درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
دکتر حبیب صادقی (استاد دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2480
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» گزارش می‌دهد:

افزایش تردد زائران اربعین از مرز‌ها به بیش از ۱.۵میلیون نفر

همدلی| گروه اجتماعی: همزمان با نزدیک شدن به ایام اربعین، موج حضور ایرانی‌‌‌‌های عاشق اباعبدالله الحسین(ع) در عراق و راهپیمایی میلیونی آن، بیشتر و بیشتر می‌شود.    
این روزها، اخبار اربعین در صدر اخبار رسانه‌‌‌‌های کشور است. مجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه آخرین آمار خروج زائران اعم از ایرانی و خارجی از مرزهای ایران و عراق بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است، گفت: در سامانه سماح بیش از ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار نفر تا کنون ثبت نام کرده‌اند.
وی  با بیان اینکه پارکینگ‌های مرزهای ۶گانه به طور متوسط تا ۵۰ درصد پر شده و ظرفیت لازم تا آخرین روزهایی که زائران قصد سفر با خودروهای شخصی خود دارند را دارد و جای نگرانی نیست ادامه می‌دهد: درباره حوادث و گرمازدگی تا کنون هیچ فوتی ناشی از گرمازدگی نه در داخل مرزها و نه در شهرهای عراق نداشته‌ایم. وی البته تاکید می‌کند که ؛ تاکنون ۵ نفر فوتی داشته‌ایم که ۲ نفر در نجف و ۲ نفر در کربلا و یک نفر در ناصریه بوده‌اند یکی از فوتی‌ها ناشی از تصادف بوده و مابقی ناشی از مسائل دیگر است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین اضافه کرد: تعداد گرمازدگان که تا کنون به مراکز درمانی هلال احمر مراجعه کرده اند، حدود ۸۷۰ نفر است که همگی بهبود یافته و ترخیص شده اند.
میراحمدی همچنین با بیان اینکه وزارت کشور عراق با ما همکاری کامل در همه ابعاد داشته است می‌گوید: مدیریت قرارگاه‌های مشترک اربعین داشته ایم؛ نمایندگان تام الاختیار از سوی وزارت کشور عراق در مرزها تعیین شده و شبانه روزی مستقر هستند و توافق کارآمدی با آن‌ها داریم.
این مقام مسئول با اشاره به سفر اخیر خود به عراق  ادامه می‌دهد: در سفر اخیرم به این کشور با مسئولان اتحادیه میهنی کردستان عراق مذاکره کردیم و قرار شد حمل و نقل زائران از مرز باشماق تا سلیمانیه تا روز اربعین به طور رایگان انجام شود.
میانگین سنی زائران
در این میان اما اربعین امسال نکات جالبی را هم دارد. مانند اینکه؛ «میانگین سنی زایران ثبت‌نام‌کننده حدودا ۳۸ سال است. بیشتر متقاضیان سفر اربعین در سامانه سماح، مرز «مهران» را انتخاب کرده‌اند و دیگر مرز‌های شلمچه، خسروی و چذابه در رده‌های بعدی انتخاب زایران هستند. همچنین. حدود یک‌دهم درصد از این زائران بین ۸۰ تا ۹۰ سال و حدود ۱۵۰ زائر هم بالای ۹۰ سال هستند.»
در همین راستا، دبیر کمیته ثبت‌نام و اعزام ستاد اربعین میانگین سنی جمعیت زائران را که در سامانه سماح برای این سفر ثبت‌نام کرده‌اند حدود ۳۸ سال اعلام کرد و گفت: فراوانی مردها با حدود ۶۲ درصد به نسبت زن‌ها بیشتر است.
براساس آخرین آمار منتشر شده حمیدرضا محمدی، معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت اعلام کرده که شمار ثبت نام کنندگان در سامانه سماح تا ظهر روز ۲۴ مردادماه به بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. وی می‌افزاید: این تعداد از متقاضیان ثبت‌نام خود را با دریافت بسته بیمه‌ای قطعی کرده‌اند. بر این اساس حدود ۴ درصد متقاضیان درخواست عزیمت به صورت هوایی را داشته‌اند ۲ درصد با قطار و ۹۴ درصد نیز به صورت زمینی از مرزهای شش‌گانه به عراق رهسپار می‌شوند.
به گفته او ۶۲ درصد متقاضیان را آقایان و باقی را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.
دبیر کمیته ثبت‌نام و اعزام ستاد اربعین با بیان اینکه میانگین سنی زایران ثبت‌نام‌کننده حدودا ۳۸ سال است، گفت: بیشتر متقاضیان سفر اربعین در سامانه سماح، مرز «مهران» را انتخاب کرده‌اند و دیگر مرزهای شلمچه، خسروی و چذابه در رده‌های بعدی انتخاب زایران هستند. مرزهای باشماق و تمرچین نیز در دسترس زائران است.
محمدی پیش‌تر گفته بود حدود یک‌دهم درصد از این زائران بین ۸۰ تا ۹۰ سال و حدود ۱۵۰ زائر هم بالای ۹۰ سال هستند.
او با اشاره به فعالیت سازمان حج وزیارت در راستای ثبت‌نام و اعزام، نظارت بر امور بیمه‌ای و خدمت‌رسانی در واحد راهنمایی امور زایران و گمشدگان، اظهار کرد: بیش از یک هزار نفر از خادمان افتخاری به مرزهای شش‌گانه و عراق اعزام شده‌اند و بیشتر فعالیت خود را به عنوان نیروهای واحد راهنمایی زائران آغاز کرده‌اند و در ایستگاه‌ها مستقر هستند. دیگر ایستگاه‌های باقیمانده نیز در ساعات آتی راه‌اندازی می‌شود.
