غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


همایش 100هزارنفری در ورزشگاه آزادی برگزار شد

سلام فرمانده در تهران

همدلی| برگزاری مراسم سرودخوانی در ورزشگاه آزادی با واکنش‌های زیادی همراه شد. این مراسم روز پنج‌شنبه برگزار شد و جمعیتی برای خواندن سرود «سلام فرمانده» در ورزشگاه آزادی حاضر شدند. این سرود چندی است که در شبکه‌های اجتماعی پخش‌شده و برخی آن را نشانه‌ای از وفاداری به کشور و نظام می‌دانند.
خبرگزاری فارس دراین‌باره گزارش داده: «سلام فرمانده‌ای که مدتی است، تبدیل به پویش شده است و اشتیاق همخوانی دهه هشتاد و نودی‌ها را شاید بتوان نقطه قوت آن خواند و اما در هفته پایداری و پنجم خرداد ۱۴۰۱، ورزشگاه آزادی به چشم دید، زن و مرد، پیر و جوان، از نوزادان تا بزرگ‌سالان، همگی آمده بودند تا در کنار هم «سلام فرمانده» سر دهند. از ساعت سه بعدازظهر که درهای ورزشگاه آزادی باز شد، جمعیت منتظر به داخل سرازیر شدند، آن‌قدر استقبال زیاد بود که وعده ساعت پنج برای همخوانی سرود به دو ساعت بعد موکول شد. دقیقه‌به‌دقیقه آدم‌های بیش‌تری بودند که می‌آمدند، آن‌قدر که دیگر جای خالی نبود و گفتند فقط پذیرای ثبت‌نام کرده‌ها در سامانه هستیم و این بار سکوها و پله‌ها پر از مردم شد.»
جریان سیاسی اصولگرا از این مراسم استقبال کرد و چهره‌های سیاسی این جریان در وصف آن سخنان مختلفی مطرح کردند.
بیژن نوباوه، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، به تحلیل و بررسی استقبال اقشار مختلف مردم از سرود «سلام فرمانده» پرداخت و اظهار کرد: ‌«این سرود مانند دیگر آثار هنری به‌خودی‌خود موضوع بررسی نیست، بلکه محتوای آن و تأثیری که بر آحاد جامعه گذاشته، مهم است. قطعاً این سرود یک زمینه معنوی داشته و منجر به این شده است که ذات پاک مردم و علاقه آن‌ها به مسائل معنوی و الهی و مشخصاً مسئله مهدویت و امام زمان (عج) را نشان دهد.»
نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «این کار فرهنگی و هنری همچنین دل‌بستگی مردم به تربیت معنوی نسل جدید را نشان می‌دهد و می‌توان گفت استقبال مردم از این اثر، تبلور این خواسته درونی مردم برای تربیت معنوی فرزندانشان است.» نوباوه به نوع واکنش برخی رسانه‌های برون‌مرزی نسبت به این اثر فرهنگی در هفته‌های اخیر اشاره کرد و اظهار کرد: «رسانه‌های بیگانه اساساً دشمن هستند و چیزی از واقعیت‌های اجتماعی ایران را منعکس نمی‌کنند؛ یکی از برجسته‌ترین واقعیت‌های اجتماعی ایران نیز همین دل‌بستگی مردم به مسائل معنوی و تربیت الهی فرزندانشان است که در هفته‌های اخیر در شهرهای مختلف با استقبال از این سرود عیان شده است. در واقع، این سرود یک عکس‌العمل اجتماعی جدید را در بین مردم به دنبال داشته است که زنده‌بودن مسئله معنویت را در جامعه ایرانی نشان می‌دهد.»
وی تأکید کرد: «این اثر فرهنگی و هنری می‌تواند یک مطلع خوب برای تولیدات هنری فاخر دیگر باشد؛ در واقع در شرایطی که عده‌ای تلاش می‌کنند تولیدات هنری برای نسل نوجوان و جوان را به سمت آثار مخرب و پوچ سوق دهند، تجربه «سلام فرمانده» نشان داد که اگر کار هنری فاخر و متعالی عرضه شود مردم استقبال می‌کنند.»
