به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


محدودیت‌ها هم مانع از ریزش دوباره بازار سرمایه نشد

نگاه بدبینانه بورس به اوضاع منطقه

همدلی|  گروه اقتصاد: روز گذشته و با وجود ایجاد محدودیت دامنه نوسان قیمت سهام، ارزش معاملات سهام 48درصد افت کرد و شاخص کل بورس تهران هم هزار و 85 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 5 هزار و 608 واحد رسید.به گزارش همدلی، دیروز شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 838 واحدی در رقم 637 هزار و 32 واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس 3 واحد افت کرد و به رقم 20 هزار و 744 واحد رسید و شاخص هم‌وزن فرابورس نیز با کاهش 240 واحد به سطح 109 هزار و 742 واحد رسید.
روز یکشنبه همچنان خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای هفتمین روز متوالی منفی بود و 161 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 11 هزار و 341 میلیارد تومان رسید که ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 785 میلیارد تومان بود که 25درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل می‌دهد. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 48درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 2 هزار و 270 میلیارد تومان رسید.
در معاملات یکشنبه، 87 نماد صف خرید داشتند و 369 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد هزار و 680درصدی نسبت به روز کاری قبل به 89 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 25درصدی به رقم هزار و 773 میلیارد تومان رسید.
واکنش بورس به تنش‌ها، طبیعی است
در همین زمینه یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه ریزش بورس در روزهای اخیر به خاطر ریسک‌هایی از نوع سیستماتیک است، از وجود فرصت‌های جذاب سرمایه‌گذاری در تک‌سهم‌ها با رشد سودآوری و ضریب P/E مناسب خبر داد.
به گزارش ایسنا، شهاب خدابخشیان با اشاره به اینکه بازار بورس بازتابی از اقتصاد واقعی کشور است، اظهار کرد: ریزش‌های روزهای کاری اخیر بورس به خاطر ریسک سیستماتیک ناشی از اتفاق‌های سیاسی است.
وی با بیان اینکه ریزش‌هایی که قبل از این دوره اتفاق می‌افتاد به خاطر کاهش قابل توجه حاشیه و کیفیت سود صنایع بزرگ ازجمله فولادی‌، پالایشی و پتروشیمی بود، یادآور شد: این شرکت‌ها به خاطر برخی عوامل ازجمله فاصله دلار نیما با آزاد و افزایش بی‌قاعده هزینه انرژی و نرخ خوراک به کاهش حاشیه سود رسیدند.
قطعی برق، سود شرکت‌های تولیدی را کاهش داد
خدابخشیان، صنایع پتروشیمی و فلزی که ایران در این صنایع مزیت دارد را صنایع قابل توجیه در جهان با حاشیه سود مشخص دانست و اضافه کرد: با توجه به عوامل مربوط به قیمت‌گذاری دستوری در مدیریت اقتصاد، تورم، افزایش مالیات، حذف برخی معافیت‌های مالیاتی و... صنایع مهم در کشور متضرر شدند و حاشیه سودشان کاهش پیدا کرد و گزارش‌های فصلی به خصوص زمستان سال گذشته نشان داد که تصمیمات اشتباهی در این خصوص اخذ شده‌است. این کارشناس بورس با اشاره به اینکه قطع برق صنایع که به خاطر جلوگیری از فشار به خانوار صورت گرفت نیز باعث ایجاد مشکلاتی برای شرکت‌های بورسی شد، افزود: اگر این قطع برق برای صنایع و خانوار یکسان صورت می‌گرفت، صنایع تا این اندازه دچار مشکل نمی‌شدند.به گفته وی، تعطیلی‌های ناشی از گرما و کسری برق باعث شد تا صنایع مجبور به تعدیل نیرو شوند و در نهایت در بلندمدت خانوار متضرر اصلی این موضوع می‌شود.
خدابخشیان با تاکید بر اینکه به دلیل عدم اتخاذ تصمیمات سخت در شرایط بحرانی اقتصادی و بازار سهام، اگر در شرایط ریزشی قبل از این دوره، سرمایه‌گذاری اقدام به فروش سهام می‌کرد دچار مشکل نمی‌شد، یادآور شد: در شرایط فعلی اگر سهامدار بتواند سهام مناسب و رشدی را نگهداری کرده، این دوران بگذرد و اتفاق سیستماتیک بزرگی رخ ندهد، می‌تواند بازدهی خوبی در میان‌مدت از بازار بورس داشته باشد، زیرا در حال حاضر با توجه به ریزش بازار سهام، شاهد محدوده قیمتی جذاب برای بسیاری از شرکت‌ها ازجمله شرکت‌های کوچک بورسی هستیم.