غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش همدلی از حاشیه‌های انتشار یک ویدیو؛

افزایش مدعیان دروغین امامت در کشور

همدلی|  چند روز پیش ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که حاکی از دستگیری فردی در یکی از خیابان‌های  اصفهان بود که ادعا داشت امام زمان است. امام زمان قلابی با لباس سبز و سوار بر اسب با شمشیر دولبه در خیابانها راه افتاده و عامل رعب و وحشت مردم در خیابان ارتش اصفهان شده بود‌. این فرد حتی با یک شهروند درگیر شد و  قصد ضربه زدن به یک جوان را نیز داشت.
امام زمان قلابی در خیابان ارتش اصفهان جولان داد تا پای پلیس به ماجرا باز شد و مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ با گزارش های مردم به صحنه آمدند و فرد مدعی امام دوازدهم را با عملیات خاصی دستگیر کردند. رئیس مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی استان اصفهان  نیز در مورد جولان امام زمان دروغین در خیابان ارتش اصفهان به رسانه‌ها گفت: صبح امروز (چهارشنبه ۲۶ خرداد) یک فرد اسب سوار با در دست داشتن شمشیر وارد خیابان ارتش شهر اصفهان شده و برای مردم رعب و وحشت ایجاد کرده بود که بلافاصله پس از ارائه گزارش مردم به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ یک تیم از ماموران یگان امداد نسبت به دستگیری وی اقدام کردند. فرد مذکور با شمشیر به چند خودرو نیز آسیب وارد آورده است و در این خصوص پرونده متهم برای انجام اقدامات قانونی در حال رسیدگی است.»این اولین بار نیست که شخصی در ایران ادعا می‌کند امام زمان است. امام زمان‌های تقلبی قرن‌هاست در ایران ظهور و بروز بسیاری داشته و دارند. این سال‌ها نیز هر از چند گاهی در شهرهای مختلف یکی از آنان ظهور می‌کند و نیروی انتظامی را برای دقایق یا ساعاتی دچار دردسر می‌کند. درست مثل امام زمان قلابی ماهشهر که آبان ماه پارسال در ماهشهر دستگیر شد و بعد از تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی آن استان  شد.چند سال پیش نیز پایگاه خبری تحلیلی قم فردا در گزارشی نوشت: طی یک ماه بیش از بیست مدعی دروغین امام زمان در قم بازداشت شدند. آن  افراد پیشتر به خاطر ادعای ارتباط با امام زمان به زندان افتاده بودند و پس از آزادی ادعا کرده‌اند خود امام زمان هستند. چندی پیش نیز در لارستان این اتفاق تکرار شد و فردی ۲۷ ساله در یکی از خیابان‌های لارستان خود را امام زمان معرفی کرد و قصد داشت به خانواده خود آسیب برساند که با مداخله نیروی انتظامی آن امام زمان دروغین نیز در حالی که یک قبضه شمشیر در دست داشت دستگیر و با تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد.
این که افرادی  منحرف یا متوهم  با سوء‌استفاده از احساسات مردم خود را امام زمان معرفی می‌کنند، به علت تکرار و توالی این اتفاق، دیگر  چندان برای مردم شگفتی ایجاد نمی‌کند، اما در جریان دستگیری امام زمان قلابی در اصفهان، نحوه دستگیری این فرد شگفت‌انگیزتر ادعای آن فرد متوهم بود.
در جریان عملیات دستگیری امام زمان قلابی در اصفهان، یک پلیس زخمی شد و در صحنه دستگیری نیز  چند تیر از سوی پلیس شلیک شد و صحنه عملیات زمان زیادی طول کشید تا  نهایتا امام زمان جعلی اهل اصفهان توسط پلیس زخمی دستگیر شد.
البته منجیها و مدعیهای دروغین فقط در ایران ظهور نمی‌کنند و منحصر به کشور ما نیست، افغانستان، ترکیه و برخی کشورهایی که اعتقادات مذهبی هنوز  در آن جوامع پررنگ است، گزینه خوبی برای این افراد متوهم و سودجو است. در کشور مصر بارها مدعیان دروغین پیدا شده و با اقدام پلیس و یا دانشگاه الازهر متوقف شده‌اند. سال گذشته در همین روزها بود که گزارشی  از رسانه‌های عربی منتشر شد که خبر از پیدا شدن یک مدعی دروغین حضرت مهدی(عج) می‌داد. طبق اخبار منتشر شده، سرویس‌های امنیتی مصر مطلع شدند فردی ادعا کرده «مهدی منجی» است و به دنبال جذب پیروانی برای خود بوده و اولین فردی که اقدام او را به سخره گرفته از پای درآورده است.
سالها پیش محمد عبدالله نصر مشهور به «شیخ میزو» که از فارغ‌التحصیلان الازهر مصر است در فیس‌بوک نوشت: «بدین وسیله اعلام می‌کنم که من امام مهدی منتظر (محمد بن عبدالله) هستم! که در پیشگویی‌ها نامش ذکر شده و آمده‌ام تا زمین را پر از عدل کنم و از تمامی مسلمانان سنی و شیعه و ملل کشورهای جهان می‌خواهم که با من بیعت کنند!»
در آفریقا نیز منجی‌های دروغین ظهور کرده‌اند، معروف‌ترین آنها «مهدی السودانی» است. محمد أحمد المهدی که به نام مهدی سودانی نیز مشهور است، رهبر مذهبی طریقت سامانیه بود که در سال 1881  ادعا کرد که مهدی موعود است. او شورش موفقی را علیه حکومت بریتانیا در سودان شروع کرد. نیروهایش در 26 ژانویه 1885 موفق شدند که خارطوم را به تصرف خود درآورند و ژنرال چارلز جرج گوردون، حاکم بریتانیایی سودان را به قتل برسانند. سال گذشته نیز ترکیه شاهدظهور یکی دیگر از  مدعیان دروغین بود. فردی که طرفداران و  مریدهای خیلی زیادی را نیز دور خود جمع کرده بود. عدنان اکتار با نام هارون یحیی که در ترکیه ادعای ظهور داشت، پیروانش را به  آزادی جنسی تشویق می‎‌کرد و با همین حربه توانست طرفداران بسیاری جذب کند. عکس‌های این مدعی دروغین در کنار زنان نیمه برهنه در زمان خودش جنجال بسیاری آفرید. نکته جالب این است که کتاب‌های هارون یحیی تا مدت‌ها در ایران نیز چاپ می‌شد و  طرفداران بسیاری هم داشت.