غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» وضع نابسامان دکل‌های مخابراتی غیر مجاز تهران را بررسی می‌کند

روی خط تشعشعات دکل‌ها

همدلی| گروه اجتماعی: در شرایطی که سال‌هاست بحث‌ها و اظهار نظرهای فراوانی در مورد تعداد دکل‌‌های مخابراتی، زیانبار بودن اشعه‌‌های آنها و همچنین مسئول جمع آوری دکل‌‌های غیرمجاز مطرح شده و می‌شود، چند روز قبل مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهرداری تهران اعلام کرد که در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ دکل بدون مجوز در تهران کار می‌کنند. دکل‌‌‌هایی که باید شهرداری برای جمع آوری آنها اقدام می‌کرد.
مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهرداری تهران،با اشاره به وجود هفت هزار و ۸۰۰ دکل مخابراتی در پایتخت، گفت: از این تعداد دکل مخابراتی فعال برای ۵ هزار دکل مجوز صادر شده و یک هزار و ۲۰۰ دکل بدون مجوز نیز حکم ماده ۱۰۰ دریافت کرده‌اند که این احکام به‌زودی عملیاتی می‌شود.
محمد ابراهیم دریغ گفته که مابقی دکل‌ها نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد تا دکل‌های بدون مجوز نیز درصورت احراز شرایط بتوانند مجوز لازم را دریافت کنند و یا اگر حکم ماده ۱۰۰ دریافت کردند، جابجا شوند. احتمالاً تجمیعی بین اپراتورها جهت دریافت مجوز صورت خواهد گرفت.
این مقام مسئول همچنین با ذکر اینکه طی سال جاری ۲ سایت مخابراتی اختیاریه و مینی سیتی جمع‌آوری شده است، یادآور شد: دکل‌های غیرمجازی که مورد شناسایی و بررسی قرار می‌گیرد، بلافاصله پس از برگزاری کارگروه مربوطه در نامه‌ای به شهرداری منطقه معرفی می‌شوند؛ شهرداری مناطق متولی جمع‌آوری دکل‌ها هستند و ما این موضوع را به تمام مناطق ابلاغ کرده‌ایم.
موضوع بعدی نصب دکل‌‌های مخابراتی بر روی بام‌‌های ساختمان هاست. مساله‌ای ‌‌‌که دریغ نیز به آن به عنوان یک چالش پرداخته و می‌گوید: سازمان تنظیم مقررات ۲۳ سازمان را معرفی کرده که پروانه بهره‌برداری از دکل دارند. شرکت‌های خصوصی هریک روی بام ساختمان‌های خود دکلی نصب می‌کنند؛ در حالی که طبق قوانین، این دکل‌ها نمی‌توانند مجوز دریافت کنند و جمع‌آوری آنها باید توسط شهرداری انجام شود.
اما این نخستین باری نیست که در مورد دکل‌‌های مخابراتی و ضرورت جمع آوری غیرمجازهای آنها، مطرح می‌شود. کمااینکه در یکی از این اظهار نظرها، سال گذشته مهدی چمران وضعیت دکل‌های مخابراتی در سطح شهر را نا مناسب دانست و گفت: در این زمینه تلاش‌های زیادی صورت گرفت و ارتباطات خوبی با شرکت‌های مخابراتی شکل گرفت، اما این اقدامات ادامه پیدا نکرد و در هر فضایی دکل نصب شد.
چمران تاکید کرد: باید برای مدیریت این وضعیت و بهبود آن و همچنین رعایت قوانین، اخذ مجوز و پرداخت عوارض تدبیری اندیشیده شود. درغیراین صورت ناچار می‌شویم که مصوبه‌ای را تصویب کنیم که دکل‌های بدون مجوز جمع آوری شوند.
همچنین در همان سال، اخباری منتشر شد که براساس آن حکم قلع وقمع برای بیش از ۴۰۰ دکل مخابراتی در سطح شهر تهران توسط کمیسیون ماده صد شهرداری صادر شده بود‌‌. ‌‌‌مهدی بابایی (رئیس کمیته ایمنی شورای شهر) آن زمان مدعی شده بود که البته با توجه به نقش مهم این دکل‌ها در بهبود وضعیت آنتن دهی موبایل و سرعت اینترنت همراه در مناطق مختلف تهران، هنوز این حکم اجرا نشده و این مساله به کلافی پیچیده در سطح شهر تهران تبدیل شده است.
