به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


شهادت “اسماعیل هنیه” خطر عوامل پنهان را دوباره برجسته کرده است

زمانی برای مقابله با نفوذی‌ها

همدلی| سرویس سیاسی: روایت‌های گوناگون از نحوه ترور شهید هنیه در روزهای اخیر با واکنش‌های متنوعی رو به رو شده است. حوالی ساعت ۲ بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد و در حالی که چند ساعت بیشتر از برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور در صحن مجلس نمی‌گذشت، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس که برای شرکت در این مراسم به کشورمان سفر کرده بود، به همراه یکی از محافظان خود به نام «وسیم ابوشعبان»، در محل اقامت خود در‌ تهران به شهادت رسید. خبرگزاری‌ها روایت‌ها متفاوتی را عنوان کردند. خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه اعلام کردند که هنیه در یکی از اقامتگاه‌های ویژه جانبازان در شمال تهران حضور داشته و روابط‌ عمومی سپاه نیز اصابت یک پرتابه به محل اقامت رئیس دفتر سیاسی حماس را عامل شهادت او دانسته است. در همین حال«خلیل الحیه» معاون حماس در غزه نیز گفته که یک موشک وارد اتاق خواب شهید هنیه شده است.
“سعدالله زارعی” کارشناس برنامه در صدا و سیما گفته، وقتی چنین صحنه‌ای و فاجعه‌ای رخ می‌دهد بازار شایعه‌سازی داغ می‌شود. کسانی که هیچ اطلاعی ندارند که اصلاً صحنه عملیات چه بوده،  شروع می‌کنند به مشابهت‌سازی‌ها و دروغ‌سازی‌ها که وجود خارجی ندارد.  وی افزود: در این صحنه یک حمله موشکی صورت گرفته و این حمله موشکی با سوار شدن روی نقطه ضعف‌های امنیتی طعمه این عملیات صورت گرفته است و فاجعه این چنینی رخ داده است. این اتفاق را نمی‌شود به دستگاه امتحان پس داده پر ابهت امنیتی ایران ربط داد و ما در صحنه‌های مختلف اقتدار نیروهای امنیتی و دفاعی ایران را دیده‌ایم.
 زارعی افزود: رژیم صهیونیستی چند مدت قبل هم گفته بود که در قطر یا ترکیه می‌توانیم هنیه را از بین ببریم و به دنبال ترور این مرد بزرگ بودند. اسرائیلی‌ها با توجه به وضعیت‌هایی که در اختیار خود این دو شهید بزرگوار بود، [توانستند] ردیابی بکنند و شناسایی بکنند و این فاجعه بزرگ را رقم بزنند و از این جهت یک خسارتی به فلسطین و جبهه مقاومت وارد شد.
در همین حال بخش خبری ساعت ۱۴ اعلام کرد: تاکنون نهادهای رسمی اطلاعاتی از جزییات ترور اسماعیل هنیه در اختیار رسانه‌ها قرار نداده‌اند و سخنان میهمانان برنامه‌های صداوسیما «اظهارات شخصی» است.این در‌حالی است که برخی کارشناسان صداوسیما روایت‌هایی از نحوه ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، در تهران ارائه کرده‌اند.
در این میان، گمانه‌زنی‌های رسانه‌های خارجی نیز به ابهامات مسئله افزوده است. “جورج مالبرونات” خبرنگار ارشد روزنامه فرانسوی فیگارو از قول یک مامور اطلاعاتی فرانسه درباره ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در تهران می‌گوید به اروایت نیویورک تایمز که موساد چند ماه قبل در محل اقامت هنیه در تهران، بمب‌گذاری کرده بوده، باور ندارد و سناریوی حمله هوایی به نظر منطقی‌تر می‌رسد.
شواهد و قرائن و تحلیل‌های ارائه‌شده توسط کارشناسان داخلی و خارجی به همراه سکوتی که مقامات آمریکایی و اسرائیلی درباره دست داشتن یا دست نداشتن در ترور اسماعیل هنیه در پیش گرفته‌اند و البته اشاره تلویحی نتانیاهو به کشتن رهبران فلسطینی در نقاط مختلف جهان توسط نیروهای اسرائیل، از این حکایت دارد که هیچ گروهی جز رژیم صهیونیستی نمی‌توانسته است عامل به شهادت رساندن رئیس دفتر سیاسی  مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) باشد. اما در میانه گمانه‌زنی‌ها درباره نحوه ترور شهید اسماعیل هنیه درتهران، نکاتی آمده که فرضیه نفوذی‌ها را دوباره مورد توجه قرار داده است. ویدئویی که این روزها از سخنان یونسی دست به دست می‌شود با اظهارنظرهای سیاسیون و نمایندگان مجلس تبدیل به یک موضوع جدی‌تری شده. علی یونسی، وزیر اسبق اطلاعات در خرداد ۱۴۰۰ گفته بود: «نفوذ موساد در بخش‌های مختلف کشور به حدی‌ست که جا دارد همه مسئولین جمهوری اسلامی برای جان خودشان نگران باشند.»
همه ما باید حواسمان به ستون پنجم دشمن باشد
“حسینعلی حاجی دلیگانی” نماینده شاهین‌شهر، در پاسخ به این سوال سایت دیده‌بان ایران که آیا احتمال دخیل بودن مساله «نفوذ» در انجام عملیات ترور  در پایتخت ایران، وجود دارد یا خیر، به دیده بان ایران گفت: به هرحال، ستون پنجم همیشه در کشورمان حضور داشته است و در دوران دفاع مقدس نیز شاهد ایفای نقش توسط افراد نفوذی بوده‌ایم. شکی نیست که هنوز هم مساله نفوذ در کشورمان وجود دارد و لازم است که دستگاه‌های ذی‌ربط حواسشان را به اقدامات مذبوحانه نفوذی‌ها جمع کنند و همه ما باید برای مقابله با ستون پنجم دشمن، تمرکز کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: در حادثه شهادت اسماعیل هنیه در تهران نیز نمی‌توان احتمال ایفای نقش افراد نفوذی را رد کرد، زیرا به هر حال، رژیم صهیونیستی ممکن است با پرداخت دلارهای آمریکایی به برخی افراد نادان یا خودفروخته، آن‌ها را برای دریافت اطلاعات یا انجام عملیات‌ تروریستی، اجیر کند؛ همان‌طور که در ماجرای شهادت برخی دانشمندان هسته‌ای یا نیروهای نظامی کشورمان نیز شاهد اجیر شدن عده‌ای از اراذل و اوباش توسط نفوذی‌ها بوده‌ایم. مسئولان کشور باید مسئله شناسایی و برخورد با نفوذی ها را جدی بگیرند.
نفوذی‌های دشمن در ترور نقش داشته اند
“محمد بهرامی” نماینده بویر احمد با بیان این که شهید اسماعیل هنیه، یکی از چهره‌های اصلی دو دهه گذشته محور مقاومت بود، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی اگر بخواهد مسئولیت این حمله را بپذیرد، عملا اعتراف کرده است که به نقض آشکار قوانین بین‌المللی دست زده و بعید است که اسرائیلی‌ها رسما به ارتکاب این جنایت اعتراف کنند.

