غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اروپا، سنگر‌های دفاعی خود در برابر روسیه را محکم‌تر می‌کند

همدلی|  در اوج تنش‌های پیش‌آمده بین روسیه و کشورهای اروپایی، قرار است که رزمایش بزرگی توسط ۱۵عضو ناتو در پنجم ژوئن به رهبری ارتش آمریکا در حوزه دریای بالتیک برگزار ‌شود. گفته‌شده هدف این رزمایش در نوع خود بی‌نظیر، آموزش در راستای تقویت توان واکنش مشترک است، اما ناظران سیاسی از این اقدام به‌عنوان اتحادی دیگر و نمایشی مشترک در برابر روسیه، یاد می‌کنند.به گزارش دویچه وله، با توجه به حمله نظامی روسیه به اوکراین، پنجم ژوئن (۱۵خرداد) یک رزمایش بزرگ چندملیتی به رهبری آمریکا در حوزه دریای بالتیک برگزار می‌شود. جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در این رابطه گفت، در تمرینات سالانه در کنار ۱۴کشور عضو ناتو، دو کشور شریکِ سوئد و فنلاند، نیز شرکت خواهند داشت. سوئد امسال میزبان این رزمایش دریایی است که از ۵ تا ۱۷ژوئن (۱۵ تا ۲۷خرداد) برگزار می‌شود. به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین، دو کشور سوئد و فنلاند تصمیم گرفته‌اند به پیمان نظامی-امنیتی ناتو بپیوندند. این رزمایش از سال ۱۹۷۲ هر ساله در حوزه دریای بالتیک برگزار می‌شود.سخنگوی پنتاگون گفت: «در این رزمایش، حدود ۴۵واحد دریایی، ۷۵فروند هواپیما و حدود هفت هزار سرباز شرکت خواهند داشت. این رزمایش، امکان آموزش بی‌نظیر در راستای تقویت توان واکنش مشترک را فراهم می‌کند که برای امنیت در حوزه دریای بالتیک از اهمیت تعیین‌کننده‌ای برخوردار است.»
این تمرینات عملیات‌ دوگانه زمین-دریا، مبارزه با زیردریایی‌ها، دفاع از حریم هوایی، مین‌روبی، پاک‌سازی مواد جنگی، عملیات غواصی و آواربرداری را شامل می‌شود. در این رزمایش سربازان کشورهای بلژیک، بلغارستان، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، لتونی، لیتوانی، هلند، نروژ، لهستان، سوئد، ترکیه، بریتانیا و آمریکا شرکت خواهند داشت.
از سوی دیگر، نخست‌وزیر انگلیس ضمن تردید به‌احتمال مذاکرات صلح با روسیه درباره جنگ اوکراین گفت: «نمی‌شود به‌طور کامل به پوتین اعتماد کرد.» به گزارش پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس تلاش و آغاز مذاکرات با روسیه را رد کرد و در پاسخ به سؤالی درباره دورنمای گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین،‌ رئیس‌جمهوری روسیه افزود: «چطور می‌توانید با یک «کروکودیل» معامله کنید وقتی‌که درست به‌پای چپتان رسیده و دارد آن را می‌خورد؟»
اوایل آوریل ۲۰۲۲، جانسون اظهاراتی مشابه را درباره مشکلاتی که دولت اوکراین برای ورود به مذاکرات با روسیه دارد، اعلام کرده بود. جانسون در آن زمان گفته بود: «پوتین تلاش می‌کند تا درگیری را تمام کند و درخواست آتش‌بس بدهد. یکی از راه‌های پایان دادن به این درگیری در اوکراین برای پوتین این است که او مدعی شود از بین بردن تفکرات نازیسم در اوکراین اتفاق افتاده و او به‌این‌ترتیب با شرافت و شکوه از اوکراین خارج شود.» نخست‌وزیر انگلیس در بخشی از مصاحبه خود با بلومبرگ به کشورهای غربی تأکید کرد تا به تسلیح نیروهای اوکراینی ادامه دهند و تسلیحات دفاعی بیشتر چون سیستم‌های راکتی چندجانبه با برد بیشتر برای دفاع در برابر حملات توپخانه‌ای روسیه برای اوکراین بفرستند.
