“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


خسارت میلیاردی به گردشگری

اگرچه قطعی اینترنت نخستین بار نیست به چالشی بزرگ تبدیل شده است و پیش از این هم پلتفرم‌های مختلفی با توجه به سیاست‌های کشور مسدود شده‌اند، اما مشکل این‌جاست که با گسترش فناوری شغل‌های جدید نیز خودنمایی می‌کنند؛ بر اساس آمارهای اعلامی بیش از ۱۱ میلیون نفر از طریق شبکه‌های مجازی کسب درآمد می‌کنند، از این میزان حدود ۹ میلیون تن یعنی ۸۳‌درصد از طریق اینستاگرام در حال کسب درآمد هستند. که با قطعی اینترنت و مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی تمامی آنها متضرر شدند.اما فعالان حوزه گردشگری و سامانه‌های فروش آنلاین به‌مراتب وضعیت بدتری دارند، چراکه آن‌ها راه دریافت پنج‌ساله مجوز خود را (ای‌نماد یا نماد اعتماد الکترونیک (E-Namad))پشت سر گذاشته‌اند تا به فعالیت سنتی خود خاتمه دهند و خود را به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر کنند.وضعیت فعالان گردشگری و سامانه‌های فروش تور، بلیت، هتل، مجموعه‌های گردشگری به‌مراتب بدتر است چراکه هنوز آنها نتوانسته‌اند از ورشکستکی و رکود بحران کرونا کمر راست کنند؛ با قطعی یک ماه گذشته اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بیش از گذشته به خاموش کردن چراغ املاک خود می‌اندیشند. مدیر یکی از سامانه‌های آنلاین فروش بلیت گفت: بیش از ۸۰درصد افت فروش بلیت داشته‌ایم و این یعنی اخراج و تعدیل نیرو، این مدت هیچ درآمدی نداشتیم ضمن این‌که هزینه‌های جاری همانند حقوق، اجاره بها، تلفن، حتی اینترنتی که قطع بوده را باید بپردازیم.رضا الفت‌نسب از ریزش شدید فروش سایت‌های هواپیمایی خبر داد. به گفته او در یکماه گذشته با قطع بودن اینترنت اپراتورهای گوشی همراه و در برخی مناطق قطع یا ضعیف بودن اینترنت ثابت کاربران استفاده کننده به‌سختی می‌توانستند بلیت هواپیما و قطار تهیه کنند؛ امکان دسترسی به سایت‌ها و اپلیکیشن‌های فروش بلیت هواپیما و سایر خدمات سفر را نداشتند.
او به خبرآنلاین گفت: مشکل کسب و ‌کارهای اینترنتی گردشگری تنها به فروش بلیت ختم نمی‌شود؛ اطلاع‌رسانی سفر و همچنین تغییر در ساعت پروازها نگرانی‌هایی را برای مردم فراهم کرده است. تقی حسین زاده، دبیر جامعه گردشگری الکترونیکی نیز گفت: بلیت‌های رزو شده هواپیما که پیش از ناآرامی‌های این یک ماه گذشته انجام شده بود، امکان صدور نداشت و سردرگمی‌هایی را برای مردم و مسافران به وجود آورده بود.
او با انتقاد از محدودیت‌های ایجاد شده برای شبکه‌های اجتماعی و اینترنت گفت: بازاریابی دیجیتال یکی از روش‌های مهم در گردشگری است و هرگونه اختلال در فضای مجازی مستقیم بر گردشگری تاثیر می‌گذارد چون بیش از نیمی از فعالیت این صنعت در ارتباط با شرکت‌های مختلف به‌صورت لحظه‌ای و در فضای مجازی انجام می‌گیرد.
حسین‌زاده یادآور شد: بیش از ۲۰شرکت مهم و اصلی به فروش خدمات انلاین گردشگری می‌پردازند ضمن اینکه بیش از چهار و هزارو پانصد آژانس مسافرتی دارای وب‌گاه هستند که از طریق آن به معرفی ‌فروش محصولات و بسته‌های سفر و خدمات خود می‌پردازند.او خسارت وارد شده به شرکت‌های فعال، استارتاپ‌ها، سامانه رزواسیون و فروش بلیت، هتل و تور را به‌دلیل قطعی اینترنت بسیار سنگین دانست؛ چراکه بسیاری از آن‌ها گارانتی هتل و پرواز کرده‌اند و با قطعی اینترنت نتوانستند آنها را بفروشند.
جعفرنژاد، یک راهنمای گردشگری که از فضای اینستاگرام برای معرفی و تبلیغ تورهای طبیعت‌گردی استفاده می‌کند و از این راه توانسته است گردشگران زیادی را با خود همراه کند، نیز به خبرآنلاین گفت: شبکه‌های اجتماعی و به خصوص اینستاگرام بستر مناسبی برای تورها با اثرگذاری زیاد است؛ ضمن اینکه هزینه تبلیغات در آن به نسبت دیگر روش‌های تبلیغات کمتر است.
او با اشاره به اینکه دیگر زمان تبلیغ و معرفی به شیوه کاغذی گذشته است گفت: اینستاگرام، توانسته بود جامعه هدف و جامعه خدمت دهند در گردشگری را سر و سامان دهد و علاقه‌مندان هر نوع گردشگری توانسته بودند، نیازها و خواسته‌های خود را به راحتی پیدا کنند.این راهنما ادامه داد: طبیعت گردی نیازمند عکس و فیلم است، در سفرهای مختلفم عکس و فیلم‌های زیادی تهیه کرده‌ام و به‌وسیله آنها به معرفی مقاصد تورهایمان پرداخته‌ایم، در یکماه گذشته با مسدود شدن اینستاگرام و قطعی اینترنت افت سفرها را شاهد بودیم. شاید دیگر کسب و کارها بتوانند راه‌های دیگر را برای فروش خود پیدا کنند اما فعالان حوزه گردشگری با مسدود شدن اینستاگرام دیگر جایی برای معرفی و تبلیغ خود ندارند و باید با گردشگری خداحافظی کرد.او همچنین ادامه داد: شرکت‌های فناوری اطلاعات فعال در گردشگری دیگر نمی‌توانند همانند گذشته به ارایه خدمات، به‌روزرسانی وب‌گاه‌های گردشگری و همچنین راه‌اندازی وب‌گاه‌های جدید که مدت‌ها قبل طراحی کرده بودند؛بپردازند. این چالش سبب خسارت مالی و در نتیجه متضررشدن و ورشکسته شدن شرکت های فناوری اطلاعات می‌شود.قطعی اینترنت و مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی تنها به افت سفرهای داخلی و کاهش شدید فروش بلیت و رزواسیون هتل و بوم‌گردی و ‌مجموعه‌های گردشگری ختم نشد؛ سفرهای بین‌المللی و صدور روادید هم برای مسافران و اتباع ایرانی و هم برای گردشگران خارجی با چالش روبه‌رو شد. بسیاری از سفارتخانه‌ها به‌دلیل قطع بودن اینترنت همانند قبل نمی‌توانستند به ارائه خدمات بپردازند.