غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


احمد زیدآبادی روایت کرد؛

تصمیم خاتمی برای ختم سیاست‌ورزی

همدلی| سیدمحمد خاتمی که روزی در زمان ریاست جمهوری‌اش بی‌نظیرترین اقبال مردمی تاریخ به روسای جمهور ایران را تجربه می‌کرد و روزگاری دیگر علیرغم آن که از منصبی سیاسی واجرایی برخوردار نبود، به انگشت اشاره‌اش رئیس جمهور انتخاب می‌شد و ترکیب مجلس شورای اسلامی و خبرگان تغییر می‌کرد، روزهای دشواری را می‌گذراند. از یک طرف گفته می‌شود، که به توصیه‌ها و نامه‌هایش برای ایجاد تغییرات در فضای کنونی کشور اعتنایی نمی‌شود و از سوی برخی تندروهای جریان اصول‌گرا به فتنه وحتی خیانت نیز متهم می‌شود واز سوی دیگر نیز از طرف بدنه مردمی که روزگاری منتظر اشاره‌اش بودند، به بی‌عملی وانفعال متهم می‌شود. او اکنون در میان دو لبه قیچی‌ای ایستاده است که می‌توان یک لبه آن را تندروهای اصول‌گرایی دانست که همواره از خاطره محبوبیت او در زمان‌های گذشته زخم خورده‌اند و یک لبه آن نیز مجموعه‌ای از بدنه اصلاح‌طلبی است که انتظار همراهی بیشتری از او داشتند ، به اضافه گروه‌های برانداز که همواره تلاش می‌کنند مرجعیت سیاسی مردم را به بیرون از مرزها انتقال دهند و از این منظر خاتمی رقیب خطرناکی برای آن‌هاست. او در شروع این اعتراضات اگرچه یک دو موضع‌گیری داشت که البته چندان مورد توجه مردم خشمگین قرار نگرفت، اما خبر نوشتن نامه‌اش به ارکان نظام درباره اتفاقات اخیر یک بار دیگر او را در کانون برخی تحلیل‌ها قرار داد. تازه ترین مضوعی که درباره او گفته شد این بود که گویا قرار داشت از سیاست‌ورزی کناره‌گیری کند. موضعی که به خوبی نشان می‌دهد که او چه اندازه خود را ناتوان از اثرگذاری در این عرصه دیده است.
احمد زیدآبادی که به تازگی اعلام کرده بود دیگر در فضای داخلی سیاست‌ورزی نخواهد کرد، روز گذشته روایتی از این تصمیم خاتمی منتشر کرد وگفت او نیز می‌خواست تصمیمی مشابه تصمیم او بگیرد. 
این روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت:
« دیروز وزش بادی تند، هوای تهران را پاک و دلپذیر کرده بود. به اتفاق فرزندم راهی دارآباد شدیم، البته نه برای گردش و تفرج در دامنه‌های شمال شرقی تهران، بلکه برای دیدار با سید محمد خاتمی.»
زیدآبادی در بیان علت این دیدار نوشت:« آقای خاتمی از اعلام کناره گیری‌ام از سیاست دل‌نگران شده بود و می‌خواست دلیلش را بداند. دو ساعتی با هم در این باره گپ زدیم.»
این فعال سیاسی ادامه داد:« من برای آقای خاتمی به عنوان یک روحانی خوشفکر و فرهنگی و مداراجو همیشه احترامی عمیق قائل بوده‌ام، گرچه نیش قلمم علیه برخی جنبه‌های نگاه و عملکرد سیاسی او معمولاً تیز بوده است.»
زیدآبادی سپس به موضوعی تازه اشاره کرد نوشت:« جالب اینکه آقای خاتمی هم گفت که چند ماه پیش در صدد انجام همان کاری بوده که من انجام داده‌ام؛ یعنی اعلام کناره‌گیری از سیاستِ روزمره و دل‌مشغولی به کارهای نظری و فکری و فرهنگی، اما تحولات ماه‌های اخیر وی را از این کار بازداشته است.»
او در پایان نوشت:« به او گفتم به خلاف ظاهر اوضاع، یکی از احتمالات آینده، اقبالِ دوبارۀ جامعه به اوست. خندید و گفت؛ دیگه از من گذشته است! گفتم؛ گردش روزگار اما غریب است….»