 اما به نظر می‌رسد که نخست‌وزیر اسرائیل که ماه‌ها است هم از طریق افکار عمومی ساکنان سرزمین‌های اشغالی و هم از طریق افکار عمومی و برخی دولت‌های منطقه و جهان تحت فشار است، صرفا برای این که اندکی از این فشارها را کاهش دهد، به صورت غیرمستقیم یعنی با بهره گرفتن از رسانه‌های وابسته، درباره این که یکی از رهبران مقاومت فلسطین در داخل تهران به شهادت رسیده است، عملیات رسانه‌ای انجام خواهد داد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره نقش عوامل نفوذی در ترور هنیه به دیده بان ایران گفت: با توجه به نحوه ترور اسماعیل هنیه، می‌توان حدس زد که عوامل نفوذی داخلی در وقوع این حادثه نقش داشته‌اند. نحوه حضور عوامل ترور و نوع ترور نشان می‌دهد، نفوذی‌های دشمن در ترور موثر بوده‌اند. ولی تا زمانی که دستگاه‌های نظامی و امنیتی کشور جزئیاتی از این مساله را اعلام نکنند، نمی‌توانیم نظر دقیقی را درباره این مسأله اعلام کنیم. وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با کسانی که قصور یا بی توجهی داشته‌اند برخورد شود؛ ما خواهان برخورد با همه عوامل دخیل در ترور هستیم.
بار امنیتی و اطلاعاتی ترور در تهران
در همین‌حال “منصور حقیقت‌پور” فعال سیاسی اصولگرا معتقد است که بعضی از مسئولین سیاسی و نظامی و امنیتی باید به دلیل «اهمال یا وجود نیروهای نفوذی در بدنه کشور» از کار بر کنار شوند. این سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری «رویداد ۲۴» گفت که ترور هنیه «از نظر بار امنیتی و اطلاعاتی برای ایران غیرقابل قبول است.» در همین حال “جلال رشیدی کوچی” در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شناسایی جریان نفوذ ضروری است.»
همچنین “محسن میردامادی” فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی در شبکه ایکس نوشت: «موثرترین پاسخ کوبنده به اسرائیل، شناسایی و قطع‌ ید عوامل نفوذی است که تا مغز استخوان نظام نفوذ کرده‌اند. سراغ منتقدین و معترضین نروید؛ نفوذی‌ها از کسانی هستند که فریاد مرگ بر اسرائیل آنها تا تل‌آویو می‌رسد.»
“سیدجلال ساداتیان” تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل و سفیر پیشین ایران در بریتانیا نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی خود گفت: «نکته مهمی که وجود دارد بررسی احتمال مسأله نفوذ در در ایران است چرا که نیروها باید مراقب میهمانان‌شان باشند اینکه این اتفاق افتاده مسئله قابل‌توجهی به‌شمار می‌رود که ما بارها از این سوراخ در ترور دانشمندان هسته‌ای و شخصیت‌های دیگر گزیده شده‌ایم.»