غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


درحالی که وزارت راه انتقادها را رد می‌کند

دردسر «شریان» برای بذر پاش

همدلی| سعید سعادتی: گمانه‌ها درباره فعالیت انتخاباتی در درون دولت همچنان ادامه دارد. با این‌حال مرکز اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی به اخبار منتشر شده درباره فعالیت انتخاباتی بذرپاش و ادعای تذکر رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور در این‌باره واکنش نشان داد. خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی این وزارتخانه نوشت: اخبار‌ رسانه‌های یک جریان خاص درباره فعالیت انتخاباتی «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی و ادعای تذکر رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور در اینباره تکذیب می‌شود.در این اطلاعیه مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی، آمده است: «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی، همه وقت و انرژی خود را به تمشیت امور وزارتخانه اختصاص داده و جلسات مکرر‌، دیدارها‌، سفرها و سرکشی‌های هفتگی استانی و سایر محورهای تلاش در وزارتخانه و سازمان‌های تابعه‌، برای حل مسائل در حوزه مسکن و حمل ونقل ذیل کلان پروژه‌های «مسکن مردم» و «ایران راه» در حال انجام است. اما به نظر می‌رسد ماجرای گمانه‌ها درباره فعالیت انتخاباتی بذرپاش سابقه چندین ماهه دارد. در شهریورماه امسال بود که «محمد مهاجری» مجبور شد ادعای خود را در این باره تکذیب کند. محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در یادداشتی تلگرامی نوشته بود:« در مصاحبه ای که با سایت جماران داشتم، گفتم تشکل اصولگرای شریان و آقای بذرپاش وزیر راه و شهرسازی شدیداً فعالیت انتخاباتی می‌کنند. یکی از نزدیکان آقای بذرپاش که با او رفاقت ۱۰-۱۵ساله دارم تماس گرفت و گفت آقای وزیر این خبر را در اطراف قم و در حالی که مشغول افتتاح پروژه مسکن بوده دیده و تلفنی به من گفته است در میان این همه حجم کار عمرانی و نیز تدارک سفر چندمیلیون زائر و در‌حالی که در ۱۶ روز گذشته دایما در سفر بوده‌ام، حتی دقیقه‌ای فرصت برای کار سیاسی نداشته‌ام.»
تذکر رئیسی به بذر پاش
البته ماجرا به اینجا ختم نشد و صراط نیوز، دی ماه امسال مدعی شد فعالیت‌های انتخاباتی بذرپاش در قالب جهت‌گیری‌های سیاسی حزب «شریان» که گرایشی نزدیک به احمدی‌نژاد دارد موجب نارضایتی رئیس‌جمهور شده است و مورد تذکر هم قرار گرفته. پایگاه خبری صراط نوشته بود:« پس از دیدار رئیس جمهور با فعالان احزاب سیاسی،  رئیسی به صورت خصوصی به مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی که تشکیلات انتخاباتی شریان را راه اندازی کرده تذکر جدی داده است .پیغام رئیس جمهور به وزیر جوان که علاقه ویژه‌ای به فعالیت سیاسی و تاثیرگذاری در لیست‌های انتخاباتی دارد، توسط یکی از نزدیکانش که نسبت فامیلی با رئیسی داشته و به تازگی دوباره به بذرپاش نزدیک شده است منتقل شد. رئیس جمهور از این عضو هیئت دولت خواسته به صورت شفاف عدم دخالتش در انتخابات را اعلام کرده و نسبت خود را با «شریان» از نظر مالی و حمایت لجستیکی مشخص کند. رئیسی عنوان کرده؛ در وزارت راه و شهرسازی به قدری کار هست که زمانی برای میتینگ‌های انتخاباتی وجود نداشته باشد.» این در حالی است که روزنامه  اصولگرای «فرهیختگان» نیز اخیرا با کنایه درباره فعالیت انتخاباتی بذرپاش نوشت: « وضعیت دسترسی مردم به بلیت وسایل نقلیه بین‌شهری خراب است؛ به شریان ترمینال‌ها هم توجه کنید.»
حزبی با حاشیه‌‌های زیاد
