غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


ابراز امیدواری رئیس جمهوری روسیه نسبت به جنگ در اوکراین؛

پوتین: همه‌چیز مرتب است

همدلی| ولادیمیر پوتین در یک برنامه تلویزیونی ضمن ابراز امیدواری نسبت به عملیات ویژه نظامی در اوکراین گفت که نیروهای روسی با نتایج خود باری دیگر همه را خشنود خواهند ساخت. او اعلام کرد که همه چیز طبق نقشه و برنامه وزارت دفاع و ستاد ارتش کل روسیه پیش می‌رود و امیدوار است که نیروهای روسی باری دیگر با نتایج کارهای خود روسیه را خشنود کنند.
به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه طی مصاحبه‌ای با برنامه تلویزیونی «مسکو، کرملین، پوتین» عنوان کرد: «پویایی این عملیات ویژه مثبت است.» در همین حال، ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه ظهر نیز روز جمعه اعلام کرد که کنترل شهر سولدار در منطقه دونتسک اوکراین را به طور کامل به دست گرفته‌اند. او اضافه کرد: «با تسلط بر این شهر، مسیرهای تدارکاتی نیروهای اوکراینی در شهر باخموت در جنوب غربی قطع شده و نیروهای مسلح اوکراین در این منطقه نیز تحت محاصره قرار می‌گیرند.» این سخنگوی وزارت دفاع با اشاره به اینکه نیروی هوایی روسیه سه فروند هواپیمای جنگی و یک فروند هلیکوپتر را نیز در جریان عملیات سولدار سرنگون کردند، گفت: سامانه‌های پدافند هوایی روسیه همچنین ۹ راکت شلیک شده از سوی اوکراین را منهدم کردند.
شهر سولدار که در ماه‌های اخیر مرکز درگیری‌های اوکراین و ارتش روسیه در منطقه بود، به شهر باخموت در منطقه دونتسک در شرق اوکراین متصل است. این شهر در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی باخموت، در تقاطع بزرگراه‌ها و راه آهن‌های منتهی به کراماتورسک، اسلاویانسک و سورسک قرار دارد. سولدار از نظر اقتصادی نیز به دلیل بهره‌مندی از برخی معادن از جمله بزرگ‌ترین معدن نمک در اروپای مرکزی و شرقی دارای اهمیت است.
در همین حال، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه نیز اظهار کرد: «درگیری در اوکراین تنها با برقراری معامله بزرگ بین روسیه و غرب خاتمه خواهد یافت و هر گونه طرحی برای سازش اگر روسیه طرفی در آن نباشد شکست خواهد خورد.» به گزارش خبرگزاری تاس به نقل از ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه گزارش داد، نقطه کلیدی اینجا در تصویر ژئوپلیتیکی بیشتر تجلی می‌یابد به طوریکه روسیه خواهان امضای معامله جدید با غرب و در درجه اول آمریکاست. کالین اشاره کرد که هر گونه توافق بزرگی بین روسیه و غرب باید متضمن سازش بر سر مسائل ژئوپلیتیک بزرگ بین دو طرف باشد و در صورت عدم توافق جنگ اوکراین برای مدت طولانی ادامه خواهد یافت. او اظهار کرد: «هر گونه طرح سازشی در اوکراین در صورتی‌که روسیه طرفی در آن نباشد محکوم به شکست خواهد بود. طرفین در نهایت تنها با متحمل شدن خسارات هنگفت و به اصطلاح خستگی جنگی بر سر میز مذاکره خواهند نشست.»
او همچنین  تاکید کرد: «هر طرح صلحی که روسیه را در بر نگیرد موفقیت‌آمیز نیست بلکه شکست خواهد بود. کالین افزود: «اروپا از جنگ خسته خواهد شد و مردم آن خواهند گفت که دیگر نمی‌خواهند از اوکراینی‌ها حمایت کنند.» کالین گفت که ترکیه آماده است تا برای آتش‌بس محلی در درگیری بین مسکو و کی‌یف فشار بیاورد. او اذعان کرد در حالی که هیچ یک از طرفین درگیری نمی توانند به پیروزی قاطع در میدان نبرد دست یابند، چشم‌انداز رسیدن به یک «موافقت صلح فراگیر» بسیار اندک است و اصرار داشت که گام‌های کوچک‌تر ممکن است راه را برای صلح هموار کند. کالین به خبرنگاران گفت: «ترکیه مایل است برای آتش‌بس‌های محلی و کاهش تنش‌های محلی کوچک فشار بیاورد.»
با این حال، با توجه به امتناع کی‌یف از هرگونه مذاکره با مسکو، مشخص نیست که چگونه چنین آتش‌بس‌هایی ممکن است تحقق یابد. هفته گذشته، روسیه به‌طور یک‌جانبه آتش‌بس را اعلام کرد و به مسیحیان محلی اجازه داد کریسمس ارتدکس را جشن بگیرند، با آتش‌بس که توسط مقامات اوکراین رد شد و آن را یک نیرنگ خواند. کالین اذعان داشت که صلح پایدار در اوکراین تنها از طریق مذاکرات همه جانبه بین روسیه و غرب امکان‌پذیر است.
در همین حال، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال آمریکا اعلام کرد که طولانی شدن جنگ اوکراین احتمالاً به نفع روسیه خواهد بود. این روزنامه نوشت: «امید مسکو و نگرانی کی‌یف از این است که غرب اشتیاق خود را قبل از اینکه روسیه در معرض یک شکست قطعی قرار بگیرد از دست بدهد. هیچ‌کدام از امیدهای روسیه درباره اختلافات بین حامیان اوکراین محقق نشده است. اروپا تکیه کردن به انرژی روسیه را بدون هیچ‌گونه فجایع سیاسی به صورت چشم‌گیری کاهش داده است؛ اما اعلام بسیج صدها هزار سرباز در سپتامبر و تبدیل اقتصاد آن به اقتصاد جنگ باعث می‌شود که شرایط به نفع روسیه باشد. واشنگتن و هم‌پیمانانش نیز تاکنون هیچ‌گونه اصلاحات ضروری به ویژه درباره تولید نظامی برای حفظ حمایت از اوکراین در جنگی که احتمالاً چند سال طول بکشد، انجام نداده‌اند.»
این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: «آمریکا نیز همین‌گونه است. هرچند که کنگره ماه میلادی گذشته بسته کمک‌هایی به ارزش ۴۴.۹ میلیارد برای حمایت از اوکراین اختصاص داد؛ اما سلطه جمهوری‌خواهان بر مجلس نمایندگان به این معناست که تصویب کمک‌های نظامی و غیرنظامی بیشتر برای کی‌یف بسیار پیچیده‌تر خواهد بود.»
در همین حال، ادوارد استرینگر، رئیس سابق عملیات در ستاد دفاع انگلیس نیز گفت: «زمان به نفع روسیه است پس باید غرب طی ماه‌های آینده حمایت از اوکراین را افزایش دهد و احتیاطی را که درباره تحویل سلاح در پیش گرفته کنار بگذارد.» او ادامه داد: «عملیات نظامی روسیه منجر به نابودی صنعت دفاعی اوکراین شده است و اکنون این کشور به صورت تقریبا کامل به سلاح‌ها و مهماتی تکیه دارد که از غرب می‌گیرد.»