غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وزیران اقتصادی ساز خود را می‌زنند

دولت علیه دولت

همدلی| ستوده سلیمانی: دو سال و اندی از وعده رئیس جمهور برای به خط کردن اقتصاددانان کشور برای حل مشکلات اقتصادی مردم می‌گذرد اما روایت این قریب سی و چند ماه نشان می‌دهد که «ابراهیم رئیسی» نه تنها نتوانست اقتصاددانان را به خط کند، بلکه از به خط کردن اعضای اقتصادی کابینه خود نیز عاجز بوده است.
تکذیب اظهارات بخشی از دولت توسط بخش دیگر به جزیی جدای‌ناپذیر از روند سیاست‌گذاری اقتصادی کشور بدل شده است. یکی قیمت خوراک پتروشیمی و پالایشگاه‌ها را افزایش می‌دهد و آن یکی آن را باطل می‌کند. وزیری از کابینه خواستار حذف عرضه فولاد و سیمان از بورس کالا می‌شود و وزیر دیگر، این اظهارات را تکذیب و آن را موضع شخصی فرد می‌خواند. این در حالی‌ست که بارها اعضای این کابینه گفته‌اند قرار است با ایجاد ثبات اقتصادی، پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد ایران به عنوان مهمترین پایه رشد و سرمایه‌گذاری را عملی کنند، در حالی‌که این حجم اظهارات متناقض و متضاد، دقیقا در سمت و سوی مخالف در حرکت است.
تکذیب ورود ایرلاین‌های خارجی به فاصله یک هفته
سه‌شنبه (هفدهم بهمن ماه) «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح پروژه‌های مهرآباد درباره ورود ایرلاین‌های خارجی به مسیرهای داخلی کشور گفت: صددرصد با انجام و برقراری پروازهای داخلی توسط ایرلاین‌های خارجی موافق هستم و در این باره توضیحاتی ارائه خواهم داد.
در حالی‌که وزیر راه و شهرسازی با اعلام این خبر، از برنامه‌های دولت برای انجام پروازهای داخلی توسط ایرلاین‌های خارجی خبر داد، دیروز (۲۴ بهمن‌ماه) «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در نشست خبری خود با رد «استفاده از ظرفیت ایرلاین‌های خارجی در پروازهای داخلی» گفت: دولت فعلاً در کمیسیون‌های تخصصی خود برنامه‌ای برای استفاده از ظرفیت ایرلاین‌های خارجی در مسیرهای داخلی ندارد و همان برنامه قبلی دنبال می‌شود.
تکذیب اظهارات وزیر اقتصاد به فاصله 24 ساعت
در مورد دوم، «خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی روز دوشنبه (بیست و سوم بهمن ماه) درباره اینکه آیا انتشار اوراق گواهی خاص با نرخ سود ۳۰درصدی برای ماه‌های آینده هم ادامه می‌یابد یا خیر، اظهار کرد: قرار نیست این سیاست ادامه‌دار باشد. وی افزود: انتشار اوراق گواهی خاص با نرخ سود مذکور، سیاست موقت بانک مرکزی است و تا سقف مشخصی عرضه می‌شود. به محض خاتمه سقفی که بانک مرکزی برای عرضه این اوراق از سوی شبکه بانکی تعیین کرده، فروش اوراق دیگر قابلیت ادامه نخواهد داشت چون این سیاست برای سپرده خاص پروژه‌های ویژه تعریف شده است.
به فاصله کمتر از 24 ساعت پس از اظهارات خاندوزی، ‌بانک مرکزی ضمن تاکید بر ادامه استفاده از ابزار مختلف سیاست پولی ازجمله اوراق گواهی سپرده خاص سرمایه‌گذاری برای طرح‎های دارای بازدهی بالا و پیشران کشور تصریح کرد: این بانک به عنوان سیاستگذار پولی در هر زمان که ضرورت داشته باشد و تشخیص دهد از این ابزار پولی به منظور هدایت هدفمند نقدینگی در تامین مالی طرح‌های ملی و سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی استفاده خواهد کرد.
در این اطلاعیه آمده است: از منظر سیاستگذار پولی و بانکی، این برنامه موفق یک سیاست موقت نبوده و متناسب با مقتضیات زمانی و بنا بر تشخیص و ضرورت، عنداللزوم از این ابزار با حجم و سقف‌های مختلف برای هدایت هدفمند نقدینگی به سمت تولید، طرح های مولد و اجرای دقیق برنامه‌های سیاستگذار پولی در مهار نقدینگی و تورم استفاده خواهد شد.
بانک مرکزی در پایان این اطلاعیه وعده داده که این نهاد 200هزار میلیارد تومان سهمیه به کلیه بانک‌‌های کشور جهت انتشار گواهی سپرده خاص صادر کرد که به صورت کامل به فروش رسید و در راستای تامین مالی پروژه‌های پیشران و مولد با بازدهی بالا نیز مبلغ 80هزار میلیارد تومان مجوز صدور این گواهی به بانک‌های منتخب داده شده که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.