غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


محمد هاشمی عضو حزب کارگزاران در گفت‌وگو با همدلی:

جذب سرمایه نیازمند ثبات در کشور است

همدلی| کشور در شرایط خاصی قرار گرفته است. بنا بر گفته مقامات مختلف اعتراضات اجتماعی افزایش پیدا کرده و این در حالی است که شاهد افزایش تورم در کشور هستیم. این همزمان شده با تجربه سرمای سخت در کشور و افت فشار گاز در مناطق مختلف همین هم بر نارضایتی‌های عمومی افزوده است. با این حال سیاست‌مداران و کارشناسان نظرات مختلفی درباره راه کار خروج از این وضعیت را دارند. هرچند که بسیاری اصرار دارند نارضایتی و اعتراضات مردم را باید به رسمیت بشناسیم اما با این حال هستند همچنان سیاستمدارانی که خیلی نارضایتی عمومی را مسئله مهمی نمی‌دانند. این موضوع تنها به اصولگرایان محدود نمی‌شود. بلکه در دیگر احزاب نیز چنین سیاستمدارانی وجود دارند. 
«محمد هاشمی» از اعضای حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبه با روزنامه همدلی در تشریح وضعیت کشور و راه‌کار مسئولان می گوید: «مسئولین هم بیان کردند و برنامه داده‌اند. به نظر بنده اگر بتوانند تولید ملی را راه اندازی کنند و فرصت‌های شغلی به وجود بیاورند وضعیت اقتصادی مردم بهتر می‌شود. به نظر می‌آید که این تنها راه برای هر کشوری از جمله برای کشور ماست. کشور ما از همه نظر مستعد پیشرفت اقتصادی است. در ایران ما منابع و ذخایر فراوانی در حوزه های مختلف داریم. از طرف دیگر نیروی کار در ایران زیاد است. هم نیروی متخصص داریم و هم نیروی کار برای تولید. بعلاوه این‌ها بازار مصرف هم در ایران و هم در منطقه خاورمیانه فراهم است با توجه به این شرایط چنانچه بتوانیم تولید را در کشور افزایش دهیم می‌توان گفت که آن وقت از مرحله بحرانی خارج می‌شویم.» 
هاشمی در ادامه به شرایط رسیدن به تولید اشاره می‌کند و می‌افزاید: «رسیدن به وضعیت خوب تولید نیازمند یک فاکتور مهم است. هرچند که ما همه شرایط افزایش تولید را دارا هستیم اما عامل مهم برای مسئله تولید بحث سرمایه‌گذاری است. چنانچه همه عوامل باشند ولی سرمایه وجود نداشته باشد عملا دیگر کاری پیش نمی‌رود. در واقع نیاز اصلی تولید سرمایه است که می‌تواند موتور محرک همه بخش‌ها باشد. سرمایه را می‌توان از منابع مختلف بخش خصوصی، بخش دولتی یا از شرکت‌های خارجی تأمین کرد. منتها مشکل این است که در حال حاضر ما در ایران نه بخش خصوصی قوی داریم و نه دولت به اندازه کافی سرمایه دارد. از طرف دیگر سرمایه‌دار خارجی هم کم‌تر رغبت دارد که وارد ایران شود. این یک مشکل اساسی است که نیازمند تدبیر است. امیدواریم که دولت بتواند برای این مسئله راه حلی پیدا کند.»
این عضو حزب کارگزاران سازندگی در ادامه تصرح می کند: «هر دولتی می‌تواند جذب سرمایه خارجی را انجام دهد. امروز جهان یک‌پارچه و یک‌رنگ نیست. اندیشه‌های مختلف در جهان وجود دارد. بنابراین هر دولتی به طور بالقوه می‌تواند گروهی از سرمایه‌داران چه داخلی چه خارجی را جذب کند. ظرفیت جذب سرمایه در ایران وجود دارد چون با رونق گرفتن تولید خیلی زود محصولات هم به فروش می‌رسد. ایران بازار فروش خوبی در منطقه دارد. به نظرم حذف سرمایه کار سختی نیست و این اتفاق شدنی است ولی در شرایط کنونی نیازمند تدبیر مقامات هم هست.»
هاشمی می‌گوید: «باید توجه داشته باشیم که برای جذب سرمایه بستر آن را فراهم کنیم. یک بحث مهم در اقتصاد این است که پول و سرمایه پای خود را جای محکم می‌گذارد. سرمایه‌گذار در واقع باید شاهد یک ثبات در همه حوزه‌ها باشد تا تمایل پیدا کند وارد سرمایه‌گذاری شود.» 
این فعال سیاسی می افزاید: «البته لازم به ذکر است که ایران هم به اندازه کافی ثبات سیاسی دارد. ایران یکی از کشورهای با ثبات منطقه هست ولی به‌هرحال ممکن است که در دولت نظرات مختلفی در حوزه اقتصادی و جذب سرمایه وجود داشته باشد. در واقع می‌توان گفت که در شعار همه دنبال تولید هستند اما با اینکه چه روشی برای این کار انتخاب می‌شود خب در نتیجه تأثیر مستقیم دارد.»
عضو حزب کارگزاران سازندگی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار همدلی درباره اعتراضات مردمی و نحوه مواجهه با اعتراضات با اشاره به تلاش‌های آمریکا می‌گوید: « این اولین بار نیست که در کشور با اعتراضات مردمی مواجه می‌شویم. بالاخره نظام جمهوری اسلامی از بدو تأسیس حتی قبل از تأسیس مخالف آمریکا بود. آمریکایی‌ها در زمان شاه 65 هزار متخصص در ایران داشتند. آمریکایی‌هایی که در ایران بودند نگاه‌شان به ایران این نبود که ایران یک کشور مستقلی است. سفارت آمریکا در ایران مرکز فرماندهی منافع آمریکا در خاورمیانه بود. انقلاب این روابط را برهم زد. حتی در همان سال 57 زمانی که شاه از ایران رفت، کارتر رئیس جمهوری آمریکا نماینده‌ای نزد امام فرستاد و اصرار کرد که امام به ایران نرود چون شرایط ایران خطرناک است ولی خیلی سریع امام اعلام کرد که به ایران می‌روند. در اسناد لانه جاسوسی مدرکی پیدا شد که همان روزی که نماینده امریکا با امام دیدار کرده امریکا قصد سرکوب و کودتا در تهران را داشته است. از همان زمان امریکایی ها برنامه شان تغییر نکرده است و همیشه به هرطریقی که توانستند خواسته‌اند که کشور و نظام را تضعیف کنند.» 
این عضو حزب کارگزاران ادامه می دهد: «ما همیشه نسبت به پیروزی نهضت و نظام جمهوری اسلامی باید امیدوار باشیم. همیشه از این برنامه‌ها داشته‌ایم. ما در دهه‌های گذشته انواع، تحریم، جنگ و حمله های تروریستی را تجربه کرده ایم. در سال‌های ابتدایی انقلاب شاهد ترورهای گسترده در ایران بودیم. این نوع شرایط همیشه بوده ولی ملت از آن عبور کرده‌اند. الان هم با توجه به عدم استقبال از این اغتشاشات، مردم پیروز شدند. این ها یک تعدادی هستند که نسبت به جمعیت 80 میلیونی خیلی به حساب نمی‌آیند.»