غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دستور نخست‌وزیر عراق برای کنترل گروه‌های تجزیه‌طلب

آرامش در مرزهای مشترک ایران، عراق وترکیه

همدلی| عراق در راستای پایان دادن به درگیری‌های موجود میان گروه‌های مسلح مخالف ایران و ترکیه و نیروهای مسلح دو کشور در اقلیم کردستان عراق به نیروهای مرزبانی خود دستور داده است که کنترل مرزهای ایران و ترکیه را در دستور کار قرار دهند. مسوولان عراقی تاکید کرده‌اند که نیروهای امنیتی این کشور باید از تعرض گروه‌های تروریستی به کشورهای همسایه ممانعت کند. آنها از کشورهای همسایه نیز خواسته‌اند تا در اقدامات خود جهت تعقیب گروه‌های معارض، با دولت مرکزی عراق هماهنگی داشته باشند.
در همین حال، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیز گفت که السودانی به نیروهای مرزبانی این کشور دستور داد تا کنترل مرزهای ایران و ترکیه را برعهده بگیرند. به گزارش شفق‌نیوز، یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در یک نشست خبری تاکید کرد که محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق به نیروهای مرزبانی این کشور دستور فوری داد که کنترل خط صفر مرزی با ایران و ترکیه را در اختیار بگیرند و این دستور در راستای پایان دادن به درگیری‌های موجود میان گروه‌های مسلح مخالف ایران و ترکیه و نیروهای مسلح دو کشور در اقلیم کردستان عراق است.
او گفت که السودانی دستور داد که امکانات نیروهای مرزبانی از نظر تسلیحاتی و تجهیزات دیگر باید تقویت شود تا این ماموریت به خوبی انجام شود. یحیی رسول تاکید کرد: «عراق اجازه نخواهد داد که از خاک این کشور برای تعرض به کشورهای همسایه استفاده شود، ما روابط خوبی با تمام کشورهای همجوار داریم و تلاش می‌کنیم که این روابط را گسترش دهیم زیرا در راستای منافع عراق و تمام کشورهای همسایه است.» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق همچنین بر حفظ حاکمیت عراق و احترام گذاشتن به آن تاکید کرد.
این در شرایطی است که رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز با تاکید بر لزوم استقرار نیروهای عراقی در مرزهای ایران و ترکیه گفت که کشورش نباید به پایگاه و یا گذرگاهی برای تعرض به کشورهای همسایه تبدیل شود. به گزارش ایسنا، به نقل از صفحه رسمی دفتر سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در اظهاراتی بر حفظ حاکمیت این کشور تاکید کرد. او گفت که نیروهای عراقی باید در مرهای ایران و ترکیه مستقر شوند و همچنین با گروه‌های موجود در اقلیم کردستان عراق نیز باید همانند پناهندگان در اردوگاه‌هایی مشخص برخورد کنند. او تاکید کرد که این گروه باید از مرزها دور شده و خلع سلاح شوند.
عمار حکیم همچنین خاطر نشان کرد که باید به قانون اساسی عراق پای‌بند باشیم و اجازه ندهیم که عراق به پایگاه و یا گذرگاهی برای تهدید کشورهای همسایه تبدیل شود. رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین گفت که دولت عراق وظیفه دارد که از تعرض گروه‌های تروریستی به کشورهای همسایه ممانعت کند و کشورهای همسایه نیز باید در اقدامات خود برای تعقیب گروه‌های معارض با دولت مرکزی عراق هماهنگی داشته باشند.
