به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پکن و وحدت گروه‌های فلسطینی و شهادت اسماعیل هنیه

دکتر سیف‌الرضا شهابی (تحلیل‌گر سیاسی )

 نمایندگان چهارده گروه فلسطینی از جمله الفتح که در  قالب تشکیلات دولت خودگردان فلسطین در ساحل غربی رود اردن قدرت را در اختیار دارد و حماس صاحب قدرت در باریکه غزه  در پکن و با حضور آقای “ وانگ بی “  وزیر امور خارجه چین گردهم آمدند و در روز سه شنبه دوم امرداد ۱۴۰۳ بیانیه ای موسوم به “ بیانیه  پکن “ را امضا کردند. در این بیانیه ضمن تاکید بر وحدت در میان گروه‌های متفرق فلسطینی، طرح “  دولت موقت وفاق ملی “  را آماده کردند تا بعد از عقب نشینی اسرائیل از غزه، دولت موقت وفاق ملی  در ساحل غربی رود اردن و باریکه غزه و بیت المقدس شرقی مستقر شود و زمام امور را در دست گیرد؛  اجازه ندهد اسراییل در فضای اختلاف بین گروه‌های فلسطینی نقشه شومی را در غزه پیاده کند.  از طرف فتح آقای “محمود عالولی” عضو کمیته مرکزی فتح و از سوی حماس “موسی ابو مرزوق” بیانیه پکن را امضا کردند. اسرائیل به این گردهمایی و امضای سازمان آزادیبخش فلسطین در بیانیه پکن عکس‌العمل نشان داد.
“ یسراییل کاتز “ وزیر امورخارجه اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد :«محمود عباس به جای رد تروریسم، قاتلان و متجاوزان حماس را در آغوش می‌گیرد و چهره واقعی خود را آشکار می‌کند.» در قبل هم گردهمایی هایی برای ایجاد وحدت و رفع کدورت‌ها بین گروه‌های فلسطینی برگزار شد، متاسفانه توام با موفقیت نبود! این بار تحت مدیریت  چین و با حضور بالاترین مقام دستگاه دیپلماسی این کشور  انجام گرفت  گردهمایی پکن می تواند فرصت طلایی برای گروه‌های فلسطینی بوجود آورد ؛ امید است فلسطینی‌ها به شرایط حساسی که در آن بسر می‌برند واقف باشند این بار از فرصت سوزی خودداری کنند.
 نا گفته نماند؛ چین که با اسراییل روابط دیپلماتیک و تجاری دارد وقتی در صدد وحدت بین گروه‌های فلسطینی بر می آید احتمالا یکی از سه هدف زیر را پیگیری می‌کند:
  ۱-   پکن می خواهد تحت عنوان وحدت بین گروه های فلسطینی و اعمال نفوذ در آن‌ها ، قبول رژیم صهیونیستی را بر گروه های فلسطینی تحمیل کند تا آرامش در منطقه بر قرار شود به منافع اقتصادی دست پیدا کند . اگر این هدف را دارد با توجه به این که در منشور  گروه های فلسطینی  از جمله حماس و جهاد اسلامی قبول رژیم صهیونیستی پذیرفتنی نیست بعید است پکن به این هدف دست پیدا کند.
 ۲- چین به معنای واقعی به دفاع از مظلومان فلسطینی بر خاسته با این گردهمایی و صدور بیانیه می‌خواهد از حقوق حقه‌اشان در مقابل ظلم اسرائیلی‌ها دفاع کند.  همچنین  در پی اجرای قطعنامه‌ها و قونین بین‌المللی است که علیه اسرائیل صادر شده . اگر پکن این هدف را دارد اکنون بعد از شهادت “اسماعیل هنیه” رئیس سیاسی حماس بهترین فرصت است برای نشان دادن حسن‌نیت به فلسطینی‌ها، روابط دیپلماسی با تل‌آویو را به پایین‌ترین سطح برساند و روابط تجاری را کاهش دهد.
۳- هدف سوم این که ، ضربه ای به آمریکا و بلوک غرب وارد کند موقعیت سیاسی خودش را در این منطقه استراتژیک تقویت کند موفقیت در وحدت بین گروه‌های فلسطینی ، با توجه به مدیریت چین و  توانمندی‌های خوبی که این کشور  در خاورمیانه و بین کشورهای عربی و غیر عربی  برخوردار است بیشتر از قبل قابل پیش بینی است . اکنون که چینی‌ها بر آن شدند تا اختلاف بین گروه های فلسطینی را از بین ببرند تا همه گروه ها با وحدت به مبارزه با بلوک غرب روی آورند قطعا کمک های اقتصادی چین به گروه‌های فلسطینی می تواند در تحکیم وحدت نقش موثری داشته باشد.