غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بررسی طرح رسانه‌ای «حکمرانی نو» در گفت‌وگوی همدلی با ناصر قوامی؛

قالیباف بگوید منظورش چیست؟

همدلی| ناصر قوامی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار همدلی در ارزیابی خود از دولت سیدابراهیم رئیسی اظهار کرد: «اظهار نظر درباره عملکرد دولت آقای رئیسی روشن است. همه می‌دانند که این دولت تاکنون نتوانسته موفقیت خاصی به دست بیاورد. حتی بسیاری می‌گویند که دولت آقای رئیسی در مقایسه با همه دولت‌ها حتی در مقایسه با دولت محمود احمدی‌نژاد نتوانسته توفیقی برای ارائه خدمت به مردم به دست بیاورد.»
قوامی ادامه داد: «شما ببینید که مردم چه سختی برای تهیه مایحتاج زندگی متحمل می شوند. ما شاهد هستیم که ارزش پول ملی کشور که در واقع ارزش دارایی مردم است هفته به هفته و روز به روز کاهش پیدا می‌کند و در واقع پول ملی سرمایه ملی ما بی ارزش می‌شود. همزمان شاهدیم که اجناس مختلف در بازار در حال گران شدن هستند. وقتی دلار گران شود طبعا اجناس دیگر هم گران می‌شوند. در نتیجه من فکر می‌کنم که دولت آقای رئیسی بخصوص در حوزه اقتصادی هیچ توفیقی هم که نداشته بلکه ضربه بزرگی هم به اقشار ضعیف جامعه وارد کرده است.»
این فعال سیاسی در تشریح ارزیابی خود از وضعیت کشور گفت: «البته شخص آقای رئیسی و دولت او مقصر اصلی وضع امروز ایران نیستند. ما باید علت بزرگ‌تری را برای وضعیت عمومی کشور جستجو کنیم. باید در نظر بگیریم که کنترل مسائل و تصمیمات مهم کشور در اختیار دولت‌ها نبوده و نیست. کنترل مسئله اقتصاد ایران در اختیار دولت‌ها نیست بلکه در اختیار نهادهای مختلف و مراکز تصمیم‌گیری خارج از دولت است. 
همینطور کنترل مسائلی همچون سیاست خارجی از عهده وزارت امور خارجه خارج است. ما شاهد هستیم که در بسیاری از موارد و مسائل مهم مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم‌گیری می‌کند و سیاست‌های کلی نظام را تعیین می‌کند. این سیاست‌هاست که به دولت‌ها اجازه می‌دهد در موضوعات مختلف وارد مذاکره شوند یا نه. همین طور هم بود که آقای ظریف وزیر امورخارجه دولت آقای روحانی اعلام کرد که برای سیاست خارجی میدان تصمیم‌گیری می‌کند نه دولت. به نظر من در چنین شرایطی وقتی دولت‌ها می بینند وضع این چنین است باید کنار بکشند اما متأسفانه تاکنون هیچ دولت و هیچ رئیس جمهوری حاضر به انجام چنین کاری نشده است. از زمان دولت آقای خاتمی، دولت آقای احمدی‌نژاد و دولت آقای روحانی هر کدام به وضوح تأکید داشتند که دولت‌شان از اختیارات کافی برخوردار نبوده است، ولی با این حال حاضر نشدند استعفا دهند. 
قوامی در ادامه به بررسی اعتراضات چند ماه اخیر پرداخت گفت: «ناآرامی‌های اخیر ریشه در سال‌های گذشته دارد. در کشور حدود 30 سال است که اصلاح‌طلبان فریاد می‌زنند و درباره رویه‌های غلط اداره کشور اعتراض می‌کنند. ما در مجلس ششم تحصن کردیم و گفتیم که این راه اشتباه است و باعث ایجاد بحران در کشور می‌شود و مجلس را از خاصیت می‌اندازد. در حالی که این کار را کردند و امروز شاهد چنین شرایطی در کشور هستیم. 
حالا هم باید بگوییم که این کشور نیاز به اصلاحات دارد. در ایران امروز باید در عرصه‌های مختلف سیاسی، داخلی، خارجی و قانون‌گذاری دست به اصلاحات بزنیم. ولی کسی توجهی نکرده است و همه کسانی که دم از اصلاحات می‌زدند برکنار شدند و آن‌ها را خانه‌نشین کردند. تنها راه برون‌رفت از این وضعیت اصلاحات است. راهش این نیست که رفتاری در کشور داشته باشیم که متأسفانه منجر به فروپاشی شود.» 
این فعال سیاسیی در ادامه به اظهارات محمدباقر قالیباف رئیس مجلس درباره حکمرانی نو پرداخت و اظهار کرد: «آقای قالیباف که در کشور کاره‌ای نیست که بخواهد درباره حاکمرانی نو تصمیم بگیرد. ایشان که بیشتر تجربه نظامی دارند و خیلی تجربه‌ای در حوزه تصمیم گیری های کلان و بخصوص در حوزه قانون گذاری ندارند در نتیجه خیلی نباید از ایشان انتظار داشت که در جایگاه رئیس مجلس درباره تغییر حاکمیت و تئوری‌های جدید اظهار نظر و تصمیم‌گیری کنند. از طرف دیگر ما شاهد یک مجلس فرمایشی و ضعیف هستیم که عملا در مسائل کلان کشور جایگاهی ندارد.»
قوامی در ادامه گفت: «حالا اگر آقای قالیباف سخنی در این باره مطرح کرده باید از ایشان بپرسیم که چرا مبهم مسائل را مطرح می‌کنند؟ اگر واقعا می‌خواهند اقدامی کنند به صورت روشن بگویند که تصمیمات در کجا گرفته می‌شود و قرار است چه کاری انجام دهند.»
این فعال سیاسی در پایان با اشاره به عملکرد دولت رئیسی اظهار کرد: « عمر دولت سیدابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری هنوز به دو سال نرسیده است که دلار به بالای چهل هزار تومان رسیده است. در واقع ارزش دلار که تغییر نکرده است، بلکه ارزش پول ما کاهش چشم‌گیر داشته است. اگر کسی ده میلیون حقوق می‌گرفته حالا ارزش حقوق آن بشدت کاهش پیدا کرده است. مسئول این اتفاق چه کسی است؟»
قوامی گفت: «ما باید دعا کنیم و و بگوییم که شاید خدا یک فرجی برای این مردم داشته باشد چون که با این روندی که پیش می‌رود معلوم نیست سرنوشت کشور به کجا می‌رسد. آیا آقایان تصور می‌کنند که با اعدام و سرکوب می‌توانند کشور را آرام نگه دارند و اوضاع را مدیریت کنند؟ در واقع باید گفت که هر گاه یک نفر زندانی می‌شود به تبع آن صد نفر هم دشمن نظام می‌شوند. بهرحال امیدواریم که متوجه شوند این راه اشتباه است و خدا کند که از این راه برگردند.»