پیش از این نیز یک مسئول عراقی اعلام کرد که ایرانی‌ها به کشور عراق اسناد و مدارکی دادند که نشان می‌دهد از خاک این کشور علیه ایران استفاد می‌شود از جمله اینکه برخی مجموعه‌های کرد از خاک اقلیم کردستان به داخل ایران سلاح قاچاق می‌کنند. این مسئول به سفر اخیر سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه به عراق اشاره کرد و گفت که سردار قاآنی در دیدار با مقامات عراقی موضعش درخصوص انجام عملیات زمینی در داخل خاک عراق و توقف فعالیت گروه‌های کرد که متهم به دست داشتن در ناآرامی‌های اخیر ایران هستند، روشن بود. او گفت که طرف عراقی به این نتیجه رسیده است که یگان‌های نظامی از ارتش و نیروهایی از مرزبانی خود را در مرزهایش با ایران به طول ۲۰۰ کیلومتر مستقر کند. این مسئول عراقی گفت که ماموریت این نیروهای مستقر در مرز ایران و عراق ممانعت از فعالیت مجموعه‌های کرد علیه ایران است .
این در حالی است که پیش از این نیز یک رسانه عربی به نقل از مسئولان عراقی جزئیاتی درخصوص توافق نخست‌وزیر این کشور با رئیس دولت اقلیم کردستان برای استقرار نیروهای نظامی در نوار مرزی عراق و ایران منتشر کرده بود. به گزارش پایگاه خبری العربی الجدید، یک نماینده برجسته پارلمان عراق در گفت‌وگو با این پایگاه خبری تاکید کرد: «توافقی که میان محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق و نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان منعقد شد، تشکیل یگان‌های مشترک متشکل از ارتش و مرزبانی و نیروهای پیشمرگه را شامل می‌شود.» او گفت که دو طرف توافق کردند که این یگان‌های مشترک در اسرع وقت در مرزهای عراق و ایران مستقر شده و ده‌ها نقطه نظارت و کنترل مرزی نیز ایجاد کنند.
این نماینده پارلمان که خواستار عدم فاش شدن نامش شده است همچنین گفت که السودانی و بارزانی توافق کردند که هرگونه حمایت دولتی و حزبی از سوی اقلیم کردستان از گروه‌های مخالف نظام ایران باید متوقف شود و تمام مقرهای سیاسی آن‌ها در اربیل و سلیمانیه باید بسته شود. آنها همچنین بر سر بازرسی اردوگاه‌های کردهای ایرانی و نظارت مستقیم سازمان ملل بر اداره اردوگاه ها توافق کردند. این نماینده عراقی گفت که السودانی در سفر به تهران مضمون توافق را به مسئولان ایرانی اعلام خواهد کرد و بغداد امیدوار است که با این اقدامات دخالت ایران در مناطق مرزی عراق را متوقف کند. از سوی دیگر، غیاث سورجی، از رهبران اتحادیه میهنی کردستان عراق در اظهاراتی گفت که توافق درخصوص اسقرار نیروهای ارتش عراق در نوار مرزی با ایران تنها راه ممانعت از عملیات نظامی زمینی در خاک کردستان است. او گفت که استقرار این نیروها با موافقت دولت اقلیم کردستان و احزاب حاکم انجام می‌شود. این مسئول کرد تاکید کرد که احزاب کردی مخالف نظام ایران از دهه هشتاد قرن گذشته در اقلیم کردستان حضور داشتند و نظام صدام از آن‌ها حمایت می کرد و ما بارها خواستار خروج آن ها از اقلیم شدیم زیرا حضور آن‌ها خطری برای شهروندان است.
او گفت که طرف عراقی به این نتیجه رسیده است که یگان‌های نظامی از ارتش و نیروهایی از مرزبانی خود را در مرزهایش با ایران به طول ۲۰۰ کیلومتر مستقر کند. در این گزارش آمده است که نمایندگی سازمان ملل در عراق نیز از این برنامه استقبال کرده تا ایران دیگر اقدام نظامی در اقلیم کردستان عراق انجام ندهد. این مسئول عراقی گفت که ماموریت این نیروهای مستقر در مرز ایران و عراق ممانعت از فعالیت مجموعه‌های کرد علیه ایران است اما به نظر می‌رسد که این برنامه هنوز رضایت ایران را جلب نکرده است.