غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اصلاح‌طلبان به همتی و مهرعلیزاده توصیه کردند که با وحدت در رقابت حاضر شوند

آخرین تلاش‌ها برای ائتلاف

همدلی| اصلاح‌طلبان تکلیف مهرعلیزاده و همتی را روشن کردند. آنان دوشنبه شب گرد هم جمع شدند و در جلسه مفصل و طولانی بعد از چند ساعت بحث و بررسی به این نتیجه رسیدند که نامزدی در انتخابات نداشته باشند. آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، از آخرین جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران که تا ساعت یک بامداد به طول انجامید، خبر داد.
به گزارش ایسنا، وی گفت:«در جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران مورخ ۲۴خرداد ماه موضوع تغییر موضع قبلی جبهه اصلاحات مبنی بر نداشتن نامزد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مطرح و به رای گذاشته شد و در نتیجه آن تغییری در موضع پیشین جبهه رای نیاورد.»
گفته می‌شود در این جلسه قرار بود امکان حمایت از همتی و مهرعلیزاده به عنوان کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو بررسی شود. از ۴۶عضو مجمع عمومی جبهه اصلاحات، حدنصاب دوسوم آرا که ۳۱رای بود برای هیچ یک از دو کاندیدای اصلاح‌طلب حاصل نشد.
این در حالی است که به گزارش اعتمادآنلاین حسین کروبی اعلام کرده که: «آقای کروبی از عملکرد آقای عبدالناصر همتی در جریان مناظرات انتخاباتی و دفاع ایشان از جمهوریت و نهاد ریاست‌جمهوری قدردانی و همچنین تاکید کرد که با توجه به اهمیت صندوق رای به عنوان تنها محل تجلی اراده ملت برای تعیین سرنوشت کشور در شرایط کنونی، نباید صحنه انتخابات را ترک کرد. پدرم از همه آحاد ملت درخواست کرد تا روز جمعه برای دفاع از جمهوریت و نهاد ریاست جمهوری به عبدالناصر همتی رای بدهند.»
این اتفاق باعث شده برخی اصلاح‌طلبان به طور مجزا از همتی حمایت کنند. از جمله کارگزاران سازندگی در پی آن است تا صحنه را به نفع همتی تغییر دهد، بر همین اساس هم نگرانی‌هایی از ائتلاف بین همتی و مهرعلیزاده شکل گرفته است و حالا آنان که قرار است از این دو نامزد حمایت کنند درپی آن هستند که ائتلافی بین این دو برقرار کنند.
سیدهادی خامنه‌‌ای در نامه‌‌ای به این دو نامزد از نگرانی خود برای ائتلاف گفته است. او نوشته:«در روزهایی که پس از رد صلاحیت غیر قابل توجیه شماری از نامزدهای شایسته انتخابات ریاست جمهوری، موجی از نگرانی و ناامیدی، بخش وسیعی از جامعه را در برگرفت؛ کوشش‌های شما در دفاع از جمهوریت و اصلاحات و تحول‌خواهی مردم ایران، تحسین‌برانگیز است.اکنون در تکمیل این فرآیند، به نمایندگی از سوی اقشار مختلف اجتماعی که همچنان چشم امید خود را به صندوق‌های رأی دوخته‌اند، از شما گرامیان تقاضا می‌کنم، با یکدیگر ائتلاف نموده و با اتحاد ستادهای انتخاباتی و حضور یکی از شما دو بزرگوار در صحنه رقابت، بذر امید را در دل هواداران، بیش از پیش شکوفا کنید و بلوغ اصلاح‌طلبی را در ساحت خدمت به ایران و مردم عزیز به نمایش گذارید.»
در این باره هم همتی دیروز در نشست خبری خودش صحبت کرده است. این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به ‌‌این‌که درباره احتمال ائتلاف وی با محسن مهرعلیزاده در انتخابات، تصریح کرد: «صحبتی با جناب مهرعلیزاده نداشتم. ملاقاتی هم با ایشان نداشته‌ام. 
من به مردم عزیز همان روز اول این قول را داده‌ام که ثبت‌نام می‌کنم و خواهم ماند؛ چرا که معتقدم یک اقتصاددان باید مسئولیت اجرایی کشور را به عهده بگیرد. این یعنی هدف من از حضور در انتخابات همین است نه ‌‌این‌که صرفاً بیایم و حاضر باشم. پس بنابراین من محکم ایستاده‌ام که سرنوشت انتخابات را به سمتی ببرم که چنین فردی انتخاب شود. خوشحال می‌شوم که آقای مهرعلیزاده به من کمک کند تا تعهد خود را عملی کنم. البته شما شنیدید که دوستان اصلاح‌طلب گفتند در انتخابات شرکت می‌کنیم، اما نگفتند به چه کسی رای می‌دهیم. من روز اول گفتم که مستقل وارد انتخابات شدم. چرا که من می‌خواهم با مردم پیمان ببندم. دوستان اصلاح‌طلب و بخشی عظیمی از آنان در ستادهای من حضور دارند، خیلی خوشحال می‌شوم که جبهه اصلاحات هم به من کمک کند. به تدریج افراد بزرگی از جناح اصلاح‌طلب هم دارند از من حمایت می‌کنند.»

