وفاق ملی؛ سیاستی برای رفاه یا بقا؟
روزبه کردونی( فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2498
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

کاهش در کاهش سرانه مصرف گوشت
دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی با اشاره به برخی آمارهای غیرواقعی از مصرف گوشت قرمز در کشور، میزان مصرف این کالا را سالانه کمتر از ۶۰۰هزار تن اعلام کرد.«احمد شاد» در گفت‌وگو با ایلنا در مورد آمار مصرف گوشت در کشور گفت: متاسفانه در کشور آمار قابل اتکایی در این زمینه نداریم. سال‌های قبل از انقلاب، مردم گوشت کمتری مصرف می‌کردند اما در سال‌های بعد از انقلاب مصرف گوشت بیشتر شد.وی افزود: براساس آمارهای غیررسمی میزان مصرف گوشت در کشور بین ۸۵۰هزار تا یک میلیون تن در سال است که از نظر ما این آمارها نمی‌تواند چندان درست باشد و برآوردهای ما کمتر از این مقدار را نشان می‌دهد. شاید در سال‌های گذشته میزان مصرف بیشتری داشتیم اما میزان مصرف گوشت از سال ۱۴۰۰ به بعد کمتر شد، به‌ گونه‌ای که براساس برآوردهای ما از میزان واردات و دام کشتار شده، کمتر از ۶۰۰هزار تن گوشت قرمز اعم از دام سبک و سنگین در کشور مصرف می‌شود. بانک مرکزی هم سرانه مصرف گوشت قرمز را حدود ۷۰۰ گرم برای هر نفر ایرانی اعلام کرده که بر این اساس هم با توجه به جمعیت کشور به رقم مصرفی حدود ۶۰۰هزار تن در سال می‌رسیم.

احتمال گرانی دوباره مرغ در آبان
قیمت مرغ زنده از هفته گذشته گران‌تر شده اما ظاهرا قرار است این نرخ بالاتر هم برود. یک منبع آگاه می‌پوید که قیمت مرغ آبان ماه گران می‌شود اما هنوز دولت نرخ پیشنهادی را تایید نکرده است.به گزارش اکوایران، از هفته گذشته قیمت مرغ زنده درب مرغداری از 62 تا 65هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت در شهرهای شمالی 64 تا 65هزار تومان است و در تمام کشور نرخ فروش مرغ زنده 63 تا 64هزار تومان است چون مرغداران می‌گویند قیمت تمام شده آنها 62هزار تومان است. به باور فعالان صنعت نرخ فعلی فقط اصلاح شده است و به معنی رشد قیمت نیست.«رضا مبصری» دبیر انجمن شرکت‌های زنجیره‌ای تولیدکننده گوشت مرغ ایران می‌گوید: با توجه به رشد قیمت تمام شده مرغ زنده به دولت پیشنهاد دادیم قیمت مرغ تمام شده کشتارگاه گرم 90هزار و 976 تومان، قیمت مرغ گرم بسته‌بندی شده 105هزار و 571 تومان و مرغ منجمد 106هزار و 875 تومان عرضه شود. وی ادامه می‌دهد: البته هنوز وزارت جهادکشاورزی پیشنهاد ما را تایید نکرده است.یک منبع آگاه هم در تایید این موضوع به «اکوایران» می‌گوید: قیمت مرغ از آبان ماه گران می‌شود. او دلیل رشد قیمت را کمبود جوجه یکروزه مطرح می‌کند اما «فرزاد طلاکش» دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران کمبود جوجه یکروزه در بازار را رد می‌کند و می‌گوید رشدی اگر اتفاق بیفتد ربطی به کمبود جوجه ندارد.

اذعان همتی به رکود
 حاکم بر اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست شورای ملی تامین مالی بر اهمیت رشد اقتصادی کشور و ضرورت تامین مالی غیرتورمی برای تحقق رشد تاکید کرد.به گزارش ایرنا، عبدالناصر همتی تاکید کرد: امروز در کنار مهار تورم باید توجه به رشد، دغدغه اصلی کشور باشد که با توجه به محدودیت تامین مالی بانکی باید از ابزارهای دیگر تامین مالی جهت رشد تولید استفاده شود.وی با اشاره به گزارش «شامخ» (شاخص مدیریت خرید) که نشانگر روند کاهشی این شاخص در مرداد ماه امسال است، گفت: این روند که نشانگر روند رکوردی در خرید بنگاه‌هاست، باید مورد توجه و ترمیم قرار گیرد.

خانوارها دوباره در مهر ماه دهک‌بندی می‌شوند
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان از اعمال سومین مرحله به‌روزرسانی اطلاعات اقتصادی خانوارها در مهرماه خبر داد و گفت: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان با دریافت و پایش داده‌های اقتصادی جدید خانوارها از سوی دستگاه‌های مختلف، براساس شاخص‌ها و متغیرهای اقتصادی و رفاهی میزان وسع خانوارها را دریافت و به‌روزرسانی می‌کند.علیرضا محمدی در گفت‌وگو با ایسنا از عدم ارسال داده‌ خانوارها از سوی برخی دستگاه‌ها ازجمله بانک مرکزی خبر داد و گفت: بانک مرکزی یکی از دستگاه‌های مهم داده‌ای محسوب می‌شود اما تاکنون اطلاعات بانکی به این پایگاه برای این مرحله نرسیده است.وی از اعمال سومین مرحله به‌روزرسانی اطلاعات اقتصادی خانوارها در اواخر شهریور یا مهر ماه خبر داد و یادآور شد: طبق آیین‌نامه اجرایی، در سال جاری وسع‌سنجی، رتبه‌بندی و دهک‌بندی خانوارها، براساس شاخص‌های دریافتی از سوی دستگاه‌ها برعهده وزارت تعاون و تصمیم‌گیری برای حذف یا اضافه افراد مشمول با سازمان هدفمندی یارانه‌هاست که البته به دلیل تغییرات در دولت، نهایی شدن آیین‌نامه مذکور به تعویق افتاد و قرار است در هفته آتی پس از نهایی شدن و به محض ابلاغ، نسبت به اعمال دهک‌های جدید اقدام شود.