دبیر کمیته ثبت‌نام و اعزام ستاد اربعین با بیان اینکه اپلیکیشن «همیار اربعین» در راستای امدادرسانی و یافتن گمشدگان نیز کمک قابل توجهی به خادمان افتخاری و همچنین زائران خواهد کرد، افزود: از همه افرادی که عازم این سفر هستند می‌خواهیم اپلیکیشن همیار اربعین را نصب کنند.
جزئیات محدودیت‌های ترافیکی در شهر مهران
از سالها قبل ایرانی‌‌‌ها تمایل داشتند تا بیشتر از طریق مرز مهران به عراق بروند و در راهپیمایی اربعین شرکت کنند که همین مساله باعث شده بود تا مشکلاتی در مورد ترافیک و بخصوص پارکینگ خودروهای زائران پیش بیاید. در همین راستا، رئیس پلیس راهور گفته است:«شهر مهران، شهر کوچکی است که پارکینگ‌های داخل آن نیز ظرفیت محدودی دارند و اساسا پارکینگ‌های ساخته شده نیز در اطراف شهر مهران قرار دارند. باید اعلام کنم که پارکینگ‌های ایجاد شده در اطراف شهر مهران ظرفیت خالی بالایی دارد و تا کنون حدود ۶۰ درصد ظرفیت پارکینگ‌ها خالی است.»
سردار سید تیمور حسینی درباره تهمیدات ترافیکی پلیس راهور برای زائران اربعین گفت: همانطور که پیش از این نیز اعلام شده بود، طرح ترافیکی پلیس راهور برای راهپیمایی بزرگ اربعین از حدود ۱۰ روز پیش به طور رسمی در جاده‌های سراسر کشور و به خصوص جاده‌های منتهی به پایانه‌های مرزی آغاز شده و همکاران من به طور شبانه‌روزی و با آمادگی کامل مشغول خدمت‌رسانی به زائران و تامین نظم و امنیت ترافیکی هستند که در نتیجه این اقدامات نیز تاکنون علیرغم افزایش حجم ترددها، شاهد کاهش تصادفات رانندگی بودیم.
وی با بیان اینکه پلیس راهور از سال گذشته و پس از پایان ماموریت اربعین ۱۴۰۲، اقدامات خود در خصوص اربعین ۱۴۰۳ را آغاز کرد، می‌گوید: یکی از موارد جدی که ما دنبال آن بودیم، ارتقاء ایمنی جاده‌ها و همچنین تامین پارکینگ برای خودروهای زائران بود که خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد و به خصوص در شهر مهران به عنوان شهری که بیش از نیمی از زائران اربعین از آن تردد دارند، ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده است.
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه با مراجعه زائران به شهرمهران، ظرفیت پارکینگ‌های داخل این شهر تکمیل شده است، گفت: تکمیل ظرفیت پارکینگ‌ها در داخل این شهر به معنای تکمیل ظرفیت پارکینگ‌ها در مهران نیست. شهر مهران، شهر کوچکی است که پارکینگ‌های داخل آن نیز ظرفیت محدودی دارند و اساسا پارکینگ‌های ساخته شده نیز در اطراف شهر مهران قرار دارند. در همین راستا باید اعلام کنم که پارکینگ‌های ایجاد شده در اطراف شهر مهران ظرفیت خالی بالایی دارد و تا کنون حدود ۶۰ درصد ظرفیت پارکینگ‌ها خالی است.
حسینی ادامه داد: همچنین با ساخت رمپ‌های ورودی وخروجی مناسب برای تسهیل در تردد وسایل نقلیه در حال حاضر ظرفیت پذیرش زائران در این پارکینگ‌ها ادامه دارد و اتوبوس و ناوگان حمل و نقل عمومی برای انتقال زائران از پارکینگ‌ها به پایانه مرزی نیز پیش‌بینی شده است.
رئیس پلیس راهور فراجا با تاکید بر اینکه زائران نباید اقدام به پارک خودروهای خود در خارج از پارکینگ‌های درنظرگرفته شده و همچنین در معابر و… کنند، گفت: در این صورت پلیس راهور نسبت به جابجایی این خودروها اقدام خواهد کرد و زائران پس از بازگشت می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۱۰ و اعلام شماره پلاک از محل پارک خودروی خود مطلع شوند. از این رو تاکید می‌کنم که زائران عزیز حتما و به منظور برای کاهش بار ترافیک و هدر نرفتن زمان سفر، خودروهای شخصی خود را در پارکینگ‌های اطراف شهر مهران پارک کرده و با ماموران پلیس همکاری لازم را داشتن باشند.
وی همچنین درباره ممنوعیت تردد خودرو در شهر مهران نیز گفت: ممنوعیتی برای تردد خودروهای بومی وجود ندارد، اما به منظور تامین آسایش ساکنان و نظم ترافیکی از ورود خودروهای دارای پلاک غیربومی به داخل شهر مهران جلوگیری شده و این خودروها حتما باید در پارکینگ‌های اطراف شهر مهران پارک کنند.
زخمی شدن ۱۰ زائر ایرانی در پی واژگونی اتوبوس در دیالی
با این حال براساس یکی از آخرین اخبار منتشر شده در رسانه ها،  یک منبع امنیتی اعلام کرد که ۱۰ زائر ایرانی در پی واژگونی خودرویشان در شرق این استان و در منطقه دیالی، زخمی شده‌اند.
گرچه افزایش آمار تصادف‌‌‌ها در روزهای آتی چندان هم دور از ذهن نیست اما، با اینهمه، این عوامل باعث نمی‌شود تا زائران سالار شهیدان، از تصمیم خود منصرف شوند و مسلما در روزهای آینده آمار خود قضاوت خواهد کرد که عاشقان چه اندازه مشتاق زیارت کوی دوست هستند.