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه از منظر رسانه‌ای و هنری بازنشر و تکرار این سرود باید هوشمندانه و با ظرافت باشد، گفت:‌ «این اثر باید به‌عنوان یک نماد و نشانه از دل‌بستگی مردم به معنویت و مهدویت شناخته شود که یک‌صد هزار نفر از آن‌ها در یک اجتماع چندساعته با فرزندانشان حاضر می‌شوند و محدودیت جا و امکانات را هم به جان می‌خرند. در سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی هم نیاز به چنین تولیدات هنری فاخری وجود دارد و در واقع «سلام فرمانده» می‌تواند الگویی برای دیگر هنرمندان برای تولیدات هنری متعالی باشد.»
عبدالله گنجی چهره رسانه‌ای جریان اصولگرا و مدیرمسئول روزنامه همشهری دراین‌باره نوشت: «سلام ‌فرمانده گفتمان مهدویت را از سالن‌های همایش به اجتماع، از کتاب‌ها به میدان‌ها، از نخبگان به توده، از محوریت حکومت به مردم، از ادبیات قلمبه، سلمبه به زبان کودکان، از مناسک به حماسه، از سکولاریسم به سیاست و از فرد به جامعه برد.»
اما همه واکنش‌ها به این مراسم مثبت نبود. واکنش‌های منفی هم نسبت به این مراسم در افکار عمومی شکل گرفت. به‌خصوص آنکه برگزاری این مراسم با دو اتفاق دیگر هم‌زمان شد. یکی شهادت امام جعفر صادق (ع) که ازنظر شیعیان این روز اهمیت خاصی دارد. از طرف دیگر طی روزهای اخیر، افکار عمومی ایران از حادثه متروپل آبادان و کشته شدن جمعی از هم‌وطنان در این حادثه متأثر است.
این مراسم در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) برگزار شد. برخی با انتقاد از این هم‌زمانی تأکید کردند که چگونه ممکن است همه مراسم‌های شادی در این تاریخ تعطیل شود ولی یک جشن با امکانات فراوان به‌راحتی بدون محدودیت و مخالفت برگزار می‌شود. در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) حتی موزه‌های کشور نیز به‌طور کامل تعطیل هستند. همین رفتار دوگانه باعث اعتراض و واکنش منفی مردم شده است.
درعین‌حال این مراسم زمانی برگزار شد که مردم شهر آبادان در حال عزاداری برای عزیزان ازدست‌رفته بودند. گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که تعداد کشته‌شدگان این حادثه بیشتر از 20نفر است. مردم شهرهای مختلف با مردم آبادان ابراز همدردی کرده‌اند. برگزاری چنین مراسمی هم‌زمان با عزاداری مردم آبادان در شبکه‌های اجتماعی هم واکنش‌های منفی زیادی در پی داشت. بسیاری با در کنار هم قرار دادن تصاویر این دو مراسم (عزاداری در آبادان و جنش و شادی در تهران) نوشتند که این اقدام به‌طور عملی نوعی توهین به عزای مردم بود.
اما حاشیه‌ها به این محدود نشد. حضور مردان و زنان در کنار یکدیگر بدون محدودیت در ورزشگاه آزادی نیز موردتوجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت. در مسابقات فوتبال زنان همچنان اجازه حضور در ورزشگاه را ندارد.
 حضور زنان در ورزشگاه‌ها مطالبه افکار عمومی‌شده و درعین‌حال نهادهای بین‌المللی نیز ایران را بابت این موضوع تحت‌فشار می‌گذارند. بااین‌حال در ایران همچنان حضور زنان در ورزشگاه‌ها مخالفان جدی دارد. 
حالا با حضور زنان و مردان در کنار یکدیگر در ورزشگاه‌ها باعث شده که مردم از این برخورد دوگانه با حضور زنان در ورزشگاه‌ها عصبانی شوند. بسیاری پرسیدند که چگونه حالا ممکن است زنان در کنار مردان بدون هیچ محدودیت و نگرانی حاضر شوند؟
درعین‌حال واکنش‌های منفی به این همایش با پاسخ‌هایی از سوی گروه اول نیز روبه‌رو شد که آن را عناد با نمادهای انقلاب خواندند.