غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دستور رئیس قوه قضاییه برای برخورد با اخلال‌گران مراسم ارتحال امام؛

دردسرهای سوپرانقلابی‌ها

همدلی| «سوپر انقلابی»، واژه‌ای بود که رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم به کار برد. ایشان در سخنان خود به سوپرانقلابی‌های اول انقلاب اشاره کردند و گفتند که این افراد نتوانستند انقلابی بمانند. موضوع سوپرانقلابی موردنقد فعالان مختلف سیاسی هم هست. بسیاری می‌گویند این گروه از افراد تنها تلاش می‌کنند تا با نام انقلاب به اهداف شخصی و تجاری خود برسند. اتفاقاً در این حوزه هم بیشتر نقدها به جریان اصولگرایان وارد می‌شود؛ جریانی که معمولاً سوپرانقلابی‌ها از دل آنان متولد می‌شوند یا اینکه حداقل مواضع آنان با اصولگرایان قرابت زیادی دارد. در همین حال هم باوجوداینکه رهبری سوپرانقلابی بودن را نهی می‌کند ولی آنان توجهی به این سخنان نشان نمی‌دهند و معمولاً راه و روش خود را در انقلابی بودن تنها راه درست می‌دانند.
چندی پیش حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موضوع «سوپرانقلابی» پرداختند. انقلابی ماندن را مهم‌تر از انقلابی بودن خواندند و خاطرنشان کردند: «بعضی افراد در سال‌های اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و به تعبیری سوپرانقلابی بودند اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکل‌تر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است.» ایشان با تحسین اقدامات خوب انجام شده در دو سال گذشته‌ مجلس یازدهم، در ادامه به بیان شاخص‌های «نماینده انقلابی» پرداختند و گفتند: «اولین شاخص، «ساده‌زیستی و اسیر تجملات و اعیان‌نشینی نشدن» است و نباید زندگی نمایندگان با قبل از دوره نمایندگی تفاوت کند.»
با اتفاقی که در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی رخ داد دوباره این بحث داغ شد که چگونه ممکن است با وجود تأکیدات صریح رهبری برخی این‌گونه بی‌پروا به اقدامات و خودسری‌ها خود ادامه دهند.
به گزارش فردا حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی درباره آسیب‌ها و لطمات سوپرانقلابی‌ها به نظام و کشور گفت: «در طول تاریخ اسلام داشتیم عده‌ای را که با افراط یا تفریط رفتار می‌کنند. مثلاً یک نفر نزد امام صادق (ع) آمد و گفت «آقا چرا قیام نمی‌کنید؟»، امام فرمود «چون یاور ندارم»، آن مرد پاسخ داد «شما اعلام کنید 100هزار نفر برای شما حاضرند به میدان بیایند.» امام صادق (ع) فرمود «اگر من به عدد این بزغاله‌هایی که اینجا هستند یاور می‌داشتم سکوت نمی‌کردم.»
وی افزود: «برخی مردم حقایق را نمی‌دانند، هم‌اکنون وقتی اظهارنظر بعضی افراد را در رسانه‌ها می‌بینم واقعاً مشخص می‌شود آن‌ها پیاده هستند، یعنی متوجه نیستند در خزانه دولت چقدر اعتبار وجود دارد؟ نیازهای کشور چیست و چه طور می‌شود با اعتبارات موجود این نیازها را برطرف کرد؟ طرف خیال می‌کند وظیفه او این است که فقط مسائل، مطالبات و مشکلات را بگوید اما هیچ راه‌حلی ارائه نمی‌کند، مثل یک پزشکی که نسخه می‌نویسد، بدون آنکه توجه کند دارو در داروخانه هست یا خیر.»
این عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: «همان‌طور که رهبر انقلاب تذکر دادند در طول انقلاب داشتیم افرادی را که اطلاعاتشان کم یا ناقص بود یا اساساً مشکل داشتند. یادم هست در یک دوره مجلس، رئیس مجلس از نماینده‌ای پرسید «چه‌کار می‌کنید» او گفت «ما داریم نان دعوای خودمان را می‌خوریم.»
