“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد:

افزایش مصرف شیشه و حشیش در ایران

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزایش مصرف شیشه و حشیش در کشور خبر داد و گفت که الگوی مصرف این دو ماده مخدر در زنان و نوجوانان غالب‌تر است. به گفته او، در داروهای لاغری آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های زنانه شیشه وجود دارد. رضا تویسرکان منش، مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با ایلنا درباره تغییر قیمت شیشه گفت: به دنبال تغییراتی که در افغانستان ایجاد شد، میزان تولید مواد صنعتی ازجمله متان فتامین‌ها و شیشه در این کشور بالا رفته است. وقتی به دلیل کرونا امکان حمل هوایی و مسافرت کم شد و پیش سازها به آن‌ها نمی‌رسید متدی را کشف کرده و در ارتفاعات افغانستان گیاهی به اسم افدرا را پیدا کرده و از ترکیبی که از این گیاه می‌گیرند سود افدرین تولید کرده و با دیگر ترکیبات نسبتاً ساده شیمیایی آن را احیا کرده و آن را تبدیل به شیشه می‌کنند، بنابراین میزان تولید و هم مصرف شیشه در افغانستان بالا رفته است و جالب است که ۸۰درصد تریاک دنیا در افغانستان تولید می‌شود اما میزان مصرف شیشه در افغانستان بالا رفته است، طبیعتاً به دلیل مرزهای طولانی که ما با این کشور داریم ترکش این موضوع به ما هم می‌رسد، هزینه تولید آن ارزان‌تر تمام می‌شود و درواقع تولیدش بسیار ساده است و در یک آپارتمان می‌توان به میزان زیاد تولید کرد و نیاز به کشت هم ندارد.

 در داروهای لاغری آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های زنانه شیشه وجود دارد

تویسرکان منش اضافه کرد: تبلیغات اغواکننده‌ای در فضای مجازی در خصوص بی‌خطر بودن حشیش یا شیشه در دنیا به‌صورت هجومی شروع‌شده است و مدعی هستند که مصرف این مواد باعث اعتیاد نشده و در عوض ایجاد تمرکز می‌کند یا باعث باز شدن ذهن افراد می‌شود. متأسفانه این تبلیغات باعث تشویق و ترغیب نسل جوان به این سمت می‌شود. همچنین داروهای لاغری که در آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌های زنانه در دسترس است همه آن‌ها دارای ترکیبات شیشه هستند و اگرچه در کوتاه‌مدت با کاهش اشتها و افزایش سوخت‌وساز بدن وزن فرد کاهش پیدا می‌کند اما باعث ایجاد اعتیاد در فرد می‌شود. او ادامه داد: ما در آخرین جلسه کمیته درمان نیز مصوب کردیم تا آمادگی بیشتر در سیستم درمان و کاهش آسیب برای بحث مواد محرک و روان‌گردان مانند گل حشیش و شیشه ایجاد کنیم.

  مواد صنعتی باعث درمان مشکلات جسمی، جنسی و زناشویی نمی‌شود

 او افزود: مواد صنعتی درمان هیچ دردی نیستند و دردهای زیادی را به دردها اضافه می‌کنند و از شایعاتی مانند اینکه مصرف این مواد مشکلات جسمی و جنسی و مشکلات زناشویی را برطرف می‌کنند با آموزش درست جلوگیری کنیم. تویسرکان منش با بیان اینکه در کل کشور در میان مردان‌ همچنان الگوی مصرف سنتی افیونی یعنی تریاک غالب است، گفت: به‌طورقطع و یقین مواد مخدر درمان هیچ دردی نیستند و اگر کاربردی هم داشته باشند در پزشکی به‌صورت کنترل‌شده و در مدت کوتاه است. شواهد متأسفانه نشان‌دهنده این است که مصرف شیشه و حشیش در کشور بالا رفته است، همان‌طور که میزان کشفیات نیز زیاد شده و این نشان می‌دهد که میزان تولید و ترانزیت نیز بالا رفته است این الگوی مصرف در زنان و نوجوانان نیز غالب‌تر است.