غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نمایندگان و اعضای کابینه جلسه مشترک برگزار کردند؛

گلایه وحمایت پشت درهای بسته

همدلی| دیروز دولت و مجلس جلسه‌ای مشترک را پشت درهای بسته برگزار کردند. جلسه‌ای که گویا در آن هم انتقاداتی را هر دو طرف نسبت به یکدیگر مطرح کرده‌اند و هم این که نمایندگان تلاش کرده‌اند از دولت اعلام حمایت کنند. در عین حال به نظر می‌رسد که شخص رئیس جمهوری نسبت به فشارهای نمایندگان برای تغییر کابینه و مدیران دولت ناراحت و گلایه‌مند است.
 آن‌گونه که از اظهارات نمایندگان درباره جزییات جلسه دیروز بر می‌آید به نظر می‌رسد که بخش عمده سخنان رئیس جمهوری بر این متمرکز بوده که نمایندگان فشار خود را برای عزل و نصب‌ها کمتر کنند. 
رئیسی در حالی این سخنان را مطرح می‌کند که بنا به گفته نمایندگان او توانسته با همکاری رئیس مجلس محمدباقر قالیباف، بسیاری از استیضاح‌های وزرا را از دستور کار مجلس خارج کند. در عین حال دیروز نمایندگان و دولتی‌ها نارآرامی‌های اخیر در کشور را هم مورد بحث قرار دادند و به نظر می‌رسد که یکی از موضوعات مهم مطرح شده در این جلسه وضعیت اعتراضات مردمی و چگونگی حل کردن آن بوده است. 
دیروز سیدنظام‌الدین موسوی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در سخنانی درباره جلسه مشترک دولت و مجلس اظهار کرد: «در این جلسه پیرامون مباحث مهم کشور به ویژه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بحث شد. علاوه بر روسای قوای مجریه و مقننه که مباحث مبسوطی را مطرح کردند وزرای اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه مطالبی را مطرح و گزارش‌هایی را پیرامون حوزه‌های تخصصی خود به ویژه در حوزه اقتصاد و کمبودهایی که در حوزه دارو وجود داشت ارائه کردند. از سوی مجلس شورای اسلامی نیز روسای کمیسیون فرهنگی، برنامه و بودجه و 6 نفر از نمایندگان به نمایندگی از سایر وزرا به تشریح دیدگاه‌های نمایندگان پرداختند. بخش عمده مسائل به حوزه معیشت و اقتصاد مردم باز می‌گشت. مجلس شورای اسلامی بر حل مشکلات معیشتی مردم تاکید دارد. پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت از دیگر مواردی بود که نمایندگان به آن اشاره داشتند. توجه به تنش‌های جاری از جمله تنش آب از دیگر مواردی بود که نمایندگان بر آن تاکید کردند. مبارزه با فساد در بخش‌هایی که فسادانگیز است و تاکید بر مدیران کارمند و متعهد از دیگر مواردی بود که به آن اشاره داشتند.»
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «رئیس مجلس شورای اسلامی نیز علاوه بر تاکید بر ضرورت تعامل و همکاری بیشتر بین مجلس و دولت برای حل مشکلات مردم تحلیلی از شرایط داخلی و خارجی ارائه کردند و به نقاط ضعف و نقاط قوت اشاره‌ای داشتند. رئیس مجلس تاکید داشتند که بخش عمده‌ای از مسائل از طریق ارتقای کارآمدی و بالابردن سطح همکاری بین مجلس و دولت قابل حل است.» 
موسوی گفته: «همچنین در این نشست نسبت به مسائل روز نیز تحلیلی صورت گرفت پیرامون اعتراضات و اغتشاش‌هایی که در این مدت شاهد بودیم هم دولت و هم مجلس شورای اسلامی تاکید داشتند که بهترین راه مقابله با این اغتشاش‌ها و بهترین راه برای رسیدن به ثبات توجه به مطالبات واقعی مردم است که عمده آن به حوزه معیشت و اقتصاد باز می‌گردد. در این نشست تاکید شد که مردم همراه با انقلاب هستند و توجه جدی به توطئه‌های دشمن ندارند. دشمن در جنگ نرم و ترکیبی همه‌جانبه و گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران تا حدود زیادی شکست خورده‌است اما این بدان معنا نیست که اعتراض به عملکردها وجود ندارد. مردم ضمن این‌که همراه با انقلاب بوده و معتقد به رهبری هستند گلایه و اعتراض‌های درستی دارند که باید به آن پاسخ داده شود.»