 تلاش‌های کارگزاران

در همین حال کارگزاران تلاش می‌کند که صحنه را به نفع همتی تغییر دهند. دیروز یدالله طاهرنژاد عضو حزب کارگزاران تاکید کرد: «شرایط امروز کشور نیاز به یک متخصص اقتصاد دارد چرا که مشکلات معیشتی هستند و در این راستا، همتی گزینه مناسب‌تری نسبت به مهرعلیزاده است. البته که مهرعلیزاده از دوستان خوب ما است و قطعا در دولت همتی جایگاه خواهد داشت. احتمالا تصمیم جبهه این باشد که از کسی که طبق نظرسنجی‌ها بیشترین اقبال را دارد، حمایت کند و تصمیم عقلانی این است که فردی که جامعه رای بیشتری به او دارد به نفع دیگری انصراف بدهد. مهرعلیزاده معمولا با تصمیمات جبهه اصلاحات همراه بوده است و اگر که جبهه از او بخواهد، کناره‌گیری می‌کند.»
اما پیش‌بینی‌ها هم به همین سمت است. به گزارش ایلنا محمد مهاجری در این باره گفته:«سه قطبی که در هفته جاری شکل خواهد گرفت بین رئیسی، همتی و رضایی خواهد بود و به احتمال زیاد آقای مهرعلیزاده نیز به نفع همتی کنار خواهد رفت.»
وی درباره ‌‌این‌که آیا لاریجانی از کسی حمایت خواهد کرد یا نه، خاطرنشان کرد:«فکر نمی‌کنم ایشان از کسی حمایت کند و برای تایید صلاحیت ایشان نیز فکر نمی‌کنم برنامه‌ای باشد. اما در صورتی که تایید صلاحیت صورت گیرد، قطعاً انتخابات باید حداقل یک ماه عقب بیفتد.»
در همین حال حزب اعتدال و توسعه نیز برخلاف تصورات بیانیه‌‌ای صادر کرده است. این حزب در بیانیه خود گفته: «درباره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با عنایت به ‌‌این‌که شورای مرکزی حزب، طی دو جلسه اخیر خود، نتوانست در مورد حمایت و معرفی یکی از کاندیداهای محترم، به جمع‌بندی برسد، از اعضا و هواداران خود در سراسر کشور می‌خواهیم روز ۲۸خردادماه، به کاندیدایی که به تشخیص خود اصلح می‌دانند رای دهند. 
درباره ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، شورای مرکزی از تشکیلات استانی حزب در سراسر کشور می‌خواهد ضمن تعامل با احزاب و جریان‌های همسو، متناسب با اقتضائات محلی، نسبت به ارائه فهرست کاندیداهای مورد حمایت با تائید شوراهای استانی حزب اقدام نمایند.» بسیاری انتظار داشتند که احتمالا این حزب حداقل از همتی حمایت می‌کند ولی این اتفاق رخ نداد. به‌هرحال پیش‌بینی‌ها این است که احتمالا مهرعلیزاده به نفع همتی کنار کشیده است.