البته به نظر می‌رسد که این حزب تازه تاسیس در میان خود اصولگرایان هم وجهه چندان مثبتی نداشته است. اظهارنظرهای چند ماهه گذشته درباره فعالیت‌های شریان نشان می‌دهد این حزب متولد شده در هنگامه فعالیت دولت سیزدهم اصولگرایان را به هشدار و انذار واداشته است. «علی یوسف پور» از اصولگرایانی که دفاع از «احمدی نژاد» را نیز در کارنامه سیاسی خود دارد، ماه گذشته  در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره میزان اثرگذاری شریان بر معادلات انتخابات مجلس گفته بود: «تجربه احزاب دولت ساخته مثل کارگزاران و مشارکت مشخص است؛ بعد مدتی که دولت مستقر کنار رفت، آن حزب دولت ساخته یا از بین رفت یا به شدت ضعیف شد. بنابراین تأسیس و راه اندازی چنین مجموعه‌هایی، یک تجربه تکراری و بی ثمر است.» چنانچه خبرگزاری تسنیم، نزدیک به دولت نیز روز بیستم بهمن ماه در یک یادداشت تذکرآمیز با طرح این سوال که آیا حزب دولت ساخته مشروع است یا خیر؟‌ نوشت: « تاکید همیشگی رئیس جمهور بر این بوده که مرّ قانون و شرع رعایت شود و در همین مسئله‌ مورد بحث هم تاکید می‌کند که تخطی از این امر، غیرشرعی است. اما علیرغم خواست یا اراده رئیس دولت، ممکن است عده‌ای درصدد باشند که چنین رویکردی را دنبال کنند.
مخالفت با حزب دولت ساخته
این خبرگزاری هم با نگاه تاریخی به احزاب برآمده در زمان فعالیت دولت‌ها که قرابت سیاسی با آنها داشته‌اند اینگونه تحلیل می‌کند که: «در ایران این مسئله سابقه مشخصی هم دارد؛ مثلاً حزب کارگزاران نمونه‌ یک تشکل دولت ساخته،‌به دست رئیس و کارگزاران دولت آقای «هاشمی رفسنجانی» است؛ و یا اینکه دولت دوم خرداد، یعنی آقای «سیدمحمد خاتمی» هم اراده کرد که حزب مشارکت درست کند و به وسیله آن بسط قدرت و تداوم قدرت یابد. دولت آقای احمدی‌نژاد هم می‌خواست با «رایحه خوش خدمت» بوی قدرت را سال‌های بیشتری و در گستره‌ وسیع‌تری استشمام کند! آقای روحانی هم که از پیشتر، حزب «اعتدال و توسعه» را در کنار خود داشت. اما آیا رئیس دولت یا مسئولان دولتی می‌توانند چنین کاری کنند؟ دست کم به 2 دلیل عمده این امر کاملاً نامشروع،‌ خلاف عدالت و بر خلاف امانتداری است. ممکن است یک مسئول دولتی، اعم از وزیر یا معاون رئیس‌جمهور یا هر مقام دیگری حداقل نزد خود اینگونه استدلال کند که مردم در انتخابات به ما رای داده و اعتماد کرده‌اند؛ لذا آنچه انجام می‌دهیم، و قدرتی که داریم یا توسعه می‌دهیم، همان خواست مردم است. اما مسئله اینجاست که مردم به شما بابت چه حیطه‌ی اختیارات و امکاناتی رای داده‌اند؟ آنها به شما پست و موقعیت‌هایی را با مسئولیت‌های مشخصی سپرده‌اند تا گرهی از مشکلات بگشایید و گامی به سمت نفع عمومی و به جلو بردارید؛ لذا اگر از آن اعتماد، به نحو دیگری و به سود قدرت شخصی یا جریانی، از موقعیت دولتی یا پول و امکانات یا امتیازات دولتی استفاده شود، حتماً‌ خیانت در امانت است.»
موضوع داغ شد
گرچه مشخص نیست که وزارت راه و شهرسازی به عنوان مجموعه تحت فرمان بذرپاش به کدامیک از گمانه‌ها و اظهارنظرها پاسخ داده است اما اینگونه به نظر می‌رسد که سطح انتقادها در این زمینه بالا گرفته و نحوه پاسخگویی این وزارتخانه نشان از داغ شدن موضوع دارد. چنانکه این وزارتخانه در بخشی از موضع‌گیری و واکنش خود به شائبه فعالیت انتخاباتی بذرپاش آورده است: ‌«هیاهوهای سیاسی و خبرسازی‌های کذب و بی تقوایی‌هایی که در فضای انتخاباتی اتفاق می‌افتد‌، در اراده مدیران ارشد و کارکنان وزارت راه و شهرسازی به عنوان وزارت پیشران پیشرفت کشور خللی ایجاد نخواهد کرد. این اخبار که در برخی کانال‌های فضای مجازی و با بی‌اخلاقی توسط رسانه‌های یک جریان خاص که به این روش عادت دارند جعل و پخش می‌شود از اساس کذب و نادرست است‌.»