غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سردار رادان فرمانده کل نیروی انتظامی شد

بازگشت مجری طرح امنیت اجتماعی

همدلی| «وقتی مصادیق را برای مردم معلوم کردیم با کسی تعارف نداریم. ما می‌گوییم شوار کوتاه مانتوی تنگ و چسبان و ... این موضوعاتی که گفتیم وقتی مأمور پلیس از کسی خواست همراهی کند و همراهی نکرد وظیفه مأمور چیست؟ ما با هیچ کسی در حوزه امنیت اجتماعی برای امنیت مردم شوخی نداریم.»
 این بخشی از اظهارات سردار احمدرضا رادان در مصاحبه جنجالی‌اش با فرزاد حسنی؛ مجری تلویزیون بود. احمدرضا رادان حدود دو دهه پیش در یک مصاحبه زنده برنامه تلویزیونی کوله‌پشتی با فرزاد حسنی مجری مشهور به انتقادات از نیروی انتظامی در برخورد با مردم پاسخ داد. در آن زمان رادان به عنوان یکی از مجریان طرح ارتقای امنیت اجتماعی بود. طرحی که گشت ارشاد را به پیش می‌برد و برخورد با مردم بر اساس نوع پوشش را در دستور کار خود داشت. طرحی که با انتقادات زیادی مواجه بود. حالا بعد از گذشت حدود دو دهه سردار رادان با 59 سال سن به عنوان فرمانده کل نیروی انتظامی منصوب شد. 
روز گذشته رهبر انقلاب اسلامی برای سردار احمدرضا رادان حکمی صادر کرد. رهبر انقلاب در حکم رادان نوشته: «با پایان یافتن دوران مأموریت سردار اشتری و با ابراز قدردانی و رضایتمندی از خدمات ایشان، شما را به فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌کنم.»
در حکم رهبری برای رادان نوشته شده: «توصیه اکید این‌جانب، جلب رضایت خداوند متعال و در امتداد آن، جلب رضایت مردم عزیز در حراست از امنیت و تأمین آسایش عمومی است. ارتقاء توانایی‌های سازمان و صیانت از شأن کارکنان و پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت توصیه مهم دیگر است. از دستگاه‌های گوناگون کشوری انتظار می‌رود با سازمان انتظامی کشور، همکاری لازم را مبذول دارند. توفیق همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم.»
سردار احمدرضا رادان متولد 1342 که در فاصله سال‌های 1387 تا 1393 جانشین فرمانده‌کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران بود. سردار رادان فعالیت نظامی را از سال 1359 به‌صورت نیروی داوطلب در بسیج آغاز کرد، سپس به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتقل شد و در طول دفاع مقدس از اعضای این نهاد بود. 
وی پس از جنگ به فرماندهی انتظامی منتقل شد و از سال 1376 تا 1379 فرماندهی انتظامی کردستان و از 1379 تا 1383 فرماندهی انتظامی سیستان و بلوچستان را به‌عهده داشت.
سردار رادان از 1382 تا 1383 فرمانده انتظامی خراسان و از 1383 تا 1385 نیز فرمانده انتظامی خراسان رضوی بود. وی در سال 1385 به فرماندهی انتظامی تهران بزرگ منصوب شد و تا سال 1387 نیز در این جایگاه فعالیت کرد؛ در مهر ماه 1389 وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا وی را نیز در لیست مسئولان تحریم‌‌شده قرار داد. سردار رادان در تاریخ 5 خرداد 1393 به سمت ریاست مرکز مطالعات راهبردی ناجا منصوب شد و در این مرکز اقدام به چاپ کتاب‌های راهبردی برای فعالیت‌های پلیس در کشور کرد.
