غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


یارگیری طرفین در جنگ اوکراین

همدلی| جنگ هنوز در اوکراین به پایان نرسیده و همچنان اتحادیه اروپا نگران گسترده‌تر شدن آتش این جنگ است. مقامات اروپایی معتقد هستند که اگر این جنگ کنترل نشود ممکن است که دامن اروپا هم بگیرد. درعین‌حال به نظر می‌رسد که قدرت‌ها در حال یارگیری در زمین جنگ اوکراین هستند. هرچند که به نظر روسیه تنهاتر می‌آید اما مقامات غربی می‌گویند در این جنگ چینی‌ها از روس‌ها حمایت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری تاس، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «ما نگرانیم چرا که چین روزبه‌روز به روسیه نزدیک‌تر می‌شود. ما به بیانیه‌های چین درباره اینکه پکن بی‌طرف است توجه کرده‌ایم؛ اما رفتار، لفاظی‌ها و اقدامات چین خلاف این بیانیه‌ها را نشان می‌دهند. موضع حامی روسیه چین از همان آغاز جنگ اوکراین مشخص بود. اوایل فوریه سال جاری میلادی هنگامی‌که روسیه نیروهایش را در مرزهای اوکراین مستقر کرده بود، چین شراکت استراتژیک خود با روسیه را اعلام کرد. بیش از سه ماه از حمله روسیه به اوکراین می‌گذرد و چین علی‌رغم تمام قساوت‌ها، خشونت‌ها، مرگ‌ومیرها و پیامدهای جهانی ازجمله کمبود مواد غذایی همچنان از روسیه طرفداری می‌کند. این حقیقت که چین همچنان قساوت‌های رخ‌داده در اوکراین را نادیده می‌گیرد، بیانگر شراکت و انتخاب پکن است. بیانیه‌های مقامات چین درباره موضع بی‌طرفانه این کشور نسبت به جنگ اوکراین «توخالی و پوچ» است. به نظر من، چین درواقع «بی‌طرفی» را حفظ نمی‌کند و به پروپاگاندای روسیه باور دارد.»
اما در واکنش، سفارت چین در آمریکا اعلام کرد: «پکن با دامن زدن به آتش جنگ در اوکراین مخالف است. چین برای اوکراین کمک‌های بشردوستانه تأمین می‌کند اما آمریکا برای اوکراین تسلیحات فراهم می‌کند.»
به گزارش شبکه خبری روسیاالیوم، وزارت اطلاع‌رسانی جمهوری دونتسک در بیانیه‌ای اعلام کرد: بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به هیئت جمهوری دونتسک به دلیل آزادی بیشتر این جمهوری تبریک گفت.
اسد تأکید کرد که به وزارت خارجه دستور آغاز روند به رسمیت شناختن جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک را خواهد داد.
 اسد همچنین در دیدار با هیات مشترک روسیه و جمهوری دونتسک به اعضای این هیئت، آزادی‌بخش اعظم خاک دونباس را تبریک گفت و تأکید کرد: روسیه و سوریه وارد جنگ واحدی علیه یک دشمن واحد شده‌اند. کسی که تروریست‌ها و نازی‌های جدید را اداره می‌کند تنها یک‌طرف است و آن آمریکاست.
وی گفت: «جنگ اصلی و بزرگ‌تر علیه سیاست‌های سلطه‌جویانه غرب است که معتقد است در رأس دنیا قرار دارد و می‌خواهد جهان را طبق منافعش اداره کند. برای همین کشورهایی که از حاکمیتشان دفاع می‌کنند باید روابط قوی داشته باشند تا مواضع خود را تقویت و منافع ملتشان را محقق کنند.»
اعضای هیات مذکور نیز بر اهمیت همکاری اقتصادی با سوریه و ایجاد روابط فرهنگی با ملت سوریه تأکید کردند.
این اعضا اعلام کردند: «شرایط ملت اوکراین در دونباس و چیزی که به خاطر آن می‌جنگند شبیه همان شرایط ملت سوریه است چراکه کشورهای غربی از سلاح تحریم‌های غیرقانونی و محاصره برای از بین بردن اقتصادهای کشورهایی که زیر سلطه آن‌ها نیستند، استفاده می‌کنند.»
  اروپا نگران آتش جنگ اوکراین
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا پنجشنبه وارد اوکراین شدند و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین دیدار کردند. این سه رئیس‌جمهور به همراه کلاوس یوهانیس، رئیس‌جمهور رومانی از مرکز شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین بازدید کردند.