اکرمی با بیان اینکه باید قدری شرح صدر و تحمل داشت تا آرام‌آرام مشکلات به حداقل برسد، افزود: «تندروی سوپرانقلابی ها باعث می‌شود برای جامعه ابهام و بدبینی ایجاد شود، بعد هم که متوجه موضوع می‌شوند حاضر نیستند رویکرد گذشته خود را اصلاح کنند. البته باید منتظر ماند و دید بعد از تذکر رهبر انقلاب باز این افراد رویکرد خود را ادامه می‌دهند یا خیر.»
موضوع دردسرهای سوپرانقلابی‌ها به دستگاه قضایی هم کشیده شد. دیروز رئیس قوه قضاییه در نشست شورای عالی قضایی به موضوع اتفاق حرم امام پرداخت. رئیس قوه قضاییه در این جلسه با اشاره به اتفاقی که در مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در روز چهاردهم خرداد در حرم مطهر امام راحل (هنگام سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن خمینی) رخ داد و با موضع‌گیری و نارضایتی رهبر معظم انقلاب همراه بود، گفت: «با توجه به اینکه اتفاق رخ‌داده در روز ۱۴خرداد در حرم مطهر امام راحل، مسبوق به سابقه است، از دستگاه اطلاعاتی می‌خواهیم تا این موضوع را دنبال کنند؛ چنانچه عده‌ای از روی غفلت مبادرت به چنین عملی می‌کنند باید متنبه شوند؛ همچنین چنانچه عده‌ای ناخواسته از ناحیه شیاطین تحریک می‌شوند، باید به این مسئله توجه کنند؛ از سویی دیگر، اگر دست‌های پشت پرده‌ای نیز وجود دارد که می‌خواهند این‌گونه مراسم ملی و مهم ما را مخدوش کنند و سوژه به دست دشمن بدهند، باید موضوع دنبال و تعقیب شود و اقدام مقتضی و متناسب صورت گیرد.»
با وجود صراحت رهبری دراین‌باره اما نمایندگان مجلس که معمولاً هر بخش از سخنان رهبری را تحلیل و تفسیر می‌کنند و در سخنان خود به آن می‌پردازند خیلی به این بخش از سخنان رهبری توجهی نکردند.
برخی می‌گویند که آنان نمی‌خواهند به این سخنان توجه کنند چرا که ترجیح می‌دهند با همین روش اهداف سیاسی خود را به پیش ببرند.
محمد مهاجری از تحلیلگران اصولگرا دراین‌باره می‌گوید: «به تجربه دریافته‌ام بخشی از جریان اصولگرایی ـ که امروز بخش قدرتمند این جریان است ـ چه در زمان حضرت امام و چه در دوره رهبری آیت‌الله خامنه‌ای، برخی سخنان رهبران انقلاب را دوست نداشته و ندارند و به‌عمد، بعضی بیانات آنان را برجسته می‌کنند. به عبارت درست، «یومن ببعض و یکفر ببعض» هستند. نمونه اخیری که با آن مواجه هستیم تعبیر «سوپرانقلابی» است که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی هفته پیش خود در جمع نمایندگان مجلس بیان داشتند و ندیدیم که رسانه‌ها و افراد شاخص اصولگرا درباره آن اظهارنظر کرده باشند. دلیلش البته روشن است اگر آن‌ها تعبیر «سوپر انقلابی» را تحویل بگیرند، ناگزیرند پیامدهای آن را نیز بپذیرند. نخستین پیامد هم این است که مخاطب، بلافاصله دنبال مصداق‌های عینی آن در جامعه می‌گردد. عزیزان اصولگرا هم دچار همین مشکل‌اند و هر بار سراغ آدم‌های سوپرانقلابی را بگیرید در درون این جریان پیدا می‌شوند!»
برخی معتقد هستند که پیامد این سوپرانقلابی‌ها تحرکات گروه‌های خودسری است که معمولاً برای کشور و انقلاب هزینه‌سازی می‌کند. این افراد بدون توجه به شرایط و قوانین معمولاً دست به اقداماتی می‌زنند که تنها منافع گروهی را تأمین می‌کند و در عوض برای کشور و انقلاب هزینه دارد.