وی افزود: وقتی اپراتورها پیش از این که یک دکل مخابراتی را نصب کنند، برای دریافت مجوز آن اقدام نمی‌کنند، ماموران شهرداری‌های مناطق تهران تا قبل از نصب یک دکل روی یک ساختمان، متوجه آن نمی‌شوند و وقتی که دکل نصب‌شده را می‌بینند، به ساختمان مربوطه اخطار می‌دهند و اگر مجوزی برای آن دکل ارائه نشود، پرونده را برای رسیدگی به کمیسیون ماده صد شهرداری ارجاع می‌دهند. در کمیسیون ماده صد نیز چون دکل‌ها مجوز ندارند، اغلب برای آن‌ها رای قلع و جمع آوری صادر می‌شود. وجود چنین فرآیندی باعث شده است که در حال حاضر برای صدها دکل مخابراتی در تهران رای قلع صادر شده باشد. دکل‌های بدون مجوز در تمام سطح شهر پراکنده هستند و این طور نیست که صرفا در برخی نواحی یا محلات تهران دکل غیرمجاز وجود داشته باشد.
تاثیر احتمالی جمع آوری دکل‌های غیرمجاز بر سرعت اینترنت
بابایی در پاسخ به این سوال که جمع آوری دکل‌های بدون مجوز، چه تاثیری در آنتن دهی موبایل و سرعت اینترنت همراه در مناطق مختلف تهران دارد، گفت: در سطح شهر تهران پوشش تقریبا صد درصدی آنتن دهی وجود دارد و تعداد نقاط کور موجود در پایتخت بسیار محدود است. بنابراین هدف اپراتورها از نصب دکل‌های جدید در سال‌های اخیر بهبود وضعیت آنتن دهی نبوده است، بلکه آن‌ها به دنبال مطلوب نگه داشتن سرعت اینترنت در مناطق مختلف شهر بوده اند؛ بخصوص که در چند سال گذشته بیشترین حجم مصرف اینترنت در تهران مربوط به تلفن‌های همراه بوده است و برای این که سرعت اینترنت همراه با وجود افزایش فشار ناشی از اتصال موبایل‌های بیشتر به آن کاهش نیابد، اپراتورها ناچارند که دکل‌های بیشتری نصب کنند.
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: صرف نظر از اپراتورهای اصلی تلفن همراه، بعضی اپراتورهایی که دکل‌های بدون مجوز نصب کرده اند، صرفا اپراتور اینترنت هستند،‌‌. ‌‌‌بنابراین جمع آوری دکل‌های غیرمجاز باعث کم شدن میزان آنتن دهی نمی‌شود، اما ممکن است روی کاهش سرعت اینترنت همراه تاثیر بگذارد. البته شهروندان باید توجه داشته باشند که چاره‌ای جز قلع و قمع دکل‌های غیرمجاز وجود ندارد، زیرا وقتی یک اپراتور بدون دریافت مجوزهای قانونی اقدام به نصب دکل مخابراتی می‌کند، نهادهای نظارتی طبق قانون حکم جمع آوری دکل مربوطه را صادر می‌کنند و ماموران شهرداری نیز باید طبق قانون این دکل‌ها را قلع و قمع کنند.
این اظهار نظرها در حالی مطرح می‌شود که حدود یک هفته پیش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تشعشعات دکل‌های مخابراتی مضر نیست و مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند.به گزارش ایرنا، عیسی زارع‌پور، در جلسه شورای اداری استان یزد افزود: تشعشعات دکل‌های مخابرات براساس استاندارد‌های مشخصی است که برای بدن انسان ضرری ندارد.
وی خاطرنشان کرد: برخی موارد شهروندان اجازه نصب دکل در نزدیکی محل سکونت را نمی‌دهند یا شکایت برای جمع‌آوری آن‌ها دارند که این موارد موجب کاهش کیفیت ارتباطات و کندی آن می‌شود.وی ادامه داد: تشعشعات این دکل توسط وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی رصد می‌شود و میزان آن در دکل‌های کشور یک صدم مجاز جهانی است که از میانگین جهانی کمتر است.زارع پور ادامه داد: شهروندانی که در این زمینه نگرانی دارند با شماره ۱۹۵ تماس بگیرند، همکاران مربوطه مراجعه و تشعشعات دکل‌ها بررسی می‌کنند.وزیر ارتباطات افزود: در این زمینه باید فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی شود تا این نگرانی‌ها رفع شود.
با تمام این تفاصیل، همچنان یک سوال اساسی باقی است. اینکه اگر این دکل‌ها خطری برای سلامت شهروندان ندارند، پس چرا سال گذشته مجوز جمع آوری 400 مورد آنها صادر شده است؟ بخصوص دکل‌‌‌هایی که روی بام‌ها نصب هستند. و از آن مهمتر چرا این دکل‌ها بعد از حکم ماده 100 جمع آوری نشده اند؟! سوالاتی که به نظر نمی‌رسد هیچ مسئولی چندان تمایلی برای پاسخ‌گویی به آنها داشته باشد!