غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


حضور نظامی‌ها در بین گزینه‌های شهرداری تهران چشمگیر است

از شهربانی تا شهرداری

همدلی|   پیروز حناچی شهردار تهران از شهرداری رفتنی است و  شورای شهر آینده از همین حالا به دنبال انتخاب جایگزین برای اوست. مهدی اقراریان، سخنگوی منتخبین شورای ششم گفته بعد از ارزیابی‌هایی که بر اساس شاخص‌ها و امتیازبندی‌ها به جمع‌بندی نهایی در مورد ۱۲گزینه رسیدیم. 12نفری که او اعلام کرده عبارتند از: اسماعیل احمدی مقدم، معصومه آباد، جمال آبرومند، مهرداد بذرپاش، محسن پیرهادی، مازیار حسینی،‌هابیل درویشی، علیرضا زاکانی، عباس علی آبادی، علی نیکزاد، رستم قاسمی و سید صولت مرتضوی. البته بنا به گفته مهدی چمران سیدصولت مرتضوی انصراف خود را اعلام کرده است. تعدادی از این گزینه‌ها را نظامی‌ها تشکیل می‌دهند، گویا دوباره شورای شهری که احتمالا به دست مهدی چمران خواهد افتاد، از حالا میل دارد مثل آنچه برای محمدباقر قالیباف رخ داد را دوباره تکرار کند؛ تبدیل نظامی‌ها به شهردار و سپس سیاستمدار.

 تکثیر قالیباف؟

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده پیشین نیروی انتظامی یکی از گزینه‌های شهرداری تهران است. او در ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ فرمانده نیروی انتظامی بود. در سال‌های گذشته شایعات متفاوتی درباره بازداشت او و حتی پسرش منتشر شده بود که البته همه آنها تکذیب شدند. اما وقتی محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم از صدور حکم انفصال از خدمات دولتی برای یکی از فرماندهان سابق ناجا خبر داد، اذهان به سوی سردار احمدی مقدم رفت. بنا به گزارش‌های رسانه‌ها بنیاد تعاون ناجا پول دو محموله نفتی که در سال 91 از شرکت نفت دریافت کرده و به فروش رسانده را به خزانه واریز نکرده بود.  احمدی‌مقدم، اتهامات وارده در همین رابطه را رد کرده و حتی گفته بود ۹۰ درصد درآمد ناشی از فروش نفت توسط ناجا به خزانه واریز شده است. اما اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور فروردین ماه سال 95 گفته بود: «متاسفانه زماني كه نفت ايران را تحريم كردند فروش آن را به برخي افراد سپردند. در گذشته هر نهادي كه از وزارت نفت، نفت گرفت تا بفروشد پول را به دولت برنگرداند.» 

وزیر ردصلاحیت شده احمدی‌نژاد

این اتفاق در دوران وزارت نفت رستم قاسمی رخ داده است؛ رستم قاسمی در سال‌های 86 تا 90 فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا بود و در انتخابات گذشته ریاست جمهوری نامزد شد. او که حالا یکی از نامزدهای به دست گرفتن کلید شهر تهران است، پیش از اعلام نتایج تایید صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان از انتخابات کناره گرفت اما با توجه به تحرکات جدی او پیش از انتخابات به عنوان یکی از کاندیداهای جدی انتخابات معرفی شده بود بعید نیست که با ردصلاحیت مواجه شده باشد. عباسعلی کدخدایی سخنگوی پیشین شوای نگهبان پیشتر گفته بود: «شورای نگهبان برای حفظ آبروی داوطلبین قبل از اعلام تعیین صلاحیت‌ها به کسانی که تأیید صلاحیت نشده‌اند، اعلام می‌کند که انصراف دهند.»

 با مترو تا ناجا 

هابیل درویشی، از سال ۹۰ و بعد از محسن‌هاشمی، مدیر عامل شرکت مترو تهران بود و در مهرماه ۱۳۹۶ از این سمت استعفا داد. او مدیر منتسب به حلقه احمدی‌نژاد به شمار می‌رود و همان زمان نیز عنوان شد که او به سفارش رئیس جمهور وقت به عنوان مدیر مترو انتخاب شده است. درویشی پس از استعفا از متروی تهران، به نیروی انتظامی رفت و رئیس بنیاد تعاون ناجا شد. زمانی که دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه مقام‌های مسئول ایران اعمال کرد، در بین افراد تحریم‌شده نام یک مسئول سابق حمل‌ونقلی نیز دیده می‌شد؛ این شخص کسی نبود جز‌هابیل درویشی.

 دستیار قالیباف

سردار جمال‌الدین آبرومند هم نظامی دیگری است که حالا در بین گزینه‌ها قرار دارد. او سابقه جانشینی قرارگاه جنگ نرم سپاه و فرمانده دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه امام حسین را در کارنامه خود دارد و در سال‌های 87 تا 99 به عنوان معاون هماهنگ‌کننده سپاه فعالیت داشته است. او از ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ به عنوان دستیار محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، در حوزه خدمت و پیشرفت مشغول به کار است. 

 از بذرپاش تا زاکانی

مهرداد بذرپاش دیگر نامزد به دست گرفتن شهر تهران است. او پس از راهیابی به مجلس رئیس دیوان محاسبات کشور شد؛ انتخابی که با واکنش‌های زیادی به خاطر نداشتن سوابق لازم از سوی افرادی مثل احمد توکلی نماینده پیشین اصول‌گرای مجلس رو به رو شد. بذرپاش پس از مدتی حضور در دولت محمود احمدی‌نژاد به عنوان معاون او و رئیس سازمان جوانان در سال 89 قائم‌مقام بنیاد تعاون سپاه شد. 
علیرضا زاکانی دیگر چهره سرشناس اصول‌گرایان برای شهرداری است. او که ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس را بر عهده دارد، پیش از این نامزد انتخابات ریاست جمهوری 92 و 96 شده بود که با ردصلاحیت مواجه شد. با این حال در انتخابات گذشته در گردونه رقابت‌ها حضور پیدا کرد؛ حضوری که به واسطه ادبیات عجیب و غریب او حاشیه‌ساز بود.