به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هشدار درباره افزایش دو برابری قیمت گوشت گاو در سال آینده

تولید برای رضایت مصرف‌کننده، قربانی می‌شود

همدلی| یک کارشناس صنعت دام کشور گفت: در طول دو سال گذشته قیمت دام سبک زنده از هر کیلو ۷۰هزار تومان به هر کیلو حدود ۳۱۰هزار تومان افزایش پیدا کرده چون دولت ارز ترجیحی را حذف کرد و در مقابل آن، به دامداران وعده‌هایی داد که هیچ‌گاه عملی نشد.
جواد آزاد در گفت‌وگو با ایلنا افزود: در حال حاضر قیمت تمام‌شده تولید دام در ایران بالاست و در چنین شرایطی وزارت جهاد با اتخاذ سیاست افزایش واردات در تلاش است مصرف‌کننده را راضی نگه دارد.
اکنون قیمت واقعی هر کیلو دام سنگین به ۲۲۰هزار تومان در هر کیلو رسیده در حالی‌که در بازار هر کیلو ۱۹۰هزار تومان معامله می‌شود. در نتیجه دامدار در فروش هر کیلو دام سنگین ۳۰هزار تومان ضرر می‌کند زیرا وزارت جهاد سیاست واردات را پیش گرفته و این سیاست تیشه به ریشه تولید دام کشور می‌زند و دامدار را زمین‌گیر می‌کند. پیامد آن هم این است که تولید دام کاهش می‌یابد و قیمت هر کیلو دام تولید داخل از ۲۰۰هزار تومان کنونی به ۴۰۰هزار تومان در سال آینده می‌رسد.
تولید را از صرفه انداخته‌اند
این فعال صنت دام کشور تصریح کرد: اتحادیه به وزیر جهاد هشدار داده که رویه کنونی به انباشتگی تولید دام سنگین در پایان تابستان می‌انجامد و با این اتفاق هر چند قیمت دام زنده به طور مقطعی کاهش پیدا می‌کند اما دیگر تولید برای دامدار به‌صرفه نیست و دامدار اقدام به ذبح دام می‌کند و در سال آینده باز هم کاهش عرضه دام زنده را پیش رو خواهیم داشت و دولت برای تنظیم بازار باز هم به واردات روی می‌آورد.
وی تاکید کرد: وزارت جهاد هنوز قیمت جدید شیر خام را در سال جاری اعلام نکرده و با تعلل در این زمینه نیز فشار مضاعفی بر دامداران وارد می‌کند.
آزاد گفت: هر چند انباشتگی دام در پایان تابستان به ریزش قیمت دام زنده می‌انجامد اما این اتفاق سبب ارزانی گوشت قرمزی که به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد، نمی‌شود چون همواره فاصله چشمگیری میان قیمت دام زنده و گوشت وجود داشته و دلیل این فاصله قیمتی جولان دلالان در زنجیره معیوب توزیع است. اکنون هر کیلو گوشت دام سبک زنده ۳۰۰هزار تومان است اما وقتی گوشت به دست مشتری می‌رسد قیمت آن تا ۸۰۰هزار تومان در هر کیلو هم افزایش پیدا می‌کند. این فاصله قیمتی به خوبی گواه این است که دلالان عامل افزایش قیمت گوشت در بازار مصرف هستند و بازار گوشت ایران امروز در اختیار دلالانی قرار گرفته که هم از شکاف قیمت دام زنده و گوشت و هم از واردات گوشت به کشور منتفع می‌شوند.