همچنین بر اساس اعلام رسانه‌های ایتالیایی، جانسون تلاش می‌کند تا یک بلوک جدید از کشورهای اروپایی را ایجاد کند که شامل اوکراین، بسیاری از کشورهای شرق اروپا و همچنین ترکیه می‌شود. روزنامه کوریر دلا سرا این ایده را مشترک‌المنافع اروپایی، توصیف کرده و آن را یک سیستم جدید ائتلاف سیاسی، اقتصادی و نظامی، دانسته که جایگزین اتحادیه اروپا می‌شود. در این گزارش آمده که کشورهای عضو بلوک جدید با بی‌اعتنایی به بروکسل و انتقاد از واکنش بیمناک آلمان به حمله روسیه به اوکراین متحد خواهند شد.در همین حال، مشاور ریاست جمهوری اوکراین و مذاکره‌کننده این کشور در مذاکرات صلح، صبح دیروز اظهار کرد که نمی‌توان به هرگونه توافقی با روسیه اعتماد کرد و حمله مسکو را تنها می‌توان با زور متوقف کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ میخایلو پودولیاک، مشاور رئیس‌جمهور اوکراین در پستی در برنامه پیام‌رسان تلگرام نوشت: «هرگونه توافق با روسیه ارزش یک پنی شکسته را هم ندارد. آیا می‌توان با کشوری مذاکره کرد که همیشه از روی بدبینی و پروپاگاندا دروغ می‌گوید؟»
روسیه و اوکراین پس از به بن‌بست رسیدن مذاکرات صلحشان در آخرین دور این مذاکرات رودررو در ۲۹مارس، یکدیگر را مقصر دانسته‌اند. کرملین در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که اوکراین تمایلی برای ادامه مذاکرات صلح نشان نمی‌دهد، درحالی‌که مقامات کی‌یف روسیه را مسئول عدم پیشرفت این مذاکرات می‌دانند. روز دوشنبه گذشته ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تنها مقام روسی است که او مایل است با او برای گفت‌وگو درباره نحوه پایان دادن به جنگ دیدار کند. میخایلو پودولیاک گفت: «روسیه ثابت کرده است که کشوری وحشی است که امنیت جهانی را تهدید می‌کند. یک وحشی را فقط با زور می‌توان متوقف کرد.»
این در حالی است که کمک‌های کشورهای اروپایی به اوکراین برای مقابله با روسیه، همچنان ادامه دارد. در همین زمینه صدها شهروند لیتوانی در حالی جمع‌آوری پول برای تجهیز اوکراین به یک پهپاد نظامی پیشرفته هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز، یک عرضه‌کننده سرویس‌های اینترنت در لیتوانی که این کارزار را به راه انداخته، اعلام کرد که طی سه روز، از پنج میلیون یورو که برای خرید این پهپاد لازم است، سه میلیون یورو جمع‌آوری‌شده است. یکی از کسانی که در تأمین این مبلغ کمک کرده است، گفت: «پیش از آغاز این جنگ، هیچ‌کدام از ما فکر نمی‌کردیم که روزی سلاح بخریم، اما اکنون چیز عادی‌ای شده است. باید برای بهبود وضع جهان کاری کرد.» او گفت: «من مدتی است که در خرید سلاح برای اوکراین کمک می‌کنم و تا پیروزی کی‌یف، همین کار را خواهم کرد.»این پهپاد در سال‌های اخیر در مقابل نیروهای روسیه و متحدانش در مناقشه سوریه و لیبی عملکرد خوبی داشته و خرید آن توسط وزارت دفاع لیتوانی هماهنگ شده است. این وزارتخانه اعلام کرد که در روزهای آتی نامه درخواست خرید این پهپاد را به ترکیه ارسال می‌کند. اوکراین تا کنون ۲۰هواپیمای بدون سرنشین «بیرقدار ‌تی‌بی‌۲» را در سال‌های اخیر از یک شرکت ترکیه‌ای خریداری کرده و پیش از حمله روسیه در ۲۴ژانویه نیز ۱۶فروند دیگر سفارش داد که در ماه مارس تحویل گرفت. بشتا پترو، سفیر اوکراین در لیتوانی گفت: این نخستین بار در تاریخ است که مردم عادی برای خرید چیزی مانند پهپاد بیرقدار پول جمع می‌کنند. بی‌سابقه و باورنکردنی است.