به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

دفاع تمام قد پزشکیان از فهرست وزرای پیشنهادی به مجلس
رئیس‌جمهور تلاش برای تشکیل کابینه فراجناحی و تمرکز بر ملاک‌های توانمندی، تخصص و سوابق مرتبط افراد را از ویژگی‌های فهرست کابینه پیشنهادی به مجلس دانست و از همه نمایندگان مجلس و نخبگان کشور خواست دولت را در ادامه مسیر انتصاب مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی بر اساس ویژگی‌های بیان شده یاری کنند.به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان یکشنبه(پریروز) در دیدارهای جداگانه با مجمع نمایندگان استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان، برگزاری نشست‌های کاری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی قبل از تشکیل رسمی کابینه را گواه اراده دولت چهاردهم در همکاری و هم‌افزایی قوای مجریه و مقننه برای رفع مشکلات و آبادانی کشور دانست.وی با اشاره به فرآیند چینش وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در قالب شورای راهبری، تلاش برای تشکیل کابینه فراجناحی و تمرکز بر ملاک‌های اصلی توانمندی، تخصص و سوابق مرتبط افراد را از ویژگی‌ها فهرست کابینه پیشنهادی به مجلس دانست و از همه نمایندگان مجلس و نخبگان کشور خواست دولت را در ادامه مسیر انتصاب مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی بر اساس ویژگی‌های بیان شده و همچنین تعهد آن‌ها به اجرای اسناد و سیاست‌های کلان کشور یاری کنند.رئیس‌جمهور در واکنش به مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان نیز با بیان اینکه دولت چهاردهم با وسواس و دقت منابع کشور را با لحاظ اولویت‌ها و محرومیت‌ها در راستای اجرای عدالت و حق، توزیع خواهد کرد، افزود: توجه به استان‌ها و مناطق محروم کشور از اصول اساسی این دولت است.پزشکیان وفاق ملی و کنار گذاشتن اختلافات را رمز پیشبرد امور و موفقیت کشور دانست و تاکید کرد: در دولت چهاردهم محور عمل، قوانین و اسناد و سیاست‌های کلان کشور است؛ در صورت وجود اشکال در این اسناد و سیاست‌ها هم برای اصلاح آن اقدام خواهد شد.

عارف:
راهبرد انتخاب وزرا توجه به تفکر سیاسی نیست
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: انتخاب بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشور یک اختیار نبوده، بلکه تکلیف و الزام است.به گزارش مهر، در پنجمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ که صبح دیروز به ریاست محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، رویکردها و سیاست‌های کلان تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مورد بررسی قرار گرفت و همچنین طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام توسط شرکت ملی نفت ایران تصویب شد.عارف در این جلسه با اشاره به اهمیت سازمان برنامه و بودجه و تاکید بر ارتقا جایگاه این سازمان در نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی کل کشور تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه نقشی مهم و اساسی در ایجاد هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی در جهت دهی و برنامه‌ریزی منابع مالی موردنیاز طرح‌های بزرگ زیرساختی و عمرانی در کشور دارد.عارف با بیان اینکه تعهد به آرمان‌های انقلاب و نظام، خدمت به مردم، بکارگیری افراد دردمند و متعهد از مهمترین معیارهای بکارگیری و انتخاب افراد در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم است، افزود: راهبرد انتخاب مدیران و وزرا در این دولت توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به دنبال تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مردم و و وعده‌های داده شده توسط رئیس‌جمهور و در رأس همه آن‌ها حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشند.

وفاق ملی یا شرکت سهامی؟
مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، به «نامه‌نیوز» گفت: «کابینه آقای پزشکیان شرکت سهامی است و کاملا مشخص است که باید به هر گروه سهمی داده می‌شد؛ از اصلاح‌طلب و اصولگرایان و نزدیکان روحانی. اسم دولت را وفاق ملی گذاشته‌اند اما در واقعیت شرکت سهامی است. جناح پیروز نمی‌تواند دولت را با شرکت سهامی اداره کند و دولت باید با افرادی دولت اداره شود که دارای نظر نزدیک به رئیس‌جمهور است. وفاق ملی زمانی اتفاق می‌افتد که افراد دولت، دارای مواضع مشترک باشند. انتقاد به آقای پزشکیان این است که این سهم‌دهی‌ها ممکن است به وفاق ملی نرسد بلکه منجر به نفاق ملی شود.»او ادامه داد: «شاید همه از جمله اصلاح‌طلبان منتظر بودند که با یک شگفتی روبه‌رو شوند؛ به ویژه اینکه آقای ظریف رئیس شورای راهبری شد و گفت که وزن‌کشی کرده‌ایم و بر اساس شایسته‌سالاری کابینه شکل می‌گیرد و همین‌دست حرف‌ها باعث شد بسیاری انتظار داشته باشند که نخبگان وارد دولت شوند و افراد تکراری به دولت نیایند اما چنین نشد و باز هم نخبگان جامعه در عرصه حکمرانی به کار گرفته نشدند. اگر انتظار تغییرات اساسی در شیوه حکرمانی وجود داشت، حالا می‌شود گفت که چنین انتظاری برآورده نخواهد شد و این کاروانی که درست کرده‌اند، نمی‌توانند انتظارات جامعه را محقق کنند.»این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «آقای پزشکیان در انتخاب اعضای کابینه و آرایش دولت، تحمیل عقیده‌ها از سوی جناح‌های سیاسی و چهره‌های مطرح را پذیرفت و نتوانست انتخاب‌هایی آزاد داشته باشد. پیش‌بینی می‌شود کمی که جلو برویم، به آن تعبیری اصولگرایان درباره دولت پزشکیان می‌رسیم؛ مبنی بر اینکه دولت سوم روحانی خواهد بود و حتی به نظر من به صلابت و اقتدار دولت روحانی هم نخواهد بود زیرا خود آقای پزشکیان هم با آقای روحانی قابل مقایسه نیست. آقای روحانی در تجربیات حکمرانی و حوزه دیپلماسی بسیار قوی‌تر از آقای پزشکیان بود. آقای روحانی در کنار آقای هاشمی رفسنجانی سی‌-چهل‌ سال درس حکمرانی دیده است اما آقای پزشکیان هیچ کدام از این تجربیات را ندارد. آقای روحانی از اول تا آخر انتخاب اعلام می‌کرد که من اصولگرا هستم و اصلاح‌طلب نیستم. آقای پزشکیان هم همین حرف را زد.»