“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«چرخش به صنعت: ساختن حزبی پرولتری» منتشر شد

کتاب «چرخش به صنعت: ساختن حزبی پرولتری» ویراست جدید کتابی است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ با عنوان چهره در حال تغییر سیاست در ایالات متحده: سیاست‌های طبقه‌کارگری و اتحادیه‌ها منتشر شد. ساختن حزب طبقه کارگر در ایالات متحده» ویراست جدید کتاب چهره در حال تغییر سیاست در ایالات متحده است که انتشارات پاث‌فایندر آن را در سال ۱۹۸۱ منتشر کرد و ترجمه آن متعاقباً به چند زبان از جمله به اسپانیایی و فرانسوی چاپ شد. نشر طلایه پرسو ترجمه فارسی آن را در سال ۱۳۹۲ منتشر کرد.
برپایه تحولاتی که سال‌های بعد در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در ایالات متحده و جهان رخ داد، انتشارات پاث‌فایندر این ویراست جدید از کتاب را منتشر کرد.صفحات این کتاب شرحی است از واکنش‌های اجتماعی به عواقب سیر نزولی منحنی رشد سرمایه‌داری که نزدیک به نیم قرن پیش، در اواسط سال‌های دهه ۱۹۷۰، شروع شد.
این سیر نزولی در پی یک دوره طولانی توسعه اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم رخ داد و شیب حرکت آن را برعکس کرد. سقوط بازارهای بورس نیویورک در ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷، که سریع‌ترین سقوط یک‌روزه بازار در قرن بیستم بود، نشان داد که شیب منحنی نزولی حادتر شده است. این خود باعث تشدید رقابت سرمایه‌داران کلان برای دسترسی به بازارها و منابع خام می‌شود. و این رقابت‌های اقتصادی در مقطعی تبدیل به درگیری‌های نظامی می‌شوند.
در مقدمه کتاب به قلم جک بارنز می‌خوانیم که طی این سال‌ها «نظام امپریالیستی عمیق‌تر و عمیق‌تر در بحران فرو رفته: نزول نرخ سود؛ تشدید رقابت جهانی سرمایه‌داری؛ رکود در سرمایه‌گذاری مالی برای گسترش کارخانجات، ماشین‌آلات و استخدام در صنایع؛ فشار رو به‌تزاید به‌سوی نبرد ارزهای رایج؛ و تخاصمات بی‌پایان نظامی. کارگران و خانواده‌هایمان با حملات طبقه سرمایه‌دار، دولت‌اش و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواهش، با جناح‌های «سوسیالیست‌شان، به زندگی و شرایط کارمان روبرو هستیم با حملات به زندگی و جانمان روبرو هستیم.» با این زمینه، متن کتاب رهیافت‌هایی برای پاسخ به «چه باید کرد» را مطرح می‌کند. کتاب چرخش به صنعت: ساختن حزبی پرولتری، درباره تنها حزبی است که در عصر امپریالیسم شایسته نام «انقلابی» است: در برنامه‌ی طبقه‌کارگریش، ترکیب‌اش، و عملکردش طی سال‌ها.
درباره‌ی تنها نوعی از حزب که توان تشخیص انقلابی‌ترین اصل این عصر ارزش زحمتکشان، و قدرت ما برای تغییر جامعه با سازماندهی و عمل علیه سرمایه‌داران و تمام اشکال اقتصادی، اجتماعی و سیاسیِ سلطه طبقاتی‌شان را دارد.این کتاب درباره ساختن چنین حزبی در ایالات متحده و سایرکشورهای سرمایه‌داری در سرتاسر جهان است. این کتاب درباره مسیری است که حزب کارگران سوسیالیست و اسلافش از یک‌صد سال پیش تاکنون دنبال کرده‌اند و ادامه دارد.
مارکس و انگلس در مانیفست کمونیست، برنامه بنیادین جنبش کارگران انقلابی توضیح می‌دهند که، با ظهور سرمایه‌داری صنعتی از حدود دویست و پنجاه سال پیش، تقابل میان کارگران و کارفرمایان به‌طور فزاینده‌ای ماهیت تخاصمات بین دو طبقه را پیدا کرده است.
با توجه به عملکرد ددمنشانه سرمایه‌داران برای کسب سود، کارگران گزینه‌ی دیگری ندارند جز اینکه دست به دست هم دهند تا دستمزدها را بالا نگه داشته و در مقابل فشار کارفرمایان برای طولانی کردن ساعات کار روزانه و افزایش سرعت تولید −که سلامتی و ایمنی ما را خونسردانه نادیده می‌گیرند − مقاومت کنند. کارگران، اجتناب‌ناپذیر، شروع به تشکیل آمیزه (اتحادیه‌های صنفی) در مقابل طبقه‌ی صاحب‌کاران می‌کنند.
کتاب چرخش به صنعت: ساختن حزبی پرولتری، ویراست جدید کتابی است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ با عنوان چهره در حال تغییر سیاست در ایالات متحده: سیاست‌های طبقه‌کارگری و اتحادیه‌ها منتشر شد. هدف، مطالعه آن و از همه مهم‌تر استفاده از آن به‌عنوان راهنمایی برای ساختن یک حزب کارگران انقلابی است. علاوه بر اسناد ویراست‌های قبلی، که برای تمرکز بر سرمسایل اساسی‌ای انتخاب شده‌اند، که قلب چرخش دهه ۱۹۷۰ تاکنونِ حزب کارگران سوسیالیست به صنعت را تشکیل می‌دهند، این کتاب همچنین سه قسمت جدید دارد که آن گزارش‌ها را مشخص‌تر و ملموس‌تر می‌کند.