غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اگر لازم باشد از تسلیحات هسته‌ای استفاده می‌کنیم

پوتین در فاز تهدید اتمی

همدلی| رئیس‌جمهور روسیه ضمن دفاع از عملیات نظامی کشورش در اوکراین تأکید کرد که روسیه هیچ‌کسی را با سلاح هسته‌ای تهدید نمی‌کند اما در صورت لزوم از آن برای حفاظت از حاکمیت خود بهره خواهد برد. او تأکید کرد که روسیه کسی را با تسلیحات هسته‌ای تهدید نمی‌کند، ما آن‌ها را داریم، همه باید این را بدانند و در صورت لزوم از آن برای حفاظت از حاکمیت کشورمان استفاده خواهیم کرد. پوتین همچنین نسبت به تحویل موشک‌های دوربرد به اوکراین هشدار داد و خاطرنشان کرد که هر کسی این کار را انجام دهد از خطوط قرمز عبور کرده است.
به گزارش روسیاالیوم، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در بیست و پنجمین مجمع اقتصادی پترزبورگ گفت: «روسیه مخالف پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا نیست، اما آماده نیست کودتای دولتی سال 2014 در این کشور را فراموش کند. اتحادیه اروپا برخلاف ناتو یک سازمان نظامی یا یک بلوک نظامی-سیاسی نیست. ما مخالفتی نداریم. بااین‌حال، در این مورد، اوکراین در معرض خطر تبدیل‌شدن به یک‌نیمه مستعمره غرب است، بعید است که این عضویت در اتحادیه اروپا ‌منجر به احیای صنعت هواپیماسازی ازدست‌رفته، کشتی‌سازی، صنعت الکترونیک و سایر صنایع مهم شود. بعید است زیرا بزرگ‌های اروپایی برای خود رقیبی ایجاد نخواهند کرد.»
پوتین از این تصور که نخبگان سیاسی اوکراین یک انتخاب تمدنی به نفع غرب انجام داده‌اند، انتقاد کرد و گفت: «در مورد کدام انتخاب تمدنی صحبت می‌کنید؟ آن‌ها پول را از مردم اوکراین دزدیدند، آن را در بانک‌ها پنهان کردند. هر کاری که انجام می‌دهند، از آن دور می‌شوند.» پوتین همچنین به‌شدت از عملیات نظامی کشورش در اوکراین دفاع کرد و گفت: «در شرایط کنونی، در پس‌زمینه افزایش خطرات و تهدیدها، تصمیم روسیه برای آغاز عملیات نظامی ویژه، تصمیمی ضروری بود. گرفتن این تصمیم بسیار دشوار بود، اما اجباری و ضروری بود. این تصمیم یک کشور مستقل بود که طبق منشور ملل متحد حق بی‌قیدوشرطی برای دفاع از امنیت خود دارد. عملیات خود ما در دونباس ربطی به وضعیت اروپا ندارد.»
او گفت: «غرب از نظر نظامی اوکراین را کنترل و سلاح به آنجا پمپاژ می‌کرد و هنوز هم چنین می‌کند. غرب همواره در بالا بردن سطح خصومت علیه روسیه سخاوتمند بوده و فضای مسموم «روس هراسی» را ایجاد کرده است.» او همچنین موفقیت روسیه در اوکراین را پس از بیش از ۱۶هفته جنگ پیش‌بینی کرد و گفت: «همه اهداف عملیات ویژه نظامی قطعاً محقق خواهد شد. این امر با شجاعت و قهرمانی رزمندگان ما حتمی است.»
پوتین گفت که روسیه هر گزینه‌ای را که جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک در منطقه دونباس در شرق اوکراین در رابطه با آینده‌شان مطرح کنند، می‌پذیرد. او اضافه کرد که نیروهای روسی،‌مزیت بزرگی در توپخانه دارند و گفت: «ما در مورد انجام یک عملیات نظامی ویژه صحبت می‌کنیم و حتی در این عملیات ویژه نظامی نباید آن شهرها و مناطق پرجمعیتی را که آزاد می‌کنیم به چیزی شبیه استالینگراد تبدیل کنیم.»پوتین ترجیح داد در مورد خطوط قرمزی که فراتر از آن ممکن است حملات علیه مراکز تصمیم‌گیری در اوکراین دنبال شود، سکوت کند و گفت: «در مورد خط قرمزها، من ترجیح می‌دهم آن را برای خودم نگه دارم، زیرا از طرف ما این به معنای اقدامات نسبتاً خشن علیه مراکز تصمیم‌گیری است که من در مورد آن‌ها صحبت کردم و شما اشاره کردید.» پوتین گفت: «روسیه هرگز نمی‌پذیرد که کودتای خونین دولتی در اوکراین در سال 2014 را فراموش کند زیرا ریشه مشکلات امروزی است. پوتین درعین‌حال معتقد است که روابط مسکو و کی‌یف در نهایت به حالت عادی بازخواهد گشت. ما فرض می‌کنیم که اوضاع دیر یا زود عادی خواهد شد و می‌خواهیم همه همسایگان شکوفا شوند؛ و سپس روابط ناگزیر ترمیم خواهند شد.»رهبر روسیه همچنین گفت: «روسیه حق دارد جمهوری‌های دونباس را طبق منشور سازمان ملل متحد به رسمیت بشناسد، همچون کوزوو و به دفاع از منافع ساکنان دونباس ادامه خواهد داد.» پوتین گفت: «زمانی که کوزوو اعلام استقلال کرد، دادگاه بین‌المللی کیفری تحت‌فشار کشورهای غربی حکم داد که بر اساس منشور سازمان ملل، زمانی که کشوری استقلال را اعلام کرد، نیازی به کسب مجوز از دولت مرکزی نبود. این بدان معناست که جمهوری‌های دونباس مجبور نبودند از کی‌یف اجازه بگیرند.» آینده منطقه تنها به ساکنان آن بستگی دارد: «ما با هر انتخاب آن‌ها با احترام برخورد خواهیم کرد.»
ولادیمیر پوتین معتقد است که ایالات‌متحده خود را پیام‌آور خدا بر روی زمین می‌بیند که منافعی دارد اما مسئولیتی ندارد. او همچنین با انتقاد از کشورهای اروپایی گفت: «اتحادیه اروپا کاملاً حاکمیت خود را ازدست‌داده و تابع دستورات خارجی است. روند دموکراتیک در اروپا مانند یک سیرک است.»