وفاق ملی؛ سیاستی برای رفاه یا بقا؟
روزبه کردونی( فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2498
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دیوان محاسبات گزارش داد

بیمه‌رایگان تنها برای نیمی‌از فقیران

همدلی|  گروه اقتصاد: بررسی‌های فنی و تخصصی دیوان محاسبات کشور نشان می‌دهد از اردیبهشت تا شهریور ماه سال ۱۴۰۲ تعداد ۵۷۸هزار نفر واجد شرایط در دهک‌های اول تا سوم تحت پوشش بیمه رایگان صندوق بیمه سلامت همگانی ایرانیان قرار گرفته‌اند و تعداد ۴ میلیون و ۲۵۹هزار و ۱۰۶ نفر  نیز از طریق سامانه‌های امید و شهروندی نسبت به صدور و تمدید بیمه اقدام کرده‌اند.
دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: همچنین از تعداد ۱۹ میلیون و ۷۹ هزار و ۲۱۳ نفر که براساس آزمون وسع در دهک‌های ۱ تا ۳ قرار گرفته‌اند، صرفاً برای تعداد ۱۰ میلیون و ۳۹۳هزار و ۹۷۴ نفر با صرف مبلغی بالغ بر 19.3 همت از محل سرجمع اعتبارات سازمان بیمه سلامت ایران، بسته خدمات بیمه پایه رایگان اختصاص یافته است.
دیوان محاسبات کشور در این خصوص ضمن تاکید بر لزوم اجرای دقیق قانون و برخورد قانونی با متخلفین، به مراکز ارائه‌دهنده خدمات پزشکی برای عقد قرارداد با بیمه‌های درمانی پایه تذکرات لازم را ارائه داد.
بیمه سلامت در گرداب هزینه‌ها
به گزارش اکوایران، سازمان بیمه سلامت، بزرگ‌ترین بیمه درمانی کشور است که در ۲۲ مرداد سال ۹۱ با هدف پوشش بیمه‌ای همه اقشار جامعه تشکیل شد. این سازمان بیمه‌گر به گروه‌های بسیاری ازجمله روستاییان با بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت، صندوق بیمه همگانی با حدود ۱۷ میلیون نفر، کارکنان دولت نزدیک به 5.5 میلیون نفر و سایر اقشار از مددجویان تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد، اتباع، خانواده شهدا و... خدمت‌رسانی دارد.
مسلم است که بسته خدمات بیمه پایه سلامت باید متناسب با منابع بیمه‌ها که حاصل از حق بیمه و کمک‌های دولت است، طراحی و تعیین شود اما بیمه‌ها به دلیل محدود بودن منابع،‌ همواره با مشکلاتی مواجه می‌شوند که برای رفع آن باید حدود تعهدات بسته خدمات بیمه پایه سلامت را مشخص کنند. در راستای اجرای تعهدات بیمه سلامت توجه به دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه اگر سازمان‌های بیمه‌گر از سیاست‌ها و دستورات بدون احتساب منابع مالی پیروی کنند با توجه به معوقات و بدهی‌های انباشت شده احتمال ورشکستگی برای آنها وجود خواهد داشت که این امر تهدید بزرگی برای نظام سلامت کشور محسوب می‌شود. دوم اینکه اگر سازمان‌های بیمه‌گر از این سیاست‌ها پیروی نکنند فشار مضاعف بر مردم و تحمیل هزینه‌های کمرشکن بر بیماران را در پی خواهد داشت.
هر چند در چند ماه اخیر اخبار مثبتی ‌مانند رایگان کردن بیمه برای 5 دهک اول، درمان رایگان برای کودکان زیر 7 سال، درمان رایگان سرطان و درمان رایگان هپاتیت C به گوش رسیده اما این اقدامات بدون هماهنگی با سایر ذی‌نفعان مانند سازمان برنامه و بودجه و بدون برنامه‌ریزی و برآورد هزینه صورت گرفته است.