به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

ایران رقابت در بازار مرغ را به ترکیه باخت
ایران تاکنون نتوانسته از بازار 3 میلیون تنی منطقه سهمی را کسب کند ولی در مقابل ترکیه 15درصد این بازار را در اختیار دارد.به گزارش اکوایران و طبق داده‌های رسمی در حال حاضر ایران 80هزار تن مرغ صادر کرده درحالی‌که توان صادرات کشور 200هزار تن است؛ موضوعی که از نگاه برخی فعالان صنعت ناشی از بازرگانی این محصولات است. موسس تلاونگ می‌گوید حوزه صنعت طیور نیاز به بازرگانی قوی دارد ولی الان فقط خود تولیدکنندگان نقش بازرگان را بازی می‌کنند که این در جریان صادرات اثر دارد.برخی همچون «غلامعلی فارغی» رئیس هیأت مدیره بهپرورر شرایط کنونی را ناشی از ساختار سنتی صنعت می‌دانند. وی می‌گوید: اثر این ساختار سنتی را در سر سفره‌ها هم می‌توان دید. مردم اکنون حداقل 25درصد مرغ را گران می‌خرند و با اصلاح ساختار مردم می‌توانند مرغ ارزان بخورند.او با اشاره به واردات 70درصدی نهاده‌ها ادامه می‌دهد: اگر ساختار موجود اصلاح شود شاهد صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری در زمینه تامین نهاده‌ها خواهیم بود.طبق داده‌های موجود درحال حاضر بازار مرغ منطقه 3 میلیون تن است. فارغی می‌گوید: از این بازار ترکیه 10 الی 15درصد تامین می‌کند، با اینکه واردکننده نهاده است همچون ما ولی ما نتوانستیم این کار را انجام دهیم.به تعبیر دیگر ایران در این حوزه از ترکیه باخته است؛ باختی که ناشی از کیفیت مرغ ایرانی نیست چون مرغ بی‌کیفیت صادر نمی‌شود. «فرزاد طلاکش» دبیرکل انجمن ملی طیور ایران می‌گوید: اگرچه در برخی واحدهای کوچک نظارت بر مصرف بی‌رویه دارو وجود ندارد و امکان دارد باقیمانده‌های دارو در مرغ‌های مرغداری‌های کوچک مشاهده شود اما این مرغ‌ها صادر نمی‌شود.

حذف دلار از تجارت ایران فرمالیته است
نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند گفت: حتی اگر ثبت سفارش با ارزی غیر از دلار صورت بگیرد، به واردکننده دلار اختصاص پیدا می‌کند بنابراین می‌توان گفت حذف دلار از تجارت ایران بیشتر صورت فرمالیته دارد تا واقعی.
مهدی رنگ رونا در گفت‌وگو با ایلنا گفت: در معاملات بین‌المللی اگر یک طرف معامله ایران باشد احتمال انسداد معامله بالا می‌رود به همین دلیل هم دولت و هم بخش خصوصی ایران تصمیم گرفتند دلار را از معاملات بین‌المللی حذف کنند تا ریسک کار را کاهش دهند. در همین راستا از دو سال پیش تاکنون وزارت صمت ثبت سفارش دلاری را ممنوع کرده و در ثبت سفارش برای واردات کالا یورو، درهم، دینار، لیر و دیگر ارزها جایگزین این ارز شده است. در واقع هر ارزی غیر از دلار در سیستم ثبت سفارش پذیرفته می‌شود و وزارتخانه هم در تخصیص‌ها، دلار را نمی‌پذیرند.
وی افزود: با این حال دلار به عنوان یک ارز مرجع با پشتوانه قوی همچنان مطرح است و دنیا با این ارز کار می‌کند در نتیجه نوسانات آن بر اقتصاد ما هم تاثیرگذار است و به عبارت دیگر همچنان حرف اول و آخر را دلار می‌زند و نوسانات دیگر ارزها نیز به تناسب نوسانات دلار اتفاق می‌افتد.
رنگ رونا خاطرنشان کرد: در همین حال بانک مرکزی بر ورود دلارهای حاصل از صادرات صادرکنندگان ایران نظارت دارد و صادرکنندگان را به عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما و به نرخ مصوب بانک مرکزی ملزم می‌کند و این ارز به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد و با این سازوکار تلاش شده در واردات کالا ارزهای دیگر بسته به مبدا وارداتی جایگزین دلار شود. اما همچنان اگر در واردات نیاز به دلار باشد حتی اگر ثبت سفارش با ارزی غیر از دلار صورت بگیرد به واردکننده دلار اختصاص پیدا می‌کند بنابراین می‌توان گفت حذف دلار از تجارت ایران بیشتر صورت فرمالیته دارد تا واقعی.