جلسه هم انتقادی بود هم حمایتی
علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در این رابطه گفت:«جلسه غیرعلنی دیروز در راستای تعامل بیشتر میان مجلس و دولت برگزار شد. در این جلسه تعدادی از نمایندگان دغدغه‌هایی در مسائل مختلف داشتند که عمدتا در حوزه مسائل معیشتی بود که معضلات و مشکلاتی وجود دارد و گفته شد باید همه کمک کنیم تا این مسائل و مشکلات حل شود. همچنین از جانب دولت بعضی از وزرا و معاونان صحبت‌هایی داشتند. در مجموع جلسه خوبی بود، جلسه هم انتقادی و هم حمایتی بود یعنی بعضی از نمایندگان انتقاداتی را مطرح کردند و بعضی از نماینده‌ها از دولت حمایت کردند و از سوی دیگر گلایه‌هایی از جانب وزرا و ریاست جمهوری هم مطرح شد.»
محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر نیز در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: «رئیسی معتقد بود که نیروهایی که در دولت به‌کارگیری می‌شوند باید افرادی پاک‌دست باشند اگر به هر دلیلی گزارشات مردم و نمایندگان مجلس به این نتیجه برسیم که نیرویی ناکارآمد یا فاسد است به هیچ‌وجه تحمل نمی‌کنیم و افراد خاطی برکنار می‌شوند. رئیس جمهور خواستار انصاف نمایندگان در قضاوت‌ها نسبت به عملکرد وزرا و مدیران استان شد و در عین حال تذکر و مشورت نمایندگان را فرصتی مغتنم دانست.»
این نماینده مجلس از انتقاد رئیسی از مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: «رئیسی معتقد بود، برخی تصمیمات غلط در کمیسیون‌ها و یا صحن علنی مجلس در کوتاه مدت و یا بلندمدت امکان دارد برای نظام هزینه‌های غیرقابل تحمل داشته باشد. رئیس جمهور معتقد بودند که مشورت با نمایندگان برای انتصابات و معرفی گزینه‌ها راه و کانالی برای شناسایی استعدادهای خوب است اما بعد از انتخاب مسئولان باید دست آنها برای انتخاب و انتصاب مدیران پایین‌دستی باز باشد که روالی منطقی و قانونی است. رئیس جمهور از نمایندگان تقاضا کرد بعد از معرفی گزینه‌ها و مدیران، اصرار بر انتصاب نداشته باشند و اتخاذ تصمیم نهایی را بر عهده مسئول مربوطه بگذارند. 
محور اظهارات نمایندگان این بود که دولت سیزدهم دولتی خدمتگزار است و غیرقابل مقایسه با دولت قبل می‌باشد. البته برخی ضعف‌ها در زمینه فرهنگی، تبعیض در پرداخت‌ها، لزوم حذف بانیان وضع موجود مورد تاکید نمایندگان بود.»
او افزود: «محور بحث رئیس مجلس شورای اسلامی نیز همراهی و تعامل با دولت برای حل مشکلات مردم و تدوین و تصویب قانون بودجه و قانون برنامه هفتم توسعه بود. 
قالیباف معتقد بود که دولت باید برنامه ویژه‌ای برای کنترل تورم داشته باشد. در چنین جلساتی وقتی نمایندگان، وزرا را می‌بینند مشکلات حوزه‌های انتخابیه را در قالب مکاتبات مطرح می‌کنند تا دستور وزیر را برای حل مشکلات اخذ کنند. برخی نمایندگان در حال گفت‌وگو و رایزنی با وزرا بودند که موجب شد فضای مجلس شلوغ شود و آرامش لازم برای شنیدن اظهارات وزرا وجود نداشت لذا رئیس مجلس دقایقی پشت تریبون حاضر شدند و از نمایندگان تقاضا کردند که آرامش جلسه را حفظ کنند تا جلسه جداگانه‌ای برای بررسی مشکلات حوزه‌های انتخابیه برگزار شود.»