وفاق ملی؛ سیاستی برای رفاه یا بقا؟
روزبه کردونی( فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2498
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

انفعال در برابر مهاجران غیرمجاز افغان فاجعه‌بار است
اخبار اخراج اتباع بیگانه غیرمجاز این روزها خیلی سروصدا کرده است. طبق اعلام نیروی انتظامی تا پایان امسال 2 میلیون اتباع افغان غیرمجاز رد مرز می شوند.
ابوالفضل ظهره وند در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره اهمیت اخراج اتباع بیگانه غیرمجاز گفت: موضوع ساماندهی مهاجران و پناهجویان مربوط به امنیت ملی، آینده کشور و ژئوپلتیک منطقه است. افغان ها در ایران برای ما هم تهدید هستند هم فرصت. متأسفانه به دلیل سیاست های غلط سال های اخیر کار به اینجا رسیده و امروز ضروری است که درباره موضوع افغانستان و مهاجران بازنگری کنیم.
وی افزود: به لحاظ هم زبانی، هم تاریخی، هم فرهنگی و هم دینی افغانستان بخشی از تاریخ و تمدن ایران است بنابراین نمی توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم اما در عین حال باید درباره موضوعات مربوط به همسایه شرقی خود خیلی با ظرفت جلو برویم. نباید همه اتباع افغان را از یک زاویه نگریست و درباره آنها تصمیم گرفت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: افغان‌هایی که با مدارک شناسایی و قانونی ورود مجاز به کشور داشتند و براساس قانون در ایران مشغول کارند و رفتار اجتماعی قانونی دارند، قدم شان سر چشم است اما در عین حال درباره اتباع افغان غیرمجاز نباید منفعل بود چون پیامد آن فاجعه خواهد بود.
وی افزود: در گام نخست باید از ورود هر نوع پناهجو به ایران جلوگیری کنیم و در گام دوم وضعیت داخل را سامان دهیم چون صرف اخراج اتباع غیرمجاز کاری از پیش نمی رود. دیوار کشی نیز فایده ندارد چون از زیر دیوارها تونل می زنند و دوباره وارد کشور می شوند بنابراین پول مملکت را نباید با دیوارکشی به باد داد.
سفیر اسبق ایران در افغانستان یادآور شد: سیاست ما این باید باشد که پناهجویان و مهاجران افغان غیرمجاز با عزت و احترام به داخل کشورشان برگردند. هر نوع سیاستی که باعث رسوب این مهاجران در ایران شود هم به ضرر ایران، هم به ضرر افغانستان و هم به ضرر ژئوپلتیک منطقه خواهد بود.
وی افزود: ما باید سریع آمایش اتباع افغان ها را در نظر بگیریم تا همه آنها در یک شهر یا استان متمرکز نشوند و توزیع نرمال در سراسر کشور داشته باشند و اتباعی هم که فاقد هرنوع کارت شناسایی هستند سریع باید به کارشان رسیدگی و رد مرز شوند چون در بین اینها شبکه هایی از داعش و مزدوران آمریکا هستند تا اوضاع ایران را بر هم بریزند بنابراین خطر افغان‌های غیرمجاز را باید جدی گرفت.
ظهره‌وند گفت: البته نباید گذاشت عده ای افغان هراسی را دامن بزنند، حتما نگاه متفاوتی باید به افغان های دارای مدارک هویتی و روادید قانونی داشت، طالبان زندگی آنها را به فنا داده است که مجبور به مهاجرت شدند. ضمن آنکه فداکاریها و ایثارگری های این گروه از افغان ها را در لشکر فاطمیون شاهد بودیم و هستیم.

بررسی دوباره تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعات اداری
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در جریان جلسه کمیسیون اجتماعی ساماندهی تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعات اداری مطرح و بررسی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره طرح ساماندهی تعطیلات آخر هفته گفت: کمیسیون اجتماعی درباره این طرح نظر خواهد داشت. بین روز‌های پنجشنبه و شنبه نظرات را بررسی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: قطعا ایرادات شورای نگهبان و حساسیت‌های مراجع تقلید را در نظر خواهیم گرفت و طوری تصمیم خواهیم گرفت که هم گشایش‌های اقتصادی داشته باشد و هم مشکل شرعی و دینی به وجود نیاید.

پرسش رسایی از اقدام ظریف
 نماینده تهران در مجلس گفت: ظریف به دلیل آنکه فرزندش دو تابعیت داشت استعفا داد اما مجدداً اعلام کرد که من برگشتم و الان به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور کار می‌کند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علاوه بر این الان به قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس عمل نمی‌شود؛ آقای ظریف به دلیل آنکه فرزندش دو تابعیت داشت استعفا داد اما مجدداً اعلام کرد که من برگشتم.
رسایی تاکید کرد: بنده پیگیری کردم و گفتند که آقای پزشکیان تدبیر کرده و تدبیرش این است که در جلسه سران قوا و با موافقت آنها، ظریف برگشته است.
وی بیان کرد: بنده این موضوع را هم از آقای قالیباف و هم از آقای اژه‌ای سوال کردم که هر دو گفتند ما چنین چیزی نداریم. در این شرایط سوال آن است که الان برگشتن ظریف به دولت بر چه اساسی است؟ اگر ما اینجا قانون تصویب کنیم اما آقایان به آن توجه نکنند چه فایده‌ای دارد؟