وفاق ملی؛ سیاستی برای رفاه یا بقا؟
روزبه کردونی( فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2498
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

افزایش ۱۰ میلیونی قیمت مسکن منطقه یک تهران در مرداد
متوسط قیمت مسکن در منطقه یک تهران در مرداد 1403 نسبت به تیر ماه حدود ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
به گزارش تسنیم و براساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن، متوسط قیمت مسکن در مناطق 22گانه تهران طی مردادماه امسال به 88 میلیون و 500هزار تومان رسید در حالی‌که این شاخص در تیرماه امسال 87 میلیون و 460هزار تومان بود. تعداد معاملات انجام شده در ماه گذشته نیز نسبت به تیر ماه امسال با رشد 2.97درصد به 3 هزار و 665 فقره رسیده است.
نکته قابل تامل در گزارش بانک مرکزی رشد متوسط قیمت در برخی مناطق است. در این باره می‌توان به افزایش حدود 10 میلیون تومانی متوسط قیمت مسکن در منطقه یک اشاره کرد. در تیرماه امسال متوسط قیمت در منطقه مذکور برای هر مترمربع 169 میلیون و 600هزار تومان بود که این قیمت در مردادماه امسال با رشد بیش از 5.5درصدی به 179 میلیون رسیده است.
در منطقه 2 نیز قیمت مسکن رشد حدود 6 میلیون تومانی را طی یک ماه داشته است. در منطقه 3 رشد قیمت حدود 8 میلیون تومان بوده است. در منطقه 4 اما رشد قیمت منفی بوده و متوسط قیمت مسکن در این منطقه طی تیرماه حدود 98 میلیون و 800هزار تومان بود که در مردادماه امسال به 97 میلیون و 100هزار تومان کاهش یافته است.
در منطقه 5 رشد قیمت مسکن حدود 3 میلیون تومان به ازای هر مترمربع بوده است. در منطقه 6 متوسط قیمت از حدود 116 میلیون و 630هزار تومان به 111 میلیون و 680هزار تومان کاهش یافته است.
در منطقه 7 قیمت افزایشی و در منطقه 8 کاهشی بوده است و در منطقه 13 طی ماه‌های تیر و مردادماه امسال قیمت‌ مسکن تفاوت چندانی نداشته است. در منطقه 18 هم متوسط قیمت مسکن از 45 میلیون و 500هزار تومان به 42 میلیون و 120هزار تومان کاهش یافته است.

نایب رئیس هیأت مدیره
انجمن شرکت‌های پخش دارو:
50درصد هزینه دارو از جیب مردم پرداخت می‌شود
وزیر بهداشت و درمان با اشاره به بیش از ۳۰۰ قلم کمبود دارویی و بدهی و مطالبات داروخانه‌ها در رابطه با سهم ارز و یارانه دارو گفته که از حدود ۲۳ همتی که قرار بوده پرداخت شود، ۱۳ همت آن پرداخت شده است. ظفرقندی همچنین اعلام کرده که با حمایت دولت، قرار شده پنج همت دیگر پرداخت شود و مابقی اعتبارات نیز به زودی پرداخت شود.
این اعتبارات و یارانه‌ها در شرایطی به بخش بهداشت و درمان اعطا می‌شود که برخی کارشناسان درباره آینده وضعیت دارو ابراز نگرانی کرده و معتقدند در صورت بی‌توجهی، با ابربحران دارویی مواجه خواهیم شد.
«وحید محلاتی» نایب رئیس هیأت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل در گفت‌وگو با فرارو گفت: در روز معرفی وزرای کابینه یک جلسه موازی با حضور فعالان حوزه دارو در بانک مرکزی برگزار شد و قرار شد که ۵۰ همت برای محصولات سلامت شامل ۳۵ همت برای دارو، ۱۳ همت برای ملزومات و ۲ همت برای شیرخشک در نظر گرفته شده و از طریق شبکه بانکی در اختیار شرکت‌های زنجیره تامین دارو قرار گیرد. از آن تاریخ، ریالی به شرکت‌ها پرداخت نشده است.
وی افزود: پیگیری‌ها وزیر بهداشت باعث شد که نهایتا اعلام شود مبلغ ۵ همت به زنجیره تامین دارو داده می‌شود.
طی هفته پیش و هفته جاری، بخشی از بدهی تامین اجتماعی به داروخانه‌ها که حدود ۲ همت و مربوط به فروردین و اردیبهشت بود، پرداخت شد. اگرچه پرداخت ۵ همت می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند اما واقعیت این است که مشکل دارو اینگونه حل نمی‌شود و برای حل مشکل دارو به پول بیشتری نیاز داریم.
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو گفت: دولت تعهدی را برای پرداخت ۴۰ همت در طول سال برای دارو دارد. اگر این ۵ همت هم پرداخت شود، کل پرداختی‌های دولت شاید به ۱۰ همت برسد. در حالی‌که بازار دارویی حدود ۱۷۰ همت به قیمت مصرف‌کننده در سال ۱۴۰۲ بود و حدود ۸۰ همت از این عدد از جیب بیمار پرداخت شده است.
 این رقم بسیار زیاد است و اصلا قرار نبوده بیمار اینطور پرداخت انجام دهد. همه این موضوعات باید در سال آینده درست شود هر چند که فقط بخش دارو نیست که ساماندهی مالی می‌خواهد. گندمکاران، پرستاران و بسیاری از افراد دیگر هم پول لازم دارند. رسیدگی به این مشکلات هم اصلا کار ساده‌ای نیست.
وی افزود: اکنون نه فقط دارو‌های خاص، بلکه بسیاری از دارو‌های غیرخاص نیز در برخی برهه‌ها به سختی پیدا می‌شود. درباره دارو‌هایی مثل وارفارین نیز همچنان رفع مشکل کامل نشده و حتی برخی بیماران مجبورند دارو‌های فوریتی را از مسافران خارج از کشور درخواست کنند.