غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تعطیلی دیرهنگام آلوده‌ترین شهر جهان در زمانی که مردم سر کار بودند

جیغ بنفش در هوای آلوده تهران

همدلی|  استانداری تهران سرانجام دیروز و امروز این استان را به علت آلودگی هوا تعطیل کرد. تعطیلی در شرایطی تصمیم گرفته شد که مدارس به روال گذشته از یک روز قبل تعطیل اعلام شده بودند؛ دیروز با رسیدن شاخص آلودگی هوا در برخی نقاط تهران به 500 سرانجام استانداری تهران با تعطیلی ادارات و دانشگاه‌ها موافقت کرد.
اما این تصمیم که خالی از انتقاد نبود پس از درخواست‌های تعدادی از دستگاه‌ها انجام شد.
 در میانه یک روز کاری وزارت بهداشت به استانداری پیشنهاد کرد ادارات تعطیل شوند. عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا پیش‌بینی کرد که عصر این روز وضعیت هوا وارد شرایط خطرناکی شود.
 این مقام مسئول البته در ساعات اولیه دیروز وضعیت هوای تهران را ناسالم اعلام کرد و گفت احتمال دارد برای بعدازظهر این روز تشدید شود. او با بیان اینکه این وضعیت تشدید پیدا خواهد کرد از استانداری خواسته بود که تا ظهر همه ادارات تعطیل شود. این پیش‌بینی رئیس گروه سلامت و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در شرایطی بود که تهران دیروز نیز آلوده‌ترین شهر جهان لقب گرفته بود.
شاخص کیفیت هوا از صفر تا ۵۰ خوب، ۵۰ تا ۱۰۰ سالم، ۱۰۰ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۰ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام افراد و وضعیت قرمز است. وقتی شاخص کیفیت هوا بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ باشد هوا بسیار ناسالم است و باید وضعیت بنفش اعلام شود و قرار گرفتن شاخص کیفیت هوا بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ و بیش از آن وضعیت خطرناک شناخته می‌شود. بااین‌حال بر اساس نقشه آنلاین شرکت کنترل کیفیت هوا اغلب بسیاری از نقاط شهر تهران یا 500 یا نزدیک این رقم بودند. 
در نقشه این شرکت سعادت‌آباد نقطه‌ای با کمترین آلودگی آن‌هم با شاخص 260 نشان داده‌شده بود. این نقشه شاخص مناطق اتوبان محلاتی، پیروزی، گلبرگ، عباس‌آباد، تربیت مدرس، شریف، میدان فتح، نازی‌آباد، شهرک چشمه، شهرداری منطقه 19 را 500 نشان می‌داد. شاخص منطق پونک 391، مسعودیه 400، سوهانک 465 و شهرداری منطقه 22، 474 بودند. 
بااین‌حال چیزی به ظهر نمانده بود که معاون استانداری تهران از موافقت پیشنهاد تعطیلی ادارات خبر داد؛ اما این سؤال ایجاد می‌شود که تعطیلی تهران چرا زودتر رخ نداد؟ درحالی‌که آلودگی هوا در هفته‌های گذشته در تهران و بسیاری دیگر از مناطق کشور وجود داشت و پیش‌بینی تداوم آن چندان سخت نبود. سه‌شنبه هفته گذشته تهران به خاطر وضعیت آلودگی هوا تعطیل شد و فردای آن روز مدارس همچنان تعطیل بودند. 
استانداری مدارس تهران را نیز برای روز گذشته تعطیل اعلام کرده بود اما با تصمیم استانداری ادارات و دانشگاه‌ها قرار بود به کار خود ادامه دهند؛ شرایطی که هوا برای همه افراد جامعه می‌تواند خطرناک و برای گروه‌های حساس مثل بیماران قلبی و عروقی، بیماران تنفسی، زنان باردار، سالمندان و کودکان خطرناک‌تر باشد.
در واقع تعطیلی در شرایطی اتفاق افتاد که مردم عادی و بسیاری از گروه‌های حساس برای حضور در محل کار خود در میان آلودگی هوا بودند.
از این نظر استانداری تهران که فروردین‌ماه پس از رسیدن شاخص آلودگی هوا به 500، تهران را تعطیل نکرده بود دوباره خود را در معرض انتقادات قرار داده است.
با بالا رفتن شاخص آلودگی هوا در تهران، دیروز ناوگان مرکز اورژانس در تعدادی از میدان‌های اصلی شهر مثل میدان‌های آزادی، انقلاب، تجریش، شهدا، امام خمینی (ره)، راه‌آهن، خراسان و میدان نماز اسلامشهر مستقرشده بودند. به شهروندان هم اعلام شد در صورت احساس تنگی نفس، دوبینی، سردرد، سرگیجه و تهوع به عوامل اورژانس مراجعه کنند تا به وضعیت آن‌ها رسیدگی و اقدامات لازم انجام شود، همچنین در صورت نیاز به خدمات بیشتر، عوامل اورژانس شهروندان را به مراکز درمانی انتقال می‌دهند.
پس از اعلام تعطیلی دیرهنگام تهران، استانداری اعلام کرد در جلسه عصر این روز برای تعطیلی امروز تصمیم‌گیری خواهد شد. پیش‌بینی‌های روز گذشته برای امروز حاکی از آن بود که وضعیت امروز از دیروز بهتر نیست.
سرانجام کمیته اضطرار آلودگی هوا دیروز مدارس دانشگاه‌ها و ادارات تهران را برای امروز تعطیل اعلام کرد. اما با نوع تصمیم‌گیری استانداری برای تعطیلی تهران و دیگر دستگاه‌ها برای حل مشکل آلودگی‌ هوا که شهروندان را به سوی مرگ تدریجی می‌کشاند، تکرار تصمیم‌گیری‌های عجیبی مثل تعطیلی در وسط روز کاری در آینده بعید به نظر نمی‌رسد.