رادان در دهه گذشته اظهارات متفاوتی بخصوص در حوزه پوشش عمومی داشته است. به گزارش خبرآنلاین؛ او در تیرماه سال 91 در حاشیه حضور در مرکز نظارت همگانی 197 در پاسخ به سئوالی مبنی بر استفاده برخی از کارمندان سازمان‌ها و بیمارستان‌های خصوصی از کراوات و آرایش‌های غلیظ گفته بود: «رسما اعلام می‌کنم که پلیس حتما با بخشی از سازمان یا بیمارستان خصوصی که از آرایش و کراوات به صورت سازمان یافته استفاده ‌کنند، برخورد می‌کند.»
او استفاده از کراوات را ترویج نماد غرب دانست و گفت: «اگرچه پیش از این نیز به صورت مکتوب اعلام کرده‌ایم اما بار دیگر و همین‌جا به روسای بیمارستان‌ها اعلام می‌کنم که آن بخشی که به صورت سازمان‌یافته افراد از آرایش غلیظ یا کراوات استفاده می‌کنند، برخورد خواهد شد.»
جانشین فرمانده نیروی انتظامی به روسای بیمارستان‌ها چنین هشدار داده بود: «روسای بیمارستان‌ها و سازمان‌ها چند روزی فرصت دارند تا نسبت به جمع‌آوری این پدیده اقدام کنند. در برخی از سازمان‌ها آرایش جزو ابلاغات مسئولان است، برای بیمارستان‌ها نظام ارزشیابی وجود دارد، چطور می‌شود مسئولان در این نظام ارزشیابی به همه چیز توجه کنند به غیر از این موضوعات اساسی؟»
سردار رادان همچنین دوباره مصادیق بدحجابی و برخورد پلیس با آنها گفته بود: «در خصوص بانوان مصادیقی که از نظر نیروی انتظامی بدپوششی محسوب می‌شود،‌ پوشیدن مانتوهای تنگ و چسبان، مانتوهای کوتاه که از نظر ما در صورت تنگ نبودن تا روی زانو مناسب است، لباس و مانتوهای آستین کوتاه و همچنین شال و روسری که موی سر از دو طرف آن پیدا باشد، است. متاسفانه برخی افراد از موضوع شال و روسری این‌گونه تعبیر می‌کنند که اگر از یک طرف موی آنها بیرون باشد اشکالی ندارد که این به منزله رفع مصادیق ما نیست. ماموران به افراد بدپوشش تذکر می‌دهند و اگر اصلاحی در محل صورت نگیرد این افراد به پلیس امنیت معرفی و برای آنها سابقه انتظامی در نظر گرفته می‌شود.»
 انگیزه برای کارکنان نیروی انتظامی
دیروز یک نماینده انتصاب سردار رادان را یک انگیزه برای کارکنان نیروی انتظامی دانست. 
حسین محمدصالحی با اشاره به انتصاب سرتیپ رادان به فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران از سوی مقام معظم رهبری، بیان کرد: «با توجه به اینکه سردار رادان قبلا نیز فعالیت‌های خوبی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است و هم نیروی ارزنده‌ای به شمار می‌رود می‌تواند فعالیت‌های مثبتی را در این حوزه داشته باشد.»
وی در ادامه اظهار کرد: «قطعا لازمه بر این است که هرچند سال یکبار تغییر صورت بگیرد. ما از مقام معظم رهبری تقدیر و تشکر می‌کنیم که به این فکر بوده‌اند. این تغییر و انتصاب ایشان می‌تواند امید و انگیزه بیشتری را هم در بین کارکنان نیروی انتظامی و هم در بین مردم برای احساس امنیت بیشتر ایجاد کند.»
نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «با توجه به  وضعیتی که کشور در چند ماه اخیر تجربه کرد، مقداری خستگی و سرخوردگی ایجاد شده بود که از نظر بنده با این تغییر سردار رادان به موفقیت های بیشتری در این حوزه دست خواهد یافت و با انگیزه و روحیه قوی وارد عرصه کار در این حوزه خواهند شد. این تغییر و انتصاب سردار رادان بسیار خوب است.»