“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس شورای امنیت:

بر مذاکره در خصوص نزاع میان فلسطینیان و اسراییلی‌ها تأکید داریم

همدلی| رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد، راهکار تشکیل دو کشوری هم به نفع فلسطین و هم به نفع تلاویو است. به گزارش العربی الجدید، منی یول، سفیر نروژ در سازمان ملل و رئیس شورای امنیت تأکید کرد که علی‌رغم اوضاع کنونی، از ابتکار عمل خود در مذاکرات اسلو در سال ۱۹۹۳ احساس پشیمانی نمی‌کند. او ابراز امیدواری کرد که این راهکار همچنان مطابق با قطعنامه‌های بین‌المللی امکان‌پذیر باشد. این دیپلمات نروژی ازجمله کسانی بود که اقدام به انجام مذاکرات محرمانه اسلو کرد که منجر به توافق‌های معروف شد. یول در ابتدای اظهاراتش به بررسی اولویت‌های نروژ در دوران ریاست بر شورای امنیت پرداخت که شامل شماری از مسائل مربوط به زنان، صلح، امنیت، آب‌وهوا و حمایت و حفاظت از غیرنظامیان در جریان درگیری‌هاست. او بر تمرکز نروژ بر پاره‌ای از مسائل خاورمیانه ازجمله برگزاری نشست ماهانه در مورد مسئله فلسطین در سطح وزرای امور خارجه تأکید کرد.
یول در مصاحبه‌ای با مایکل لینک، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، گفت: «به دلیل عدم تعادل در میزان قدرت بین اسراییلی‌ها و فلسطینیان، تنها راهی که به اشغالگری پایان خواهد داد و تنها راهی که فلسطینیان از طریق آن از تعیین سرنوشت برخوردار خواهند شد همان‌طور که در قطعنامه‌های سازمان ملل وعده داده‌شده، این است که جامعه جهانی اقدامات قاطعی برای بازخواست اسرائیل، کنار گذاشتن آن از توافق‌های تجاری، فرهنگی و سرمایه‌گذاری و همچنین از طریق توقف فروش تسلیحات اتخاذ کند تا بر سر پایان دادن به اشغالگری، توقف شهرک‌سازی‌ها و به رسمیت شناختن حق فلسطینیان در استقلال و آزادی، توافقی حاصل شود.» او ادامه داد: «ما بر لزوم دستیابی به راهکاری از طریق مذاکره در خصوص نزاع میان فلسطینیان و اسراییلی‌ها تأکید داریم. ما از تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت که راهکار تشکیل دو کشوری را تقویت می‌کند، حمایت می‌کنیم و به همین خاطر از زمان توافق‌های اسلو به خاطر انجام مذاکرات اعمال فشار کرده‌ایم. ما برای تقویت تشکیلات خودگردان فلسطین از طریق راه‌های مختلف، ازجمله با هماهنگی کمک‌های اهدایی از زمان توافقات تلاش کرده‌ایم؛ اما شماری از فلسطینیان تشکیلات خودگردان را فاسد می‌دانند. مهم‌ترین مسئله، اشغالگری و اقدامات اشغالگران اسراییلی علیه فلسطینیان است و جامعه جهانی بدون هیچ‌گونه پیامدی اسرائیل را به باد انتقاد می‌گیرد.» او خاطرنشان کرد: «من معتقدم که هر دو طرف اسراییلی و فلسطینی از راهکار تشکیل دو کشوری سود خواهند برد و به عقیده من اسراییل از اشغالگری سود نمی‌برد. به نظرم دستیابی به راهکار تشکیل دو کشوری به نفع اسرائیل است، زیرا اشغالگری نمی‌تواند برای همیشه ادامه یابد.»
این مسئول نروژی همچنین تصریح کرد، باید راهی برای پایان دادن به اشغالگری و یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز وجود داشته باشد و نیاز به انجام گفت‌وگو بین تمامی طرف‌ها وجود دارد. او گفت: «من بر این باور هستم که به خاطر تحقق صلح باید با دشمنان خود و کسانی که با آن‌ها توافق ندارید، صحبت کنید حتی با برخی از سازمان‌هایی که بعضی کشورها آن‌ها را تروریستی قلمداد می‌کنند. من همچنان معتقدم که هر نوع اقدام برای تحریم یا دوری گزیدن شخصی، مشکلی را حل نخواهد کرد.»
او در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه شما یکی از اصلی‌ترین کسانی بودید که مذاکرات محرمانه اسلو را آغاز کردید، امروز، نزدیک به ۳۰سال است که از آن توافق‌ها می‌گذرد و وضعیت فلسطینیان بدتر از قبل از اسلو شده است و راهکار تشکیل دو کشوری دورتر از همیشه به نظر می‌رسد. با توجه به وضعیت کنونی آیا از آغاز این مذاکرات محرمانه پشیمان هستید یا خیر، گفت: «من اصلاً از این اقدام پشیمان نیستم. من معتقدم که گرد هم آوردن طرف‌ها و تلاش برای تحقق صلح و آشتی، کاری که قبلاً در روند اسلو انجام شد، هرگز اشتباه نیست.» او ادامه داد: «هر دو طرف کاری را که قرار بود طبق توافقات انجام دهند متوقف کردند یا انجام ندادند. کشته شدن اسحاق رابین، یکی از امضاکنندگان این معامله در طرف اسراییلی، نقش مهمی را ایفا کرد و باعث سخت‌تر شدن کار شد، زیرا احزابی که مخالف این توافق بودند در طرف اسراییلی به قدرت رسیدند. در طرف فلسطینی نیز اوضاع به‌گونه‌ای پیش رفت که خوب نبود. من بر این باورم که اگر یک‌طرف یا طرف دیگر را مقصر بدانیم هیچ طرفی سود نمی‌کند اما ما از ابتدا به‌صورت واضح اعلام کردیم که هرگونه اقدام یک‌جانبه مانند شهرک‌سازی، عملیات تخلیه و ویرانی منازل فلسطینیان و همگی آن‌ها بدون شک مانعی را بر سر راه تحقق راهکار تشکیل دو کشوری ایجاد می‌کند و ما این اقدامات را به‌وضوح محکوم کرده‌ایم.»