار جمهوری اسلامی بسیاری از آهنگ‌‌‌‌‌ها در سیما پخش می‌شود در حالی که چهره نوازنده که یک هنرمند واقعی است و سال‌‌‌‌‌ها از عمرش را با زحمت زیاد و صرف انرژی به فراگیری موسیقی طی کرده در حال نواختن نشان داده نمی‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌!! ولی هزاران نفر فرصت پیدا می‌کنند در سالن‌‌‌‌‌‌های برگزاری جشنواره نوازندگان و سازها را ببینند و حظ سمع و بصر ببرند. اکنون در پایان برگزاری سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر فرصتی است مناسب تا  مسئولان  جمهوری اسلامی بر این دو گانگی خاتمه دهند و برای همیشه فضای کشور را برای اجرای کنسرت با حفظ شئونات لازم آماده کنند و نوازندگان با سازهایشان در سیما نمایش داده شوند .