غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


واکنش‌ها به صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، ادامه دارد

انتقاد چین و روسیه، استقبال عربستان و اسرائیل

همدلی| واکنش‌های کشورهای مخالف به صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، همچنان ادامه دارد. این در حالی است که شورای حکام بامداد روز پنجشنبه قطعنامه ارائه‌شده علیه ایران توسط آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را تصویب کرد. در این میان، ۳۰کشور رای موافق، دو کشورِ‌ چین و روسیه رای مخالف و سه کشور هند، لیبی و پاکستان به این قطعنامه رای ممتنع دادند. پیش‌نویس قطعنامه انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه ایران روز سه‌شنبه به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه‌شده بود.در همین زمینه نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین در توییتی از اقدام غرب مبنی بر تصویب قطعنامه ضد ایرانی علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین روز جمعه در توییتی نوشت: «آیا شما اخبار اخیر را دریافت کرده‌اید؟ حال درک می‌کنید که چرا روسیه روز گذشته به قطعنامه احمقانه غرب علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رای منفی داد؟ متاسفانه همتایان غربی نشان‌ می‌دهند که درکی از وضعیتی که در آن قرار داریم ندارند.»
از سوی دیگر، معاون رئیس نمایندگی دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین نیز گفت که اعمال فشار علیه ایران به حل‌وفصل مشکلات هسته‌ای ایران کمکی نخواهد کرد. به گزارش شینهوا، وانگ چانگ، معاون رئیس نمایندگی دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین گفت که چین رای منفی به قطعنامه پیشنهادی از سوی ایالات‌متحده، انگلیس، فرانسه و آلمان جهت انتقاد از مسائل پادمانی در ایران داده است. وانگ عنوان کرد که چین مخالف اعمال فشار کشورهای مربوطه به ایران از طریق این قطعنامه است؛ چراکه کمپین فشار به حل‌وفصل مشکلات کمکی نمی‌کند و تنها باعث تشدید تنش‌ها و وخیم‌تر شدن شرایط خواهد شد.او در ادامه گفت: «چنین اقدامات تقابل‌جویانه در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری ایران با آژانس اتمی را به خطر انداخته و باعث تضعیف مذاکرات بر سر احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران - که در مرحله پایانی حیاتی قرار دارد - خواهد شد.» معاون رئیس نمایندگی دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی وین عنوان کرد که کشورش از ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حل‌وفصل اختلافاتشان بر سر مسائل پادمانی از طریق گفت‌وگو و همکاری حمایت می‌کند. وانگ ادامه داد: «مسائل واجب نهایی کردن مذاکرات هسته‌ای با ایران و بازگرداندن هرچه سریع‌تر برجام به مسیر پیشین خود است. ما باور داریم که تمامی مسائل پادمانی ایران تا آن زمان حل‌وفصل خواهند شد.» او همچنین اشاره کرد که ایالات‌متحده به‌عنوان عامل اصلی بحران هسته‌ای کنونی ایران باید هرچه سریع‌تر تصمیمات سیاسی بگیرد و به‌طور فعال به نگرانی‌های مشروع ایران پاسخ دهد تا بتوان هر سریع‌تر در مذاکرات هسته‌ای به توافق رسید. این مقام ارشد چینی در انتها از تمامی طرفین خواست تا شرایط لازم و جو مناسب برای تلاش‌های دیپلماتیک را ایجاد کنند.
بااین‌وجود، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در توییتی از تصویب قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد. نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در توییتر نوشت: «اسرائیل از قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال می‌کند. این قطعنامه ثابت می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران به‌طور سیستماتیک تعهدات بین‌المللی این کشور را نقض می‌کند. جهان باید به‌صورت یکپارچه از تمامیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کند و به اقدام علیه قصد ایران مبنی بر رسیدن به تسلیحات هسته‌ای بپردازد.»
او همچنین در گفت‌وگویی مدعی شد که ایالات‌متحده می‌تواند به توافقی با ایران دست یابد که در آن پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران به‌طور نامحدود متوقف‌شده باشد. او به گزارشگر اکونومیست گفت: «ما در حال اجرای دکترین اختاپوس هستیم. ما دیگر با شاخک‌ها یعنی گروه‌های نیابتی ایران بازی نمی‌کنیم. ما رفتن به‌سوی سر معادلات جدیدی را رقم زده‌ایم.»
از سویی اکونومیست با اشاره به برخی فعالیت‌های خرابکارانه رژیم صهیونیستی در داخل ایران نوشت که تمامی اعضای امنیتی تل‌آویو با رویکرد جدید این رژیم در قبال ایران موافق نیستند. برخی از پیشکسوتان اطلاعاتی این رژیم گفته‌اند این کار بیشتر ازآنچه ارزش داشته باشد، دردسر دارد. این نشریه نوشت که بنت درحالی‌که در تلاش بود تا مسئولیت هیچ عملیاتی خاصی در ایران را قبول نکند، از تاکتیک‌های جدید علیه ایران حمایت کرد. اکونومیست نوشت که بنت امیدوار است این اقدامات باعث شود تا ایران نسخه سفت و سخت‌تری از توافق با قدرت‌های جهانی را قبول کند. بنت مدعی است که اقتصاد ایران آن‌قدر نیازمند رهایی از تحریم‌هاست که ایالات‌متحده درصورتی‌که کمی سرسخت‌تر خود را جلوه دهد ممکن است به توافقی برسد که در آن توسعه برنامه هسته‌ای ایران به‌طور نامحدود و بدون بندهای غروب آفتاب، متوقف شود. به گفته بنت این رژیم می‌خواهد مبلغ بیشتری برای برنامه تسلیحاتی‌اش نسبت به ایران هزینه کند و قصد دارد تا فناوری‌هایش را نیز بیشتر از ایران توسعه دهد.عربستان سعودی نیز در بیانیه‌ای از تصویب قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد. به گزارش ایسنا، وزارت خارجه عربستان روز پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای نوشت: «وزارت خارجه عربستان سعودی از تصمیم شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بر لزوم پایبندی ایران به تعهداتش ذیل توافق پادمانی و همکاری با آژانس اتمی جهت حل‌وفصل مشکلات هسته‌ای برجسته تأکید دارد، استقبال می‌کند.» در ادامه این بیانیه آمده است: «عربستان از ایران می‌خواهد که به همکاری با آژانس و حل‌وفصل مشکلات برجسته بپردازد. عربستان امیدوار است که اعضای شورای حکام حمایت کامل خود از آژانس اتمی و مدیرکل آن ارائه دهند.»
این در شرایطی است که سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواسته‌اند تا از فرصت باقی‌مانده برای به نتیجه رساندن توافق هسته‌ای استفاده کند. در ادعاهای تروئیکای اروپا در این بیانیه آمده است: «ما دولت‌های فرانسه، آلمان و انگلیس به همراه دیگر مشارکت‌کنندگان در برجام و ایالات‌متحده از آوریل ۲۰۲۱ با حسن نیت و به‌طور گسترده به مذاکره با ایران پرداختیم تا برجام را احیا کنیم. از مارس ۲۰۲۲ توافق قابل‌دوامی بر روی میز است که ایران را به تعهدات برجامی و آمریکا را به توافق بازمی‌گرداند. ما متأسفیم که ایران از این فرصت دیپلماتیک برای نهایی کردن توافق استفاده نکرده است. ما از ایران می‌خواهیم تا حال این کار را انجام دهد. ما آماده به نتیجه رساندن توافق هستیم.»