ماکرون در جریان این سفر به زلنسکی گفت: «شما از یک توافق غیررسمی صحبت می‌کنید، اما این موضع تقریباً رسمی شرکای ناتو است. ما به اوکراین کمک می‌کنیم تا از خود دفاع کند، اما وارد جنگ با روسیه نمی‌شویم. توافق شده که تسلیحات ویژه‌ای مانند هواپیماهای جنگی یا تانک‌ها عرضه نشود و زلنسکی از این توافق آگاه است. وی اما گفت که کشورش قصد دارد سامانه‌های هویتزر پیشرفته بیشتری موسوم به «قیصر» را به اوکراین بدهد.»
پیش‌ازاین نیز منابع اعلام کرده بودند که کشورهای غربی با ارائه تانک و هواپیماهای جنگی به اوکراین مخالف هستند. ماکرون همچنین در این دیدار حمایت خود را از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به رفع محاصره بنادر اوکراین کمک می‌کند، ابراز کرد.
وی گفت: «ما روی اقداماتی توافق کردیم که به اوکراین اطمینان می‌دهد این کشور بخشی از خانواده اروپایی است. اوکراین می‌تواند روی ما حساب کند و آینده اروپا به آنچه در اوکراین اتفاق می‌افتد بستگی دارد. فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی از اعطای «فوری» وضعیت نامزد عضویت در اتحادیه اروپا به اوکراین حمایت می‌کنند. این وضعیت با نقشه راه همراه خواهد بود. حضور من در کی‌یف پیام همبستگی اروپا با رئیس‌جمهور ولادیمیر زلنسکی است.»
رئیس‌جمهور فرانسه همچنین در دیدار از شهر ایربین در مجاورت کی‌یف گفت: «موضع فرانسه مبنی بر ایستادن در کنار اوکراین همواره روشن بوده است. امیدواریم اوکراین مقاومت کند و در پایان این جنگ پیروز شود.»
شولتس نیز به‌نوبه خود، در جریان بازدید خود از شهر ایربین گفت که این شهر مانند بوچا به نماد «بی‌رحمی و خشونت جنگ روسیه در اوکراین» تبدیل‌شده است و افزود که جنگ باید پایان یابد.
زلنسکی هم در دیدارش با مقامات چهار کشور، از رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی بابت همبستگی با کشورش از طریق سفر به کی‌یف تشکر کرد و در پیامی در تلگرام نوشت: ما از همبستگی شما با کشور و مردم خود قدردانی می‌کنیم.
  هشدار زلنسکی به اروپا
به گزارش العربیه، زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که در جریان مذاکراتش با رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی در جریان سفرشان به کی‌یف، درباره امکان اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه و بازسازی اوکراین پس از جنگ صحبت کرده است.
او افزود که اوکراین به خاطر کمک تسلیحاتی به کشورش در مقابله با حمله روسیه، سپاسگزار است اما انتظار دارد سامانه‌های دفاع موشکی و توپخانه‌ای مدرن به دست آورد.
وی گفت: «تأخیر یا به تعویق انداختن هرروزه تصمیمات، فرصتی برای ارتش روسیه است تا اوکراینی‌ها را بکشد یا شهرهای ما را ویران کند. یک رابطه مستقیم وجود دارد؛ هر چه سلاح‌های قدرتمندتر دریافت کنیم، سریع‌تر مردم و سرزمین خود را آزاد خواهیم کرد.»
زلنسکی ادامه داد:«حمله روسیه به اوکراین حمله به تمام اروپا و علیه تمام اروپای متحد، علیه هر یک از ما و علیه ارزش‌های ما است.» این اظهارات رئیس‌جمهور اوکراین در حالی ایرادشده که رهبران اروپایی روز پنجشنبه اعلام کردند موضع تقریباً رسمی شرکای ناتو این است که به اوکراین کمک شود تا از خود دفاع کند، اما وارد جنگ با روسیه نخواهند شد.» این مقامات گفتند؛ توافق شده که تسلیحات ویژه‌ای مانند هواپیماهای جنگی یا تانک‌ها عرضه نشود.
روز چهارشنبه، ولودیمیر زلنسکی پس از تماس تلفنی با جو بایدن، همتای آمریکایی خود، «قدردانی» خود را از بسته کمک نظامی اضافی ایالات‌متحده به کی‌